Officiellt: Hulk lämnar Zenit – för Shanghai

Officiellt: Hulk lämnar Zenit - för Shanghai

klaHulks nya lön: 3,6 miljoner kronor i veckan

För ett par dagar sedan kom bilder där han hälsades välkommen av klubbens fans. Nu är övergången officiell. Hulk lämnar Zenit St. Petersburg för Shanghai SIPG och blir Asiens dyraste fotbollsspelare någonsin. 

Den kinesiska ligan är inte rädd för att satsa pengar på dyra nyförvärv. Tidigare har bland andra Alex Teixeira, Jackson Martinez och Ramires tagit flyget över den kinesiska muren för rejäla övergångsummor.
Men alla de övergångarna bräcks nu av den brasilianske storstjärnan Hulk. 29-åringen värvas av Sven-Göran Erikssons klubb Shanghai SIPG för den rekordbrytande summan 58 miljoner euro. Det gör övergången till den dyraste någonsin av en asiatisk klubb.

 

Tjänar 3,6 miljoner i veckan

Hulk välkomnades av ett stort antal fans när han landade i Kina inför sin läkarundersökning, och yttern blir den kinesiska ligans utan tvekan största stjärna. Något som även syns på lönechecken.
Brassen rapporteras få en lön på 3,6 miljoner kronor i veckan – 187 miljoner per säsong – i sitt kontrakt med den kinesiska klubben. En lön jämförbar med Lionel Messis.

”Obetalbar insats i vår historia”

Hulk anslöt till Zenit St. Petersburg 2012 för 40 miljoner euro – den ryska klubben går alltså plus på affären – och har i Ryssland gjort 143 mål och assist på 148 matcher. Han har även hjälpt klubben att vinna sin femte ligatitel genom tiderna samt ansetts som ligans bäste spelare.
”Zenit tackar Hulk och hans familj för deras tid i St. Petersburg, och hans obetalbara insats i vår historia. Lycka till och vi önskar dig många nya vinster! Obrigado!”, skriver klubben på sin hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply