Officiellt: Oscar flyttar till Shanghai – får rekordlön

Officiellt: Oscar flyttar till Shanghai - får rekordlön

Oscar kom till Chelsea från Internacional 2012 för drygt 200 miljoner, en summa som kritiserades eftersom man ansågs att Oscar var oprövad på den allra högsta nivån. Han motbevisade kritikerna snabbt då han tog en ordinarie tröja under sitt första år i London och behöll den i flera år framöver.

När Antonio Conte tog över Chelsea fick Oscar en del speltid i början, men när systemet byttes till 3-4-3 fick Oscar mest sitta på bänken. Allt eftersom tiden gick placerade rykten honom både i Italien och till penganationen Kina. Även om Conte hävdade att Oscar fortfarande hade en framtid i Chelsea så bestämde Oscar själv att dra vidare i karriären. Nu är han klar för Shanghai SIPG.

Kommer tjäna löjliga pengar

Det är inte helt oväntat att Shanghai SIPG har erbjudit Oscar en lön som är för bra för att tacka nej till. Enligt flera brittiska medier, såsom Goal, kommer 25-åringen tjäna en bit över 4 miljoner kronor i veckan, det innebär att lönen per minut är nästan 500 kronor. Lägg på övergångssumman på nästan 700 miljoner kronor så förstår man vilken extrem affär det är.

Shangai SIPG och Chelsea har bekräftat affären på sina hemsidor och den kinesiska klubbens tränare, André Villas-Boas, välkomnar Oscar med öppna armar. Andra storspelare i klubben som slutade trea i den kinesiska högstaligan senast är brassen Hulk.

Kommer Chelsea ersätta Oscar med en stjärna från Real Madrid?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply