bet365

TOPP 10: Rankning av Copa Américas bästa lag 2024

Bästa lagen i Copa América 2024

Den 20 juni drar Copa América igång, turneringen där 16 lag gör upp om vem som ska bli mästarna av Syd- och Nordamerika. Storstjärnor som Messi, Neymar, James Rodríguez och Sergio Agüero kommer att delta i turneringen som spelas i USA 20 juni – 14 juli och vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 bästa lagen i 2024 års turnering. Samtliga lag i turneringen har duktiga fotbollsspelare men vissa har spelare som har det där lilla extra. De som gör att ett lag har det som krävs för att ta sig till final genom en individuell presentation. Se och spela på fotboll =>

Bästa lagen i Copa América 2024

Topp 10-lista över favoriterna till Copa América 2024

Tidigare har vi gjort listor om bland annat Real Madrids tränare sen 2004 i rangordningtopp 10 bästa anfallarna sen 2005 och stjärnor som inte vunnit Champions League. Nu har alltså turen kommit till de 10 bästa länderna i Copa América 2024.

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort vår ranking och vi vill gärna veta vad du tycker! Kommentera gärna om du har andra åsikter och glöm inte att ge oss förslag på nya listor som du vill se på sajten. Läs om hur du ser alla Copa América matcher gratis. Se och spela på fotboll =>

10. Venezuela

Venezuela hittar vi på tionde plats över listan med de 10 bästa lagen i Copa América 2024. I truppen hittar vi bland annat Salomón Rondón som spelar i ryska Zenit Sankt Petersburg. Anfallaren har tidigare spelat i bland annat Rubin Kazan och Málaga och gör i snitt ett halvt mål per match. Man har även den rutinerade försvararen Fernando Amorebieta som gjorde åtta säsonger i Athletic Club innan han flyttade till Premier League där han ägs av Fulham men är utlånad till Middlesbrough.

9. Jamaica

Jamaica har inte särskilt namnkunniga spelare men är ett som är väldigt svårt att möta. Tränare Winfried Schäfer har satt kollektivet framför allt vilket gjort att man tagit sig till turneringen. I Grupp B som man befinner sig i kommer man att möta Argentina, Uruguay och Paraguay. Det kommer att bli en otroligt svår turnering för Landet som deltar för första gången i turneringen.

8.Paraguay

Paraguay hittar vi på plats nummer åtta över de 10 bästa lagen i årets upplaga av Copa América. Med i truppen finns bland annat Nelson Valdez som tidigare spelat i bland annat Werder Bremen, Valencia och Rubin Kazan. Numera hittar vi anfallaren i Eintracht Frankfurt. 

7. Ecuador

Ecuador har ett spännande lag som man kommer med till 2024 års upplaga av Copa América. I laget finns bland annat West Ham United-forwarden Enner Valencia och Jefferson Montero som kan spela som både mittfältare och anfallare. Laget tog många tittare med storm när de i VM 2014 gjorde flera bra matcher i gruppspelet där man mötte Frankrike, Schweiz och Honduras. Även om man inte lyckades ta sig vidare från gruppen tyckte många att det var kul att se lagets och dess attraktiva fotboll.

6. Mexiko

En av de största överraskningarna i Mexikos trupp är att tränaren Miguel Herrera valde att inte ta ut Javier Hernández. Spelaren som den gångna säsongen var utlånad till Real Madrid har trots en fin avslutning inte tagits med i truppen till 2024 års Copa América vilket överraskat många men trots att man uteslutit ”Chicharito” har man flera bra anfallsspelare. Bland annat Raúl Jiménez från Atlético Madrid och Javier Aquino från Tigres som tidigare spelat i La Liga-klubbarna Villarreal och Rayo Vallecano.

TOPP 10: Rankning av Copa Américas bästa lag 2024

5. Chile

Jorge Sampaoli har ett väldigt bra och namnkunnigt lag att ställa på banan. Claudio Bravo, Alexis Sánchez, Arturo Vidal och Gary Medel är några av truppens toppspelare som även innehåller den före detta Malmö FF-spelaren Miiko Albornoz som valde att spela för Chile istället för Sverige.

På topp tillsammans med Sánchez har man Napolis Eduardo Vargas och de båda är två av lagets viktigaste spelare i hopp om avancemang.

4. Colombia

Under de senaste fem åren har Colombia fått fram flera otroligt bra fotbollsspelare i den europeiska toppfotbollen. Spelare som Radamel Falcao, James Rodríguez, Jackson Martínez och Carlos Bacca finns med i truppen och landslagstränaren José Pekerman har flera lyxproblem när han ska ta ut startelvan, i alla fall i offensiven.

I förra årets VM-slutspel tog man sig till kvartsfinalen men där blev Brasilien ett nummer för stort och ’Los Cafeteros’ fick packa väskorna och åka hem efter förlust med 2-1

3. Uruguay

Uruguay har ett spännande lag i turneringen. Tränaren Oscar Tabárez har flera namnkunniga spelare i truppen och även om Diego Forlán har slutat i landslaget och Luis Suárez är avstängd kommer man ändå kunna att ställa ett konkurrenskraftigt lag på banan. Två ställen där man är väldigt bra är i försvaret och i anfallet. Förutom Fernando Muslera mellan stolparna har man även de båda Atlético Madrid-spelarna i Diego Godín och José Maria Giménez i mittlåset där den sistnämnde har tagit en startplats i Diego Pablo Simeones lagbygge denna säsong.

Uruguay är även det land som vunnit turneringen flest gånger, totalt 15.

2. Argentina

Som vanlig är Argentina favoriter när det kommer till mästerskap och framför allt när det gäller Copa América. Argentina är det lag som vunnit turneringen näst flest gånger och är endast en vinst från att dela förstaplatsen med Uruguay som vunnit Copa America 15 gånger.

I laget hittar vi superstjärnan Lionel Messi som var i en otroligt fin form under den sista delen av säsongen och fortsätter Barcelona-spelaren på samma sätt kommer han och Argentina att bli väldigt svåra att stoppa. Tillsammans med spelare som Lavezzi, Higuaín, Agüero, Tevez, Di María och Pastore ska Messi leda laget till en ny titel i turneringen.

1. Brasilien

Fotbollens Mecca brukar Brasilien kallas och det är ingen som ifrågasätter varför.  Man är det land som vunnit VM flest gånger(5) och har flera briljanta fotbollsspelare världen över. Den största just nu är utan tvekan BarcelonaNeymar som bär ’La Canarinha’ på sina axlar och det är han som ska visa vägen för Brasilien i årets turnering.

Förutom Neymar har man en hel drös med väldigt bra fotbollsspelare i truppen, några av de är: Willian, Coutinho, David Luiz, Marquinhos, Thiago Silva, Robinho, Miranda och Roberto Firmino.

Detta var vår ranking av de 10 bästa lagen i Copa América 2024. Har du tips på andra listor som du vill se? kommentera nedan! Se och spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply