Topp 10: Bästa anfallarna sen 2005

Världens bästa anfallare / striker / forward de senaste tio åren

Vilka är världens bästa anfallare i fotboll? Ja, det finns många olika faktorer att väga in när man säger att någon är världens bästa anfallare / striker / forward. Man kan säga att vissa är bättre än andra i vissa moment och vice versa men en sak gör att man kan avgöra vem som är bäst, målen.

Silly Season Sverige har tidigare satt ihop listor med Premier Leagues bästa målskyttar någonsin, skottsäkraste anfallarna i Premier League och de bästa målskyttarna i Manchester United. Nu tänkte vi att vi ska ta det ett steg längre och skapa en en lista över de 10 bästa målskyttarna de 10 senaste åren.

10 bästa målskyttarna de 10 senaste åren

Vi har även vägt in vad varje spelare vunnit under tiden vilket gör att det inte bara är antalet mål som avgör. Här kommer listan med de 10 bästa målskyttarna de 10 senaste åren.

10) Mario Mandžukić

Mario Mandžukić är en av världens bästa anfallare

Matcher: 144
Mål: 68

Atlético Madrids kroatiske anfallare Mario Mandžukić kommer på tionde plats över de 10 strikers som gjort flest mål under de 10 senaste åren. Den före detta Bayern München-spelaren flyttade till den spanska huvudstaden inför säsongen och inledde på bästa sätt när han sköt hem Supercopa de España-titeln till det rödvitrandiga laget när han gjort 1-0 i returmötet på Estadio Vicente Calderón. Under de senaste månaderna har anfallaren dock dragits med skador men när han är frisk är han en av världens bästa straffområdesspelare.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply