bet365

NHL TV Sverige – vem visar NHL på TV i Sverige? NHL TV-sändningar & TV-rättigheter 2023/2024!

NHL TV kanal & TV-sändningar i Sverige – vem sänder NHL på TV Sverige 2023/2024!

NHL vilken TV kanal visar på TV idag? Vilken kanal sänder NHL idag på TV i Sverige? Viaplay visar NHL på TV? Här kan du läsa allt om NHL TV-sändningar i Sverige så att du kan se NHL på TV idag! Så vem visar NHL på TV? Vilka kanaler visar NHL? NHL TV-rättigheter 2023/2024? Vem äger de svenska NHL-rättigheterna 2023/2024? Streama och spela live här =>

NHL TV kanal - se NHL på TV - vem visar NHL i Sverige? TV-sändningar & TV-rättigheter

Vilka kanal visar NHL på TV Sverige? NHL TV-tider!

vilken kanal sänder NHL? Vad krävs för att man ska kunna se NHL på TV i Sverige? NHL-säsongen är i full gång. Vilket lag kommer att ta hem Stanley Cup säsongen 2023/24? Blir det en svensk som får lyfta bucklan? Det har hänt de senaste tre säsongerna då vinnarna har varit Chicago Blackhawks och Pittsburgh Penguins (2), med bland annat Niklas Hjalmarsson, Carl Hagelin och Patrik ”Bulan” Berglund. I den här artikeln går vi igenom var du kommer kunna se NHL live under säsongen.

NHL TV-tider? Vilka kanaler visar NHL på TV och live stream i Sverige 2023/2024? Nu är det klart vilka det blir som kommer sända NHL 2023/2024 på TV och live stream i datorn, tablett, Ipad och mobilen.

NHL TV Sverige - vem visar NHL på TV i Sverige? NHL TV-sändningar & TV-rättigheter

NHL TV rättigheter – vilken kanal sänder NHL på TV i Sverige 2023/2024!

vilken kanal sänder NHL? Vem sänder NHL på TV i Sverige? Vilka äger NHL 2023/2024 TV-rättigheter? I Sverige så är det Viasat som äger NHL 2023/2024 TV-rättigheterna och de kommer sända den nordamerikanska topphockeyn fram till säsongen 2022. De första sändningarna i NHL för MTG-huset gjorde säsongen 2009, vilket kommer innebära att de vid 2022 har sänt NHL i 12 år. Dessutom lär det blir fler år då de flesta är överens om att Viasats hockey-sändningar håller hög kvalitet, och MTG sägs vara benägna att hålla hårt om sina NHL-rättigheter.

Som nämnts ovan så är det Viasats kanaler som visar NHL på TV i Sverige. Viasat har vunnit kampen om TV-rättigheterna och TV-sändningarna för den emotsedda NHL hockeyn i Sverige. Nu är det spikat och klart att Viasat sänder NHL på TV i Sverige genom sina svenska kanaler Viasat Hockey och genom Viaplay live stream.

NHL TV-sändningar – vilka kanaler sänder NHL på TV & live stream 2023/2024?

NHL TV-tider? I Sverige sänds NHL i Viasats kanaler. Samtliga matcher sänds direkt i Viasat och Viaplay.

NHL 2024 Viasat? Det är Viasat som kommer visa hela turneringen, något man gör på Viasat Hockey som är en kanal som ingår Viasat Sports utbud. Har du inte möjlighet att ratta in Viasat Sport kan du alltid se en via Viaplay-appen som finns till Smart-tv, dator, smartphone, tablet m.fl. Viaplay gör att du kan se NHL var du vill och helt efter dina egna villkor. Oavsett om du är hemma, i sommarstugan, på bussen eller av någon anledning inte har en tv nära till hands.

Vilken kanal sänder NHL? Här kan du se vilka som visa NHL på TV i Sverige!

Vilka kanaler sänder NHL? Viasats kanaler sänder NHL till 2022. NHL rättigheter Viasat? Viasat Hockey NHL rättigheter? När det gäller NHL kommer Viasat att fortsätta sända i minst fyra år till, framtill 2026. Det mesta talar dock för att MTG-huset kommer köpa upp rättigheterna då de sänt NHL sedan 2009 och har storsatsat på den nordamerikanska hockeyn. Framför allt eftersom hockey är en av de största sporterna i Sverige, och historiskt sett har det funnits många svenskar i NHL – och än idag finns det en hel del NHL-proffs från Sverige i både USA och Kanada, från norr till syd, från öst till väst.

NHL TV Sverige rättigheter - vilken kanal sänder sänder NHL på TV idag!

NHL svenska spelare – här är bästa Svenska NHL spelare genom tiderna!

Den förste svensken i NHL var tidigt ute, han flyttade till Kanada redan på 30-talet, och blev förstås en förebild för många unga killar som ville spela hockey. Han gjorde i Ottawa Senators under säsongen 1932/33, men sedan blev det hemresa till Sverige igen. Efter honom dröjde det över 30 år innan en svensk skulle spela hockey i NHL igen, men det var inte förrän 1973 som det verkligen skulle bli aktuellt för svenskar att åka över till Nordamerika.

Då hade Börje Salming från Salmi tagit Kanada med storm när han blivit en riktig profil i Toronto. Hans karriär gick vidare till Detroit Red Wings men det var framför allt i Toronto Maple Leafs som svensken blev en riktig stjärna – och fansen i Air Canada Center minns honom fortfarande.

Börje slog igenom -73, och på 80-talet började svenskarna vallfärda till USA och Kanada. Stornamn som Pelle Lindbergh, Kent Nilsson, Mats Näslund och Håkan Loob blev stjärnor på andra sidan Atlanten, och de inspirerade hockeyspelare i flera generationer framöver. Se NHL live här =>

För på 90-talet kom ett av de största namnen inom svensk hockeyhistoria – Peter Forsberg –  att börja spela i NHL och även Mats Näslund, Markus Näslund, åkte med honom. Under den här epoken fanns det dock många stjärnor, och de största var såklart Niklas Lidström, Daniel Alfredsson och Mats Sundin, utöver ”Foppa” och Näslund.

NHL TV-sändning & TV-rättigheter - se NHL på TV Sverige!

Svenska NHL spelare under 2000-talet

Talangerna har fortsatt lämna Sverige och SHL (förut Elitserien) för att testa lyckan i de nordamerikanska lagen. Under 2000-talet har Henrik Zetterberg, Henrik Lundquist, tvillingarna Henrik och Daniel Sedin samt Niklas Bäckström gjort bäst ifrån sig, och du kan se de spela live i NHL tillsammans med de blivande svenska stjärnorna.

För visst finns det gott om nya svenska talanger. Förutom namn som John Klingberg och Filip Forsberg, som redan etablerat sig i NHL, finns det också blivande stjärnor som idag ses som stora talanger. Bröderna William och Alexander Nylander – söner till Michael Nylander, känd svensk hockeyspelare, är redan draftade och på god väg att göra sig namn i USA och Kanada.

Dessutom kommer det gå svenskar tidigt i NHL-draften i år. Erik Brännström från HV71, Elias Pettersson i Timrå, Lias Andersson, HV71, och Timothy Liljegren ifrån Rögle är fyra namn som nämns inför draften i sommar, efter att NHL-säsongen är över och Stanley Cup-vinnaren korats. Det blir förstås spännande att se vilka som hamnar i NHL till nästa säsong. Framför allt Timothy Liljegren ses som en talangfull back och väntas gå redan topp 5 i draften. Se NHL live här =>

NHL TV rättigheter - kanaler & TV-tider som sänder NHL i Sverige!

Svenska NHL spelare 2024 – här de nya svenska stjärnorna i NHL!

Det kommer förstås att bli väldigt spännande att följa NHL. De svenska spelarna rent generellt. Men kanske framför allt några av de yngre förmågorna. Vi vet ju att det finns en hel del att följa. Till exempel Rasmus Dahlin.

För Lidköping-sonen är den förste draftettan på länge från Sverige. Senast en svensk blev draftad som nummer ett i NHL så hette han Mats Sundin. Det har bland annat gett Rasmus Dahlins lön ett rejäl skjut i rätt riktning. Men det mest intressanta bli ju förstås att se hans karriär.

Kan unge Dahlin får Buffalo Sabres att vakna till liv igen? Vi vet att den nordamerikanska klubben har haft det tufft det senaste. Just därför kan en ung svensk vara vad de behöver. Just det här blir alltså väldigt intressant att följa. Kanske får vi se en av Sveriges bästa spelare för framtiden? Det är i alla fall vad många tror. Men låt oss se vad Dahlin själv kan visa upp. Se NHL live här =>

Läs mer om NHL hockey

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365