LISTA: 10 sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Steven Gerrard i Liverpool var en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

10 sämsta straffskyttar genom tiderna i Premier League

Sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna? Sämsta straffläggare i Premier League? Sämst på straffar i Premier League? Vilken spelare är Det är inte alla som kan det här med att göra mål. Och det är ännu färre som är bra på att göra mål när det kommer till att skjuta från straffpunkten. Det är ofta mycket som står på spel när man stegar upp vid elvameterspunkten och det gäller att hålla nerverna i styr när bollen ska i mål. Det är dock långt ifrån alla som är bra straffskyttar. Det finns även flera exempel på där en spelare öst in mål i öppet spel men inte har det där sista som krävs när han är en mot en med motståndarnas målvakt.

Det är ännu svårare att slå en straff i världens bästa liga och nu listar vi de spelare som är Premier Leagues sämsta straffskyttar någonsin. Vissa av namnen kanske du inte ens känner till medan andra får en att lyfta på ögonbrynen då man kanske trott att spelaren varit bättre än vad statistiken visar. På listan finns flera klassiska namn som spelat länge på högsta nivå men inte alltid haft som styrka att vara straffläggare i Premier League. SE & SPELA PÅ FOTBOLL LIVE =>

Sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Premier Leagues sämsta straffskyttar någonsin

Sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna? Vi kommer nu gå igenom vilka spelare som varit minst lyckade när det kommer till att slå straffar i Premier League. Vissa av dem är historiska ändå och har gjort hundratals mål på annat vis men när det kommer till just straffar är det någon som blockerar. Kolla gärna in några av våra andra listor på Silly Season Sverige efter att vi gått igenom de sämsta straffskyttarna i Premier League i historien.

10. Steven Gerrard i Liverpool var en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Steven Gerrard ses nog av många som en av de bättre straffskyttarna, men faktum är att med Premier League-mått tillhör han en av de sämsta. Den förre Liverpool-kaptenen slog sammanlagt 21 straffar varav 15 hamnade i nät, något som ger honom en straffsäkerhet på 74,4 procent.

Steven Gerrard i Liverpool var en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

9. Robin van Persie – Arsenal och Manchester United är en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Robin van Persie kommer troligtvis bli ihågkommen som en av de bättre målskyttarna i världen. Hans färdigheter i straffområden är få förunnat, men från straffpunkten var han inte lika framgångsrik. Precis som Steven Gerrard satte van Persie 71,4 procent av sina straffar, eller i det här fallet: 10 mål på 14 försök.

8. Michael Owen – Liverpool, Newcastle, Manchester United, Stoke

Michael Owen tillhör redan Englands Hall of Fame som en av nationens bästa målskyttar. I Premier League slog han sammanlagt in 166 baljor och han hann även göra 16 mål i Real Madrid under säsongen 2004/2005. Men Owen gjorde sig inte känd från 11-meterspunkten. Med 14 mål på 20 straffsparkar hamnar han på en åttondeplats med 70 procent.

7. Wayne Rooney i Everton och Manchester United är en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Likt övriga så långt i listan tillhör Wayne Rooney några av Premier Leagues mest framgångsrika och kända spelare. Det är troligtvis en förklaring till varför han slagit så många straffar – och även missat många. Manchester United-spelaren gör mål på 66,7 procent av sina straffar, 11 av 23, försök. Engelsmannen kan dock trösta sig med att han gjort 179 mål och vunnit sammanlagt 14 titlar i United-tröjan.

Wayne Rooney i Manchester United var en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

6. Jonathan Walters i Stoke är en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Jonathan Walters har under sina 16 år och 210 matcher som professionell fotbollsspelare bara gjort 39 mål, något man kanske inte skryter om på sitt CV. Inte heller har Walters varit särskilt effektiv från straffpunkten. Sex mål på nio försök och 66,7 procent. Tuffast var det nog i bortamötet mot Chelsea 2014 när Walters missade straff och gjorde två mål, bakom sin egna målvakt…

Sämsta straffläggarna i Premier League genom tiderna

5. Ashley Young i Aston Villa och Manchester United är en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Faktum är att Ashley Young är en av de främsta spelarna på att skaffa sitt lag straffsparkar, han är däremot inte lika bra på att sätta dem. Young har bara slagit åtta straffar i sin karriär, vilket är logiskt med tanke på att han missat tre (och sätter 62,5 procent) av dem. Med den statistiken kvalar sig mittfältaren in på en femteplats.

4. Kevin Phillips i Leicester City är en av de sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Han gjorde totalt 246 mål på 580 matcher och avslutade sin aktiva spelarkarriär som 41-åring genom att ta upp Leicester City till Premier League. Det finns många anledningar till att hylla en spelare som Kevin Phillips, man hans straffskytte är inte ett. 18 straffar, 11 mål och 61,1 procent.

3. Steed Malbranque i Fullham är en av de tre sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Steed Malbranque är inte en av de mest namnkunniga spelarna som huserat i Premier League. Men faktum är att han gjorde ett positivt avtryck i Fullham. På tio strafförsök mäktade han med sex mål. SE & SPELA LIVE PÅ FOTBOLL I VÄRLDSKLASS =>

2. Jermain Defoe i Tottenham och Sunderland är den näst sämsta straffskytten i Premier League genom tiderna

Jermain Defoe är inte på något sätt en dålig fotbollsspelare. Under sina fem år i Tottenham hann han göra 47 mål på 135 matcher som mittfältare. Men så var det det där med straffar igen. 57,1 procent, eller åtta mål på 14 straffar, gör honom till tidernas näst sämsta straffskytt i Premier League.

1. Juan Pablo Angel i Aston Villa är den sämsta straffskytten i Premier League genom tiderna

Man brukar säga att en straff är lika med ett mål, men det uttrycket gäller inte när Juan Pablo Angel tog sats för att slå straff. Då var det snarare varannan straff är lika med mål. Colombianen hade förvisso en mycket framgångsrik karriär med 617 mål och 224 matcher, men straffskyttet lossnade aldrig. Fem mål på tio straffar gör anfallaren till den statistiskt sett sämsta straffskytten någonsin i Premier League.

Sämsta straffskyttarna i Premier League genom tiderna

Fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply