Bästa straffskyttarna fotboll – vilka är de bästa straffskyttarna i världen?

Cristiano Ronaldo världens bäste straffläggare

Bästa straffskyttarna fotboll  – vem är världens bästa straffskytt?

Vilka är de bästa straffskyttarna fotboll? Bästa straffläggare i världen genom fotbollshistorien? Har du någon gång funderat på vem som är världens bästa straffskytt någonsin eller vem som är världens bästa straffläggare? Om du har velat veta under en längre tid så kommer vi här och nu ge presentera en lista över bästa straffskyttarna och världens bästa straffläggare i fotboll. Det absolut mest nervösa momentet inom fotboll är en straffläggning, man går sakta fram mot bollen medan man känner pressen och fansen på läktaren biter på naglarna. Se och spela på fotboll live =>

Bästa straffskyttarna fotboll  - vem är världens bästa straffskytt?

Lista med bästa straffläggare bland aktiva spelare – vem är världens bästa straffläggare i fotboll?

Det finns idag väldigt många duktiga straffläggare och de avlöser varandra. Någon som gjort många straffmål under sin karriär i Bruno Fernandes samtidigt som även Erling Haaland och Jorginho har väldigt hög procent.

Samtidigt finns andra straffläggare som är kända för sina otroliga straffmissar, men det lämnar vi nu då vi ska fokusera oss på de straffskyttar som är kända för att vara målspecialister från straffpunkten genom fotbollshistorien. Med det sagt vill vi presentera listan över de bästa straffskyttarna i världen någonsin. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10 bästa straffläggarna – här världens bästa straffläggare i fotboll!

Tidigare har vi publicerat listor om bland annat Europas bästa straffskyttar och de bästa frisparksskyttarna i världen samt världens bästa mittfältare. Om du inte läst dessa rekommenderar vi dig att göra det efter du tittat igenom listan över de tio bästa straffläggarna i världen någonsin. Nästa utmaning är att försöka ta reda på vem som allsvenskans bästa straffskytt. Låt oss nu ta en titt på vilka spelare som är bäst på straffskytte i världen. Här är vår lista med de bästa straffläggarna.

10. Andrea Pirlo är en av de bästa straffskyttarna i fotboll

Topp 10: Bästa straffskyttarna i världen

Foto: Bildbyrån

På tionde plats hittar vi Andrea Pirlo som är en av världens bästa straffskyttar. Andrea Pirlo, den italienska legenden, är inte bara världens bästa frisparksskytt utan även väldigt säker straffskytt, framför allt under sin tid i Serie A. Oavsett ålder förlorade Pirlo aldrig känslan i sin högerfot som stod för magiska frisparkar

Om man ser till hans straffar brukade han ofta slå till med en ”panenka” vilket innebär att han lobbar in bollen i mitten av målet.

9. Ronaldinho är en av världens bästa straffläggare i fotboll

På nionde plats över listan med de 10 bästa straffskyttarna någonsin är den brasilianske legenden Ronaldinho. Den före detta Barcelona-spelaren är känd för sina snygga dribblingar och finter på planen men bortsett från det är det hans straffskytte som utmärker honom tillsammans med sina snygga frisparkar som kommer från högerfoten.

Ronaldinho har även spelat i Paris Saint-Germain under början av sin karriär och därefter blev han köpt av FC Barcelona.

8. Michael Ballack är en av de bästa straffskyttarna i fotboll

Michael Ballack straffar

Foto: Bildbyrån

Den före detta Chelsea-mittfältaren anses vara en av världens bästa straffskyttar och är välkänd för sina straffmål som oftast gör målvakten chanslös. Hans kraft och smidighet gjorde att han styrde mittfältet när Michael Ballack var på planen. Tysken sköt ofta med vristen och gick på kraft när han steg fram till elvameterspunkten.

7. Alessandro Del Piero är en av världens bästa straffläggare i fotboll

På sjunde plats hittar vi Juventus-legendaren Alessandro Del Piero. Den före detta italienska landslagsmannen var ordinarie straffskytt i Juventus och under sin tid i klubben slog han väldigt många snygga straffar. Totalt blev det över 700 matcher i den svartvita tröjan för Del Piero.

Anfallaren hade sin egen typ av teknik för att få bollen i nät från straffpunkten och han kontrollerade alltid situationen otroligt bra.

6. Steven Gerrard är en av världens bästa straffskytt i fotboll någonsin

Steven Gerrard är en av världens bästa straffläggare

Foto: Bildbyrån

På sjätte plats hittar vi ingen mindre än Liverpool-legendaren Steven Gerrard som även kallas för ”Captain Fantastico”. Gerrard är inte bara en av de bästa straffskyttarna i Liverpools historia, han är även en av de bästa straffskyttarna i fotbollshistorien. Mittfältaren är välkänd för sina fina straffar och har även en fin frisparksfot. Det är inte ofta han missar från elvameterspunkten.

Bästa straffläggare aktiva spelare - vem är världens bästa straffläggare i fotboll?

5. Cristiano Ronaldo är en av världens bästa straffskytt i fotboll genom tiderna

Cristiano Ronaldo världens bäste straffläggare

Foto: Bildbyrån

Vi har nu kommit in på topp 5 över topp 10 bästa straffskyttarna någonsin och som femma hittar vi ingen mindre än Cristiano Ronaldo som i sina bästa stunder är en av världens bästa fotbollsspelare. Den före detta Manchester United-spelaren har varit på topp under hela sin karriär och det är inte många som han missat, av alla han fått.

Bäst straffar i fotboll

4. Zinedine Zidane är också en av världens bästa straffskytt i fotboll genom historien

På fjärdeplatsen hittar vi den franske legendaren Zinedine Zidane. Det de flesta tänker på när de hör fransmannens namn är hans sista match i VM 2006 när han skallade Marco Materazzi vilket gjorde att han fick rött kort i matchen

Zidane var inte bara bra i öppet spel utan var även bra på frisparkar och straffar, därför är han med på vår lista över topp 10-lista över världens bästa straffskyttar.

3. Frank Lampard är en av världens bästa straffskytt i fotboll

Frank Lampard spelade största delen av sin karriär i Chelsea där han var den spelare som tog flest straffar, och han var lika säker varje gång. Det blev även en sväng i MLS och i Manchester City men stordåden gjordes på Stamford Bridge. Lampard var en säker och bra straffskytt som gjorde att blev en specialist på frisparkar.

2. Alan Shearer

Alan Shearer är inte bara en av Premier Leagues bästa målskyttar genom tiderna, utan han är även en av världens bästa straffskyttar någonsin. Totalt stod han för 260 mål i den engelska högstaligan och är en legend för Premier League-fantaster. Alan Shearer var en även otroligt bra straffskytt och engelsmannen kunde göra mål från helt otroliga vinklar

1. Matt Le Tissier är världens bästa straffskytt i fotboll genom tiderna

Matt Le Tissier världens bästa straffskytt fotboll

Foto: Bildbyrån

Det är ingen tvekan om att den före detta Southampton-spelaren är världens bästa straffskytt genom tidernaPremier League-stjärnan anses vara en av de största spelarna någonsin i den engelska ligan och öste in mål i den rödvita tröjan. Från straffpunkten hade han en otrolig målstatistik och missade endast en av de 49 straffar han slog i sin karriär. Se och spela på fotboll live =>

Fler listor på Silly Season Sverige

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply