Topp 10: Bästa frisparksskyttarna i världen – världens bästa frisparksskytt genom historien!

Lionel Messi är en av världens bästa frisparksskyttar

Bästa frisparksskyttarna i världen – vilken spelare är världens bästa frisparksskytt?

Vem är världens bästa frisparksskytt genom tiderna? Bästa frisparksskyttarna genom tiderna? Vilka spelare är de bästa frisparksskyttarna i världen som fortfarande är aktiva inom fotbollen? Under säsongen som gått har vi sett många bra frisparksskyttar som levererat riktigt grymma frisparkar som dundrat in i mål. Vilka spelare är frisparksspecialister? Frisparkar som vi knappt kan tänka oss skulle kunna gå in mål, men som blivit mål tack vare spelare som lägger ner åtskilliga timmar på att träna frisparkar istället för att gå hem som övriga lagkamrater. Sedan finns det många frisparkar som skrattat gott åt. Ta gärna en titt på några av världens sämsta frisparksvarianter och de sämst slagna frisparkarna någonsin. Se och spela på fotboll live =>

Bästa frisparksskyttarna i världen - vilken spelare är världens bästa frisparksskytt? 

Lista med bästa frisparksskyttarna genom historien – vem är bästa frisparksskytt genom tiderna?

Världens bästa frisparksskytt? På denna listan över de tio bästa frisparksskyttarna denna säsong har vi inte tagit med legendariska namn såsom Beckham, Juninho eller Roberto Carlos. Enligt många anses just legendarerna vara några av världens bästa frisparksskyttar. Beckham ses nog av många som världens bästa frisparksskytt genom tiderna. Istället för att fokusera på legenderna har vi valt att skapa en lista med aktiva spelare och vilka spelar på toppnivå under denna säsong.

Längre fram kommer listor baserat på enskilda ligor och en lista med de bästa frisparksskyttarna i Premier League där vi hittar några av de Premier Leagues pricksäkraste frisparksskyttar och de Premier League-spelarna som får flest frisparkar med sig. Här är vår lista även de bästa frisparksskyttarna i världen som fortfarande spelar i någon av Europas toppligor. Se och spela på fotboll live =>

10. Ronaldinho är en av världens bästa frisparksskyttar genom tiderna

Klubbar: PSG, FC Barcelona, AC Milan
Landslag: Brasilien

På tionde plats hittar vi Ronaldinho. Han var en otrolig frisparksskytt men var mest känd för sina nytänkande finter och hur lekfull han var på planen. Det blev spel i Frankrike, Spanien och Italien för Ronaldinho som många ser upp till än idag.

9. Cristiano Ronaldo är en av de bästa frisparksskyttarna i världen

Klubbar: Manchester United, Real Madrid
Landslag: Portugal

En av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna var även en väldigt bra frisparksskytt, under stora delar av sin karriär. Det började redan i Sporting Lissabon och sedan tog han det vidare till Manchester United och sedan Real Madrid. Under de sista åren i den spanska huvudstaden tappade han dock stinget helt och fick istället lämna över ansvaret till Gareth Bale. Trots det är han en av de bästa någonsin på denna lista.

8. Alessandro Del Piero är en av världens bästa frisparksskytt genom tiderna

Klubb: Juventus
Landslag: Italien

Italienaren spenderade nästan hela sin professionella karriär i Juventus där han är en ikon. En del av hans storhet var frisparkarna som han slog.

7. Andrea Pirlo är en av de bästa frisparksskyttarna i världen

Klubbar: Inter, AC Milan, Juventus
Landslag: Italien

En annan italienare som kunde slå frisparkar var Andrea Pirlo. Med en otrolig fot gav han fansen många fina stunder när det kom till frisparkar. Han var runt i tre av de största klubbarna i Italien och kommer att kommas ihåg som en av de bästa genom tiderna. Han var även otroligt bra på straffar.

6. Sinisa Mihajlovic är en av de bästa frisparksskyttarna i världen

Klubbar: Röda Stjärnan, Roma, Sampdoria, Lazio, Inter
Landslag: Serbien

Den serbiske mittfältaren anses av många vara den bäste frisparksläggaren i Europa efter många otroliga strutar i Serie A. En av få spelare som gjort hattrick i en match på bara frisparkar.

Lista med bästa frisparksskyttarna i världen - vem är bästa frisparksskytt genom tiderna?

5. Diego Armando Maradona är en av de bästa frisparksskyttarna genom tiderna

Klubbar: Boca Juniors, Napoli, Sevilla, FC Barcelona
Landslag: Argentina

Var länge tillsammans med Pelé den som många ansåg vara världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Frisparkar var en av hans specialiteter och därför hittar vi honom på denna lista.

4. Lionel Messi är en av de bästa frisparksskyttarna i världen

Klubbar: FC Barcelona, PSG och Inter Miami
Landslag: Argentina

Lionel Messi, den argentinska magikern, är utan tvekan en av världens bästa frisparksskyttar och därför är han med på denna lista med världens bästa frisparksskyttar. Den lille argentinaren anses av många vara världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, inte bara för sina zig-zag-finter mellan försvararna utan även för sina grymma långskott och frisparkar. Därutöver har Messi otroligt snabba fötter och kan göra det mest oväntade var som helst på planen.

3. Zico är en av bästa frisparksskyttarna genom tiderna

Klubbar: Flamengo, Udinese
Landslag: Brasilien

Mästaren av frisparkar, Zico, hittar vi så klart på denna lista. Han var en av de första som började slå de avancerade frisparkarna och som han gjorde det.

2. David Beckham är en av världens bästa frisparksskyttar genom tiderna

Klubbar: Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, AC Milan, PSG
Landslag: England

David Beckham är en av världens bästa frisparksskyttar i fotboll. Tänker man på frisparkar så är Beckham ett namn som dyker upp direkt för många då han fick till flera helt otroliga fullträffar i sin karriär. Bland annat en frispark från långt håll mot Grekland som fick hela England att skaka.

Lista med bästa frisparksskyttarna genom historien - vem är bästa frisparksskytt genom tiderna?

1. Juninho Pernambucano är världens bästa frisparksskytt

Klubbar: Vasco da Gama, Lyon
Landslag: Brasilien

På första plats hittar vi ingen mindre än den brasilianske trollkarlen Juninho som är världens bästa frisparksskytt genom tiderna. Frisparksspecialisten gjorde många fina mål i franska Lyon.. Tack vare hans teknik och vision så anser vi att Pirlo är världens bästa frisparksskytt, men huruvida han är världens bästa frisparksskytt genom tiderna är svårt att avgöra men han skulle ligga högt även i en sådan lista.

Här har du några fler listor om frisparkarsskyttar

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply