Topp 10: Fotbollsspelare som blev fattiga

Fotbollsspelare i personlig konkurs John Arne Riise

Fotbollsspelare som blev fattiga – lista med fotbollsspelare som förlorat allt de ägt!

Fotbollsspelare som blev fattiga? Rika spelare som blev fattiga fotbollsspelare? Fotbollsspelare som gick i personlig konkurs? Fotbollsstjärnor som förlorade allt? Det är fotbollens sämst bevarade hemlighet att spelarna drar in miljoner efter miljoner. Dock är löneskillnaderna ganska stora mellan spelarna och runt om i världen. Om vi tar Zlatan Ibrahimovics lön är det exempelvis få fotbollsspelare som kan ens nå i närheten av hans löneinkomster. Inom den europeiska toppfotbollen är det egentligen bara Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som kan kan utmana svensken lönemässigt. Se och spela på fotboll live =>

Om vi tar oss utanför Europas gränser finns det dock andra aktörer som kan betala ut enorma löner, framför allt finns dessa i Asien och Kina, men även i Indien, Saudiarabien och Qatar. Den kinesiska ligan har betalat ut rejäla löner.

Fotbollsspelare som blev fattiga - lista med fotbollsspelare som förlorat allt de ägt!

Fotbollsspelare som blev fattiga – spelarna som gick från rika miljonärer till fattiga fotbollsspelare!

Vad ska man göra med alla dessa ofantligt höga löner? Ja, det är ju frågan, och valmöjligheterna är många. Vissa fotbollsspelare väljer exempelvis att köpa några av världens dyraste hus medan andra spelare köper bilar eller tillverkar kläder, parfymer och skapar egna varumärken.

Många köper saker och produkter hej vilt, men alla har inte lyckats spendera sin pengar på en någorlunda rimlig nivå. Vissa har rent av köpt och köpt tills pengarna tagit helt slut, och det är just det dagens lista kommer att handla om. Vilka spelare har igenom åren slösat med sina stålar tills bankkontot lyst rött? Faktum är att det är många, vissa av de har gått ner sig så djupt att de gått i personlig konkurs och att deras tillgångar blivit frysta.

Ja, vilka är då fotbollsspelarna som gått från miljonärer i dollar till att inte äga ett öre? Låt oss gå igenom listan med fotbollsspelare som blev fattiga, spelare för spelare, där vi kommer att presentera varje individ. Observera att listan inte är rankad på de spelare som varit bäst under sin karriär eller har ställt till mest problem för sig ekonomiskt sett. Se och spela på fotboll live =>

10. Dean Windass

Dean Windass är den första på vår lista med fotbollsspelare som blev fattiga. Dean Windass gjorde sammanlagt över 400 ligamatcher i de engelska ligasystem, framför allt i Championship, men även en hel del i Premier League med Hull City. Han gjorde det avgörande målet för Hull i Playoff-matchen till Premier League 2008, men har nu gått ner sig rejält och ska enligt Express ha skulder på över 1,8 miljoner kronor till det engelska skatteverket. Han är den första på vår lista med fotbollsspelare som blev fattiga.

9. Lucas Neill

Lucas Niell hade en lång karriär, med över 450 matcher i Premier League och Championship för Millwall, Blackburn, West Ham och Everton. I de avslutande åren av australiensarens karriär gick han till Qatar, och sammanlagt ska han ha tjänar över 210 miljoner kronor under sin fotbollskarriär. Nu ska dock alla pengarna ha tagit slut.

8. Lee Hendrie gick i personlig konkurs

På nästan 20 år spelade Lee Hendrie för 17 olika klubbar, samtliga i de engelska ligorna. Han spelade tolv år och gjorde över 260 matcher för Aston Villa, sen lämnade mittfältaren och spelade i 16 klubbar under åtta år. Han tjänade ungefär 420 000 kronor i veckan, men 2012 gick det helt åt skogen för spelaren som gjorde en landskamp för England 1998. Han hade skulder på nästan 2,1 miljoner kronor, och försattes i personlig konkurs.

Fotbollsspelare som blev fattiga - spelarna som gick från rika miljonärer till fattiga fotbollsspelare!

7. David James

Med sina 223 ligamatcher för Liverpool är han en av klubbens främsta profiler genom tiderna, och en av de största spelarna på hela 90-talet. I slutet av hans karriär gick han Portsmouth, och precis som Pompey fick James ekonomiska trubbel. Det var efter att han skiljdes med sin fru som han tvingades betala enorma belopp. Siffrorna är inte fastställda, men det var klar att han inte kunde betala henne själv – trots över en halv miljon i veckolön.

6. Keith Gillespie spelade bort det mesta på trav

Han fostrades och representerades i Manchester United, men lyckades aldrig komma upp i tvåsiffrigt antal matcher med storklubben. Istället gjorde han över 100 matcher för Newcastle, Blackburn och Sheffield United. Tyvärr hade Gillesire dåliga alkoholvanor och rejäla spelproblem. Spiken i kistan var när han under en dag spelade bort över en miljon på trav.

5. John Arne Riise gick i personlig konkurs

Fotbollsspelare i personlig konkurs John Arne Riise

John Arne Riise är nummer fem på vår lista med fotbollsspelare som blev fattiga. John Arne Riise är mest känd för sin tid i Liverpool, men fick lämna klubben efter att fansen praktiskt taget begärt det då norrmannen gjorde ett horribelt självmål i semifinalen i Champions League mot Chelsea. 2007, samma år som han gjorde självmålet, sattes han i personlig konkurs. Försvararen har dock återhämtat sig, dock krävde det att han gick till den indiska ligan för att casha in. Se och spela på fotboll live =>

Fotbollsspelare som blev fattiga

4. Brad Friedel försattes i personlig konkurs

Skatteproblem är ett återkommande brott som fotbollsspelare begår, så även i det här fallet. Den gamle Blackburns och Aston Villa-keepern hade fuskat bort nära 27 miljoner kronor, som tillslut hamnade i en skuld på 50 miljoner kronor. Då hjälpte amerikanens veckolön på 440 000 kronor föga, och 2011 försattes han i personlig konkurs.

3. Paul Merson försattes i konkurs

 Paul Meson är trea i listan fotbollsspelarna som blev fattiga. Har du någonsin känt att du inte kan kontrollera ditt spelberoende? Det har har Paul Meson också gjort. Mittfältslegenden i Arsenal gjorde över 350 matcher för The Gunners och uppges, enligt engelska Sky Sports, ha spelat bort över 60 miljoner(!) kronor. Det, tillsammans med grava alkohol -och drogmissbruk gjorde att han försattes i konkurs samma år som Brad Friedel, det vill säga 2011.

2. Richard Rufus

Richard Rufus är nummer två i listan fotbollsspelarna som blev fattiga. Richard Rufus spelade hela sin karriär i Charlton Athletic och gjorde 297 matcher och 14 mål. Men det var tyvärr hans ekonomiska problem som skulle hamna i fokus. Efter att ha spenderat både över sina egna samt familjens tillgångar, för över 170 miljoner kronor, hamnade han i bankrutt och fick inte ha gå med personlig vinst på 15 år, det här var 2012.

1. Diego Maradona

Fattiga fotbollsspelare Maradona

Diego Maradona är nummer ett på vår lista med fotbollsspelare som blev fattiga. Diego Maradona behöver ingen närmare beskrivning. Den argentinska legenden är kanske den bäste spelaren genom alla tider, men han fifflade också med skatten. 2009 framkom det att han undvikit att betala skatt, framför allt under tiden i Napoli, för sammanlagt 53 miljoner dollar, alltså smått otroliga 520 miljoner kronor. 2013 fryste den argentinska staten hans tillgångar, samtidigt som han var utan jobb. Han lyckades dock få rätt på sin ekonomi innan han tragiskt gick bort. Se och spela på fotboll live =>

Fattiga fotbollsspelare

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365