LISTA: 9 landslag med flest titlar i fotboll någonsin

Lista: 9 landslag med flest titlar genom tiderna

Landslag med flest titlar i fotboll – vilket land har vunnit flest titlar i fotboll?

Vilket landslag har vunnit flest titlar? Länderna med flest titlar i fotboll? Vilket land har flest titlar i fotboll? Vilka är landslagen som vunnit mest titlar i stora internationella fotbollsturneringar såsom EM och VM? Det finns många framgångsrika klubblag i fotbollens historia. Real Madrid har exempelvis vunnit smått otroliga 14 Champions League-titlar medan Manchester United plockat hem 20 titlar i den engelska ligan, de flesta i Premier League. Hur ser det då ut på landslagsfronten? Se och spela på fotboll live =>

Vilka länder har vunnit flest titlar? Faktum är att de flesta länderna som finns på topp 9-listan är väntade stornationer, men så dyker det upp oväntade nationer. Vilka är då dessa länder, och var kommer de ifrån? Hur många titlar har de tagit, och när? Ja, allt det här ger vi dig svaret på i dagens lista då vi alltså reder ut vilka länder som tagit flest titlar genom tiderna.

Landslag med flest titlar i fotboll - vilket land har vunnit flest titlar i fotboll?

Länder med flest titlar i fotboll – vilket länder har vunnit flest titlar i fotboll?

Vilket land har flest titlar i fotboll? Tidigare har vi på Silly Season skriver om klubbarna med flest Champions League-titlar, då vi tog reda på vilka klubbar genom tiderna som plockat hem flest titlar i den anrika turneringen, och idag är det alltså dags att ta en titt på vilket landslag som vunnit flest titlar. Observera att listan endast gäller varje nations herrlandslag och bara a-lagen, inga ungdomslandslag.

9. USA, 7 titlar

USAs landslag har vunnit 7 titlar. USA var med redan i det första världsmästerskapet 1930 och kammade hem en bronsmedalj. Men det är i det kontinentala mästerskapet Gold Cup som jänkarna firat störst framgång med 7 titlar, den senaste 2021.

8. Italien, 7 titlar

Italiens landslag har vunnit 7 titlar. Första gången Italien var med i EM var 1968. Det var även första gången de vann turneringen. Senast var 2021 på Wembley när man besegrade England på straffar. Italien har dessutom vunnit VM fyra gånger: 1934, 1938, 1982 och senast 2006. Den sjunde titeln för det italienska landslaget kom i OS. Se och spela på fotboll live =>

7. Egypten, 7 titlar

Egypten är nästa lag på på listan, men det är inte deras bländande VM-spel som gör dem femte bäst i världen, utan deras dominans i Afrikanska Mästerskapen. Egypten har bara varit med i VM tre gånger – 1934, 1990 och 2018 – och åkt ut ur gruppspelet alla gångerna. I Afrikanska Mästerskapen har det gått bättre och Egypten har vunnit turneringen hela sju gånger.

6. Frankrike, 9 titlar

Fransmännen har vunnit VM två gånger: på hemmaplan 1998 och i Ryssland 2018. De var nära även 2022 i Qatar men föll i finalen mot Argentina. Frankrike har även tagit två EM-titlar (1984 och 2000) och lika många i Confederations Cup (2001 och 2003).

5. Tyskland, 9 titlar

Ytterligare ett lag från Europa finns på femteplatsen. Tyskland vann sitt första världsmästerskap 1954 och sedan dess har det blivit ytterligare tre VM-titlar. Den senaste kom 2014 och de två föregående 1974 respektive 1990. Tyskarna har även vunnit tre Europamästerskap vilket gör att de tagit sammanlagt sju stora titlar genom tiderna.

Länder med flest titlar i fotboll - vilket länder har vunnit flest titlar i fotboll?

4. Mexiko, 14 titlar

Mexiko har inte vunnit VM. Det längsta de har nått är kvartsfinaler 1970 och 1986 på hemmaplan. I Nord- och Centralamerika har de dock varit dominanta. I Gold Cup, som spelas mellan de nord- och centralamerikanska länderna, har Mexiko vunnit 12 gånger. Den enda utmanaren där är USA. Utöver det vann Mexiko OS 2010 samt Confederations Cup 1999, vilket ger mexikanerna totalt 14 titlar.

3. Brasilien är landet med tredje flest titlar i fotboll, 18 titlar

Ja, ni ser rätt! Det är inte stornationen Brasilien som plockat hem flest titlar genom tiderna, utan någon annan. Brassarna har dock flest VM-guld med sina fem titlar. Utöver det har de haft bra resultat med sig i Sydamerika med sina nio Copa America-guld, vilket dock inte är flest. Räknar man sedan med Brasiliens fyra titlar i Confederations Cup slutar de på totalt 18 titlar, tredje bäst någonsin.

2. Uruguay är landslaget med näst mest titlar i fotboll, 19 titlar

Det lilla landet med knappa 3,5 miljoner invånare är det land som tagit näst flest titlar. Imponerande, eller hur? Deras två första VM-titlar kom under deras två första VM-turneringar, vilket var 1930 och 1950. Men precis som i Argentinas fall är det de sydamerikanska titlarna som stuckit iväg. Med flest titlar någonsin i Copa America (15) och även två stycken OS-titlar har Uruguay sammanlagt skrapat ihop 19 titlar, vilket gör dem till den mest framgångsrika fotbollsnationen någonsin. Se och spela på fotboll live =>

Land med flest titlar genom tiderna

1. Argentina är landet med flest titlar i fotboll, 22 titlar

Vilket land har vunnit flest titlar i fotboll? Argentina är landet som har vunnit mest titlar i fotboll. Det argentinska landslaget har tre VM-titlar, där den senaste kom i VM i Qatar 2022 när man besegrade Frankrike i finalen. Det argentinska landslaget har framför allt 15 titlar i Copa America, där den senaste kom 2021. Lägg även till 1992 års Confederations Cup och där har du alla Argentinas stora titlar. Se och spela på fotboll live =>

Fler listor från Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply