LISTA: 10 talanger som aldrig blev något

Lista: 10 talanger som aldrig blev något

Talanger som aldrig blev något

Talanger som aldrig blev något? Vilka talanger finns det som aldrig blev något? Det är ett välkänt faktum att inte alla fotbollstalanger faktiskt lyckas när det gäller att slå igenom på A-lagsnivå, men vissa faller hårdare än andra. Silly Season Sverige har sammanställt en lista med supertalanger som aldrig lyckades blomma ut, utan utgör några av de fotbollstalanger som försvann från fotbollen. Se och spela på fotboll live =>

Dessa talanger på denna lista var inte vilka talanger som helst, utan samtliga förväntades bli några av världens bästa fotbollsspelare, men faktumet är att de flesta av dessa inte ens lyckades nå fotbollens finrum, utan har fått harva omkring i lägre divisioner och i bortglömda ligor. Talangflopparna på denna lista rangordnas inte, utan radas upp utan någon specifik ordning.

talanger som aldrig blev något

Svenska fotbollstalanger som aldrig blev något? Ja, det finns även några svenska fotbollstalanger som försvann och aldrig blev något. Några av dessa hittar du nedan.

Talanger som misslyckats och aldrig blivit något

Talanger som aldrig blev något? De mest avskydda lagen i Premier League och Manchester Uniteds 10 värsta värvningar någonsin är tre omtyckta listor här på Silly Season Sverige. Spetsa dina kunskaper om fotbollens absoluta nördfakta med dessa och många andra listor här.

1. Talanger som aldrig blev något – Freddy Adu

LISTA: 10 talanger som aldrig blev något

Freddy Adu var nog fotbollens allra hetaste talang när han slog igenom på ungdomsnivå i de amerikanska landslagen. Han fick sitt första proffskontrakt som 14-åring och gjorde mål i ligan kort därpå för DC United. Då kallades Freddy Adu för den nye Pelé, men det blev han aldrig. Adu avslutade karriären efter en sejour i svenska Österlen FF år 2021.

Han är den första spelaren på vår lista över talanger som aldrig blev något.

2. Kerlon

Minns ni Kerlon? Inte? Det kanske inte är så underligt ändå, med tanke på vilken riktning hans lovande karriär tog. Han var en av Brasiliens hetaste talanger 2008, mycket tack vare sina underliga men imponerande dribblingar, där han sprang förbi motståndarnas försvarare medan han duttade bollen med huvudet. Han värvades till Inter, där han inte spelade en enda sekund. Han lånades ut till flera klubbar innan han skeppades iväg till Fujieda MYFC i den japanska tredjedivisionen. 2017 avslutade han karriären efter att ha spelat för Spartak Trnava.

3. Francis Jeffers

Det var sommaren 2001 och Arsenal hade precis värvat Francis Jeffers för 8 miljoner pund. Fansen var lyriska, men det var innan de fick se vad han faktiskt presterade i The Gunners. Efter fyra mål i klubben fick han lämna och sedan dess har han spelat för tio olika klubbar. Hur många mål har han gjort sedan dess? 19. Och då har vi inte nämnt att han var Englands hetaste anfallstalang. Han slutade 2013.

4. Talanger som aldrig blev något – Cherno Samba

Som 13-åring bombade, dundrade och smällde Cherno Samba på samma gång in 132 mål på 32 matcher för St. Joseph’s Academy och fick därefter kliva in i Millwalls ungdomsorganisation. Något måste dock ha hänt där, för trots att Liverpool och Manchester United ryckte och slet i honom blev det aldrig något av honom. Han spelade endast 52 ligamatcher totalt under hela sin karriär som avslutades i den norska andradivisionen.

5. Haruna Babangida

Hittelön utlovas till den som hittar Haruna Babangidas potential. Den sågs senast någonstans i Barcelona, dit han kom som 14-åring för att ett år senare, då som 15-åring, debutera för A-laget i en försäsongsmatch. Han lyckades aldrig göra en tävlingsmatch för A-laget, utan harvade omkring över hela Europa tills han avslutade karriären i den österrikiska andradivisionen. Babangida är och förblir ett mörkt kapitel i La Masias otroliga historia.

talanger som aldrig blev något

6. Keirrison

Låt mig berätta historien om ännu en talang i Barcelona som aldrig blev något. Som 20-åring dundrade han in 28 mål för Cordoba och blev därmed den yngsta skytteligavinnaren någonsin i Brasilien. Han gick därefter till Palmeiras, där det fem mål på sju matcher, innan Barcelona köpte honom för stora pengar 2009. Det blev dock aldrig några tävlingsmatcher för Barça. Efter fem år på lån i olika klubbar återvände han till Coritiba och 2018 avslutade han karriären.

7. Talanger som aldrig blev något – Bojan Djordjic

LISTA- 10 talanger som aldrig blev något

Bojan Djordjic är en av de svenska fotbollstalanger som försvann. Den före detta Manchester United-talangen ansågs vara en av de hetaste svenska talangerna som skickats ut till utlandet som 17-åring. I klubben blev det två matcher innan den lovande karriären sakta men säkert tynade bort.

Hans höjdpunkt under karriären var i AIK åren 2008-2010, där han hann med och vinna Allsvenskan 2009. Han avslutade karriären 2014 i indiska Chennaiyin FC.

8. Nii Odartey Lamptey

”Han är den naturliga ersättaren för mig som fotbollens bästa spelare genom tiderna”. Detta sade Pelé när han fick frågan om den store talangen Nii Odartey Lamptey. Riktigt så blev det aldrig, utan den ghananske ex-talangen lyckades aldrig representera ett lag i över 50 matcher.

Bara det faktum att det lag han spelade flest matcher för var Shandong Luneng säger det mesta om den förre Aston Villa-spelaren. Lamptey är idag ett slangord för att sätta för mycket press på en ung talang.

9. Michael Branch

Lyftes upp i Everton där han tog en startplats redan som 17-åring. Det sades att han var fotbollens nästa stora superstjärna och att han var en naturlig målskytt. Efter bara 4 mål på 41 matcher lånades han istället ut till olika lag där han aldrig lyckades. Efter det harvade han omkring i de lägre divisionerna innan hans karriär tog ett abrupt slut 2012 när han dömdes till sju års fängelse för drogrelaterade orsaker.

10. Jérémie Aliadière

Vi avslutar listan med den kanske mest lyckade av dessa ex-talanger. Jérémie Aliadière tippades bli den långsiktiga arvtagaren till lagets dåvarande superstjärna Thierry Henry, och det är inte vem som helst som förväntas uppnå något sådant.

Aliadière kanske föll offer för en ”Lamptey” som ledde till att det bara blev 29 matcher för Arsenal på sex år. Säsongen 2012-2013 gjorde han hela 15 mål i Ligue 1 för Lorient, men roligare än så blev det aldrig. Han avslutade karriären i samma klubb 2017.

talanger som aldrig blev något

Fler populära listor:

Detta var samtliga spelare på listan över talanger som aldrig blev något. Kolla gärna in några fler av våra listor på siten här nedan. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply