Rikaste klubbarna i Premier League

Topp 6: Rikaste klubbarna i Premier League

Rikaste klubbarna i Premier League – vilka är de rikaste fotbollsklubbarna i Premier League?

Vilka är de rikaste klubbarna i Premier League? Världens rikaste fotbollsklubb Newcastle, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea eller Liverpool? Premier League är inte bara världens mest bevakade fotbollsliga, utan är även ligan med flest klubbar i listan över de rikaste klubbarna i världen. Premier League har fler klubbar som är med i listan över världens rikaste fotbollsklubbar än någon annan liga i världen.

Premier League-klubbarna har dominerat listan i snart 20 år. Inga andra ligor har fler än fyra klubbar i listan över de rikaste fotbollsklubbarna i världen. La Liga rivalerna Real Madrid och FC Barcelona tar endast upp två platser, men i övrigt finns inga andra spanska klubbar med på listan. Ska man jämföra de rikaste klubbarna i Premier League med de rikaste klubbarna i Sverige så blir det nästan lite pinsamt.  Se och spela på fotboll live =>

Rikaste klubbarna i Premier League

Premier Leagues TV-rättigheter

Sedan försäljningen av Premier Leagues TV-rättigheter drog igång, sedan starten i början av 90-talet, på allvar så har intäkterna för ligan och Premier League-klubbarna ökat lavinartat vilket gör att de dominerar listan över de rikaste klubbarna i världen.

Sky Sports, TNT Sports och Amazon Prime Video betalade nyligen 5 miljarder pund för att sända Premier League i tre säsonger under åren 2022-2025.  Se och spela på fotboll live =>

Lista med de rikaste klubbarna i Premier League

Vilka är de rikaste klubben i Premier League? Ja, du kan säkert räkna upp de 6 topplag som dominerar listan över de rikaste klubbarna i Premier League. Då många av lagen är uppenbara så har vi begränsat listan över de rikaste klubbarna i Premier League till att endast ta med de topp 6 rikaste klubbarna i Premier League.

Här går vi igenom ifall Newcastle, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea eller Liverpool är världens rikaste fotbollsklubb. Siffrorna är baserade på klubbarnas värde och hämtas från Forbes.  Se och spela på fotboll live =>

Rikaste klubbarna i Premier League

6. Arsenal – $2,26bn

Vi inleder listan med Arsenal. Gunners har hittat tillbaka till toppen med Mikel Arteta vid rodret, något som säkerligen gör att det går bättre även på den ekonomiska biten.

5. Tottenham Hotspur – $2.8bn

På fjärde plats hittar vi Spurs som gått om sina rivaler i norra London: Arsenal.

4. Chelsea FC – $3,1bn

På tredje plats hittar vi Chelsea som inte är inne i sin bästa period. Efter att Roman Abramovitj lämnat klubben blåser det vindar kring Stamford Bridge och frågan är om man kommer kunna hitta tillbaka till sina storhetsdagar.

Rikaste klubbarna i Premier League

3. Manchester City – $4,99bn

Manchester City är onekligen Englands och Premier Leagues bästa lag just nu och vann Champions League 2023. Det är bara en tidsfråga innan laget vinner sin nästa titel, men på den här listan är man ”bara” trea.

2. Liverpool – $5,29bn

En av världens största och rikaste fotbollsklubbar är Liverpool. De engelska giganterna ligger på nummer två på denna lista. Framgångarna tillsammans med den stora supporterskaran har inbringat flera miljarder i klubben.

Rikaste klubbarna i Premier League

FOTO: Bildbyrån

1. Manchester United – $6,00bn

Manchester United ligger tvåa på listan över världens rikaste fotbollsklubbar.  Uteblivna framgångar under de senaste åren har gjort att The Red Devils inte längre är den rikaste fotbollsklubben i världen. Men man är alltjämt rikaste klubben i Premier League.  Se och spela på fotboll live =>

Fler listor på Silly Season Sverige

SE ÄVEN: Rikaste klubbarna i Sverige
SE ÄVEN: Rikaste fotbollsklubbarna i världen
SE ÄVEN: Rikaste fotbollsspelarna i världen

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply