Topp 10: Bästa mittfältarna i världen genom tiderna

Bästa mittfältarna i världen genom tiderna

Bästa mittfältarna i världen – vem är bästa mittfältare genom tiderna!

Vem är världens bästa mittfältare genom tiderna? Vilka är de bästa mittfältarna i världen? Inte lätt att säga vilken fotbollsspelare som är den bästa mittfältaren i världen då det finns väldigt många duktiga mittfältareengelska Premier League, La Liga, Serie A och Ligue 1. Frågan är vilken mittfältare är kan titulera sig som bästa mittfältare genom tiderna i världen? Se och spela på fotboll live =>

Bästa mittfältarna i världen

Topp tio av världens bästa mittfältare – vem är värdens bästa mittfältare i fotboll?

Tidigare har vi publicerat listor om bland annat några av världens bästa målvakter och världens bästa dribblare, nu har turen kommit till de 10 bästa mittfältarna i världen och några av dessa mittfältare har även vunnit priset som världens bäste spelare. Detta är inte en lista med världens bästa mittfältare genom tiderna eller Sveriges bästa mittfältare genom tiderna, utan endast lista med de bästa mittfältarna i världen just nu.

Har tar vi en titt på några av världens bästa innermittfältare och yttermittfältare. Några av dessa mittfältare är defensiva mittfältare och medan andra är offensiva mittfältare. Längre fram så kommer vi att skapa listor med bästa defensiva mittfältare i världen och bästa offensiva mittfältare i världen, men för tillfället så nöjer vi oss med de bästa mittfältarna i världen. Vidare kommer vi att upprätta en lista med världens bästa mittfältare genom tiderna.

Här är vår lista över topp 10 bästa mittfältarna i världen. Spelarna är inte placerade i rangordning. Den här listan är hämtad från Daily Mirror och alla bilder är från Bildbyrån. Se och spela på fotboll live =>

bästa mittfältare genom tiderna

10. Socrates

Anfallaren som tog steget ner som mittfältare skulle bli en av de bästa genom tiderna på sin position. Han spenderade hela sin karriär i hemlandet Brasilien förutom en säsong i Fiorentina.

9. Xabi Alonso

På nionde plats på listan hittar vi Xabi Alonso. Han slog igenom i Real Sociedad innan det blev spel i Liverpool, Real Madrid och Bayern München. Mest känd för sin bollkontroll och passningar var Alonso med och vann flera stora titlar, både på klubblagsnivå och landslagsnivå.

8. Frank Rijkaard

Under sina sejourer i Ajax och AC Milan visade Rijkaard vilken otrolig klass han besitter och ses av många som en av de största spelarna någonsin. Förutom att vara en fenomenal fotbollsspelare var Rijkaard med och vann sju ligatitlar, en Champions League-titel och flertalet andra titlar. På klubblagsnivå blev det 98 mål på 540 matcher och på landslagsnivå blev det 73 matcher och ett EM-guld, 1988.

7. Paul Scholes

Bästa mittfältarna i världen genom tiderna

Sjua på denna lista är Manchester Uniteds legendar Paul Scholes som är en av de största engelska spelarna någonsin. Han spenderade hela sin karriär på Old Trafford där han gjorde 718 matcher och 155 mål. Under klubblagskarriären blev det totalt 16 titlar för Scholes. Se och spela på fotboll live =>

6. Lothar Matthäus

På sjätte plats hittar vi tyske mittfältslegendaren Lothar Matthäus som kunde göra nästan vad som helst på mittfältet. Det blev spel i Borussia Mönchengladbach, Bayern Munchen, Inter och MetroStars innan han la skorna på hyllan. Totalt gjorde Matthäus över 700 klubblagsmatcher och 15 landskamper för Tyskland. Han var med och tog Tyskland till VM-guld 1990 efter att ha slagit Argentina i finalen.

5. Andrés Iniesta

Var tillsammans med nästa namn på listan en av de viktigaste spelarna i det framgångsrika FC Barcelona-lag som man hade i början av 2010-talet. Totalt blev det 22 år på Camp Nou där han vann nio ligatitlar och fyra Champions League-titlar.

2010 avgjorde han VM-finalen mot Nederländerna i Sydafrika.

SE ÄVEN: Topp 5: Snyggaste målen gjorda av målvakter

SE ÄVEN: LISTA: Premier Leagues bästa målskyttar genom tiderna

4. Xavi Hernández

På fjärde plats hittar vi spanjoren Xavi Hernández som spelade hela sin professionella karriär i FC Barcelona. Det blev 945(!) klubblagsmatcher för Xavi där han noterades för 113 mål. Det var dock inte målskyttet som var hans primära egenskap. Istället var det att styra mittfältet tillsammans med andra mittfältslegendarer som tidigare nämde Andrés Iniesta och Sergio Busquets.

bästa mittfältare i världen

3. Zinedine Zidane

Bästa mittfältarna i världen genom tiderna

Vi har nu tagit oss in på topp tre och där hittar vi Zinedine Zidane. En elegant fotbollsspelare som är känd för sin otroliga bollkänsla och var den som sköt hem Champions League till Real Madrid i finalen 2002. Det blev även spel i Bordeaux och Juventus för fransmannen. Totalt blev det 16 titlar för fransmannen, en av de största i fotbollshistorien.

2. Michael Platini

En gång i tiden var Michael Platini världens bästa fotbollsspelare och han är även en av de bästa genom tiderna. Han var otrolig att se med bollen och det blev över 300 mål och ett stort antal titlar under karriären som han spenderade i Juventus, Saint-Etienne och Nancy.

1. Johan Cruyff

Först på listan hittar vi ingen annan än Johan Cruyff. Han är känd för att ha revolutionerat sin fotboll i ajax, Barcelona och Nederländerna. Han var en elegant fotbollsspelare som kunde använda båda fötterna och göra alla tyder av mål. Cruyff vann alla typer av titlar på klubblagsnivå och gjorde 400 mål på 713 klubblagsmatcher. På landslagsnivå gjorde han imponerande 33 mål på 48 matcher. Se och spela på fotboll live =>

Se även: De mest värdefulla U21-talangerna i Premier League
Se även: Största flopparna i Premier League
Se även: De snabbaste skotten inom fotbollen

bet365

5 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply