Topp 10: Europas bästa fotbollsakademier

bet365

Europas bästa fotbollsakademier för ungdomar

Vilka är egentligen Europas bästa ungdomsakademier? Hur förhåller sig Europas bästa akademier i fotboll mot världens bästa fotbollsakademier? Har du någonsin undrat vilken ungdomsakademi som är mest framgångsrik och får fram mest kvalitativa spelare? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 fotbollsklubbar som utvecklar de bästa talangerna. Fotboll är världens mest populära sport och många barn börjar redan i tidig ålder för att försöka uppnå sin dröm om att bli fotbollsspelare.

Framstående fotbollsakademier i England och Spanien

Under åren har vi sett flera spelare komma upp från ungdomsakademier och vissa klubbar har nu mer eller mindre en stämpel på sig som innebär att man är en av de mest framgångsrika talangutvecklarna i världen. Efter en genomgång av Spaniens och Englands bästa fotbollsakademier så kan man se att några av lagen satsar mer på sina fotbollsakademier för ungdomar mer än andra. Ett bra exempel på ett spanskt fotbollslag som satsar mycket på sina egna spelare är FC Barcelona där man under den gångna säsongen hade bland annat Xavi, Iniesta och Leo Messi som spelat i klubbens yngre kategorier. La Liga-klubben har fått fram flera bra spelare under åren men frågan är om de är den klubb som är nummer ett. Ett bra exempel på en engelskt klubb som satsar mycket på sina egna spelare är Southampton.

Topp 10 bästa ungdomsakademierna i Europa

Tidigare har vi gjort listor om bland annat mittfältare med världens högsta marknadsprisskottvilligaste spelarna i Premier League och Frankrikes största fotbollsarenor men nu är det alltså dags att ta en titt på de klubbar som varit mest framgångsrika när det gäller att utveckla fotbollsspelare i tidig ålder.

10. Clairefontaine i Frankrike

På tionde plats hittar vi ungdomsakademin Clairefontaine i Frankrike. Akademin har uppfostrat några av Frankrikes mest framgångsrika fotbollsspelare. Akademin har haft hand om flera duktiga spelare. Namn som  Thierry Henry, Nicolas Anelka, Luis Saha, Willian Gallas, Hatem Ben Arfa, Abou Diaby, Sébastien Bassong och Mehdi Benatia har tagit steget genom akademin och i framtiden kommer vi säkerligen att få se fler spelare som spelat sin fotboll i Clairefontaine.

9. West Ham United i England

West Ham United is one of the Top 10 Football Academies in the world

The Hammers hittar vi på nionde plats då man bidragit med flera duktiga spelare, både i dåtid och i nutid. Legendariska namn som Bobby Moore, Martin Peters och Geoff Hust är några av de äldre spelarna som varit i klubben och trion var väldigt framgångsrik i VM-turneringen som spelades 1966.

På senare år har man tagit fram spelare som Jon Therry, Joe Cole, Frank Lampard och Rio Ferdinand och det är inget snack om att klubben förtjänar en plats på vår topp 10 lista över Europas bästa ungdomsakademier.

Sidor: 1 2 3 4 5

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply