Topp 10: Största arenorna i Tyskland

Topp 10 största arenorna i Tyskland

10 största fotbollsarenorna i tyska Bundesliga

Vilken är den största fotbollsarenan i Tyskland? Vilka är egentligen de 10 största fotbollsarenorna i tyska Bundesliga? Om man ser till kapaciteten så finns några av Europas största arenor i Tyskland och i denna lista räknar vi ner de tio absolut största i just Tyskland. Bland annat har vi klubbar som Bayern München, Borussia Dortmund, Wolfsburg, Schalke och Borussia Mönchengladbach på denna lista, men vem av dessa har egentligen störst arena?

10 största arenor i Tyskland sett till kapacitet

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram de tio största arenorna i Tyskland i samarbete med Daily Entertainment. Kriterierna är att klubben ska ha spelat i Bundesliga eller i Zweite Bundesliga under den förra säsongen. Listan baseras på den officiella kapaciteten respektive klubb uppger att deras arena tar under matcher i Bundesliga.

Se gärna våra andra listor med lite intressanta arenor först, bland annat vår lista med de häftigaste arenorna till VM i Qatar 2022 och listan med världens fem mest underbara fotbollsarenor. Du hittar världens största fotbollsarena i vår lista med de största arenorna i världen. Håller superlaget Bayern München även till i topp i arenastorlek? Det tar vi en titt på nu när vi sätter igång och tittar på Bundesligas största fotbollsarenor.

10. RheinEnergieStadion – 50,347

RheinEnergieStadion är en av de största arenorna i Tyskland

1. FC Kölns arena RheinEnergieStadion har använts av Köln och vid enstaka tillfälle de tyska landslaget sedan byggnaden 1948. Arenans kapacitet är 50,347. Den användes bland annat vid VM-slutspelet i Tyskland 2006 och har även fått priset av det tyska fotbollsförbundet för sin standard.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply