bet365

LISTA: Fotbollsarenorna du måste besöka innan du dör

Lista 10 fotbollsarenor att besöka innan du dör

Fotbollsarenor du måste besöka innan du dör – här är fotbollsarenorna du inte får missa!

Fotbollsarenor du måste besöka innan du dör? Vilken är världens största fotbollsarena? Största arenan i fotbollsvärlden? Runt om i världen finns flera otroliga fotbollsarenor. Det finns både de som är byggda på ett häftigt sätt och de som är byggda för att vara världens största arenor. Sveriges största fotbollsarenor är inte i närheten av de största i världen, men många av de är moderna och perfekta för allsvensk fotboll.

Några av de största i världen finns med på listorna över Spaniens största fotbollsarenor och Tysklands största fotbollsarenor. När det talas om fotbollsarenor får vi inte heller glömma fotbollsarenor i Frankrike. Även Qatars arenor till VM 2022 är bland de häftigaste de någonsin sätt. Se och spela på fotboll live =>

Besöka fotbollsarenor i världen

Topp 10 fotbollsarenor i världen du måste besöka innan du dör

Klassiska fotbollsarenor du måste besöka och se? När man pratar om arenor är det inte alltid kapacitet eller moderniteter som avgör. Många arenor är även kända för att ha stått värd för klassiska matcher och mästerskap. Det är många som gillar att besöka fotbollsarenor på alla möjliga håll i världen. Antingen gör man det för att se på match eller så gör man det för att man turistar i en stad där det finns en fotbollsarena. Det finns många fina fotbollsarenor du måste besöka innan du dör och nedan listar vi en del av dem.

Några av arenorna du måste besöka innan du dör finns i England, TysklandSpanien, Frankrike och Italien. Ingen av dessa finns i Sverige eller är en av de största arenorna i världen. Även Qatars arenor till VM 2022 är bland de häftigaste arenorna i världen. Se och spela på fotboll live =>

Estádio do Maracanã (Brasilien) är en arena du måste besöka innan du dör

Maracana är en fotbollsarena att besöka

Invigd: 1950 Kapacitet: 78 838

Efter förlusten bytte man färger på sitt matchställ (till gula och gröna tröjor) och man försökte jaga bort Maracana-spöket 2014 då man arrangerade fotbolls-vm, men laget åkte ut i semifinal mot Tyskland efter den otroliga 1-7-matchen. Estádio do Maracanã som är hemmaplan för Brasiliens fotbollslandslag är den första arenan på listan.

Här har man sett flera otroliga matcher och under VM-finalen 1950 var det hela 200.000 personer på plats för att se värdlandet förlora mot Uruguay, en final som skulle komma att bli kallad El Maracanazo. Efter matchen begick en supporter självmord medan tre andra dog av hjärtinfarkt. Se och spela på fotboll live =>

Stadio Giuseppe Meazza (Italien) är en av arenorna som måste besökas

Invigd: 1926 Kapacitet: 81 277

Arenan som officiellt heter Stadio Giuseppe Meazza är hemmaplan för Milanos och kanske Serie As två största rivaler, AC Milan och Inter. Arenan byggdes från början som hemmaplan för AC Milan men invigningsmatchen kunde gått bättre. Internazionale vann nämligen med hela 6-3.

De båda lagen har använt arenan tillsammans sen 1947 och San Siro har stått som värd för tre EM-slutspel (1965, 1970 och 2001) och matcher för VM 1990.

Anfield (England) är en av fotbollsarenorna som måste besökas

Invigd: 1884 Kapacitet: 45 276

You will never Walk Alone är en sång som körs av många klubbar i Storbritannien, men den förknippas kanske mest med Liverpool. Klubbens hemmaarena Anfield är en av de mest högljudda i Premier League och även om det inte gått så bra för laget på senaste är publiken alltid där för att heja fram sitt lag.

Besöka fotbollsarenor i världen

Old Trafford (England) är en av fotbollsarenorna som måste upplevas

Invigd: 1910 Kapacitet: 75 731

The Theater of Dreams är inte en lika fruktad arena som den var under Sir Alex Ferguson men det är fortfarande en av de största arenorna i England. Arenan är hemmaplan för Manchester United men har även stått värd för VM-matcher 1966,  matcher i EM 96 samt Champions League-finalen 2003 mellan Juventus och AC Milan.

Wembley (England) är en av fotbollsarenorna som måste besökas

Invigd: 1923 (återinvigd 2007) Kapacitet: 90 000

Arenan stod bland annat som värd för VM-finalen 1966.För tio år sen byggdes Wembley Stadium om och tillslut hamnade räkningen på hela £800 000 000. De flesta har dock lagt kostnaden åt sidan då arenan blivit till en ikon för hela landet. Absolut en av flera fotbollsarenor du måste besöka innan du dör

Besöka fotbollsarenor i världen

Camp Nou, Barcelona, Spanien

Invigd: 1957 Kapacitet: 99 354

Europas största arena kunde rymma upp till 120 000 fans när den var värd för matcher under VM 1982 – dock har det sedan dess minskat till 100 000, samtliga sittplatser. Matcher i Spanien kan börja så sent som 22:00 lokal tid och avslutas efter midnatt även om viss forskning är nödvändig eftersom La Ligas Dadaist fixturdator skickar ut till synes slumpmässiga datum och tider. Om du inte kan få en biljett för en stormatch så lägger Barcelonas Socios ut sina extrabiljetter till försäljning på www.fcbarcelona.cat dagarna före match. Biljetter till El Clasico är guld värda.

Oavsett om det är gamla eller nya Camp Nou är den värd att besöka. Se och spela på fotboll live =>

Estadio Santiago Bernabéu, Madrid, Spanien

Invigd: 1947 Kapacitet: 85 454

Estadio Santiago Bernabéu är hemmaplan för Real Madrid och flera världsstjärnor har dragit på sig den vita tröjan. Namn som Alfredo Di Stéfano, Ferenc Puskas, Luís Figo, David Beckham, Zinedine Zidane och Cristiano Ronaldo.

Totalt har fyra EM-finaler och en VM-final spelats på arenan.

Estadio Azteca, Mexico City, Mexiko

Lista 10 fotbollsarenor att besöka innan du dör

Invigd: 1966 Kapacitet: 105 064

Estadio Azteca var den första arenan som var värd för två VM-finaler (1970 och 1986) och det var även på arenan som 115 000 såg Diego Maradona göra mål med ”guds hand”.

La Bombonera (Argentina)

Invigd: 1940 Kapacitet: 49 000

Boca Juniors är ett av de mest framgångsrika lagen i Latinamerika och är känt världen över, inte minst för matcherna mot River Plate som kallas för Superclásico.

Allianz Arena är en arena som bör besökas

Invigd: 2005 Kapacitet: 71 437

Av de arenor som är med på listan är Allianz Arena den som byggdes senast (bortsett från renoveringen av Wembley). På arenan spelar de tyska giganterna Bayern München sina hemmamatcher och 2012 spelades Champions League-finalen mellan Bayern och Chelsea där. Matchen vanns av Chelsea efter straffläggning. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply