Största fotbollsarenorna i Sverige – vilken är den största fotbollsarenan i Sverige?

Största fotbollsarenorna i Sverige – vilka är Sveriges största fotbollsarenor?

Sveriges största fotbollsarenor? Vilka är de största fotbollsarenorna i Sverige? Har du någon undrat vilka som är Sveriges största fotbollsarenor? Många ställer sig frågan om vilka världens största fotbollsarenor är. Andra undrar vilka arenor som är störst i Spanien och vilka fotbollsarenor som är störst i Tyskland. Det finns många otroliga fotbollsarenor i världen och många som har en en stor kapacitet och rymmer många besökare. Camp Nou är den största arenan i Europa där över 105 000 personer får plats och det är ofta fullsatt på arenan i de norra delarna av Spanien. Se och spela på fotboll live =>

Sveriges största fotbollsarenor i förhållande till världens största arenor

Några av de största och mest moderna arenorna i Europa finns i Frankrike, Spanien, Tyskland och Italien. Några av de Frankrikes största fotbollsarenor kommer vara spelplatser för nästa års Europamästerskap som avgörs i landet. Frankrikes största fotbollsarena är Stade France som har en kapacitet på över 81 000 åskådare, och kommer även att vara spelplats för nästa års EM-final. Här kan du se alla arenor i Fotbolls-EM i Frankrike samt några av de mest spektakulära arenorna till VM i Qatar 2022.

I Sverige finns det flera nya och moderna arenor men det finns även de som är lite äldre. Oftast går det inte att mäta publiksiffror från Allsvenskan med matcher från Champions League, men tidigare i år var det fler personer på plats när AIK och Hammarby möttes än mötet mellan Juventus och Real Madrid på Juventus Stadium Turin. Se och spela på fotboll live =>

Största fotbollsarenorna i Sverige - vilka är Sveriges största fotbollsarenor?

Sveriges största fotbollsarenor – vilka är de största fotbollsarenorna i Sverige?

Vilken arena är den största fotbollsarenan i Sverige? Känner du till några stora fotbollsarenor i Sverige? Förmodligen känner du till Sveriges tre största arenor på sin höjd. De flesta känner till alla nya fotbollsarenor i Sverige, men glömmer bort de andra och gamla arenorna. De flesta är intresserade av vilka de största fotbollsarenorna är i Sverige och därför så har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med svenska arenor med högst kapacitet i landet.

10. Värendsvallen är Sveriges tionde största fotbollsarena

En av arenorna på listan som inte har något hemmalag på de högsta nivåerna i svensk fotboll. Med en publikkapacitet på 15 000 åskådare ligger Värendsvallen i Växjö på tionde plats. På arenan spelade tidigare Östers IF som nu flyttat till en mer modern arena i området Arenastaden.

Vi hittar denna på tionde plats över Sveriges största fotbollsarenor.

 9. Olympia är en av de största fotbollsarenorna i Sverige

Olympia Helsingborg är en av landets mest anrika arenor då den anlades redan 1898. Olympia hade samma gräsmatta från och med att arenan invigdes till 2007 då Helsingborgs IF firade 100-årsjubileum 2007.

De största evenemangen som intagit arenan är VM i fotboll 1958, Dam-VM i fotboll 1995 och U21-EM i fotboll för herrar 2009.

8. Platinum Cars Arena är en av de största fotbollsarenorna i Sverige

En annan anrik arena är Parken i Norrköping där IFK Norrköping spelar. På arenan har det spelats svensk elitfotboll i över 100 år och Parken har även stått som värd i VM- och EM-slutspel.

2009 renoverade man arenan och det var även då den fick sitt nuvarande namn, Nya Parken.

Totalt tar arenan 16 000 åskådare.

7. Borås Arena är en av Sveriges största fotbollsarenor

IF Elfsborg är ett av lagen med en av de mest moderna arenorna i landet. Borås Arena invigdes inför den allsvenska säsongen 2005 då laget lämnade Ryavallen för sitt nya hem. Arenan är perfekt för allsvenska matcher och det är inte alla som gillar att åka dit och spela på konstgräs.

Här får det plats med 16 200 åskådare.

6. Gamla Ullevi är en av de största fotbollsarenorna i Sverige

Gamla Ullevi revs 2007 och gav då plats till en ny arena som gav plats är 18 454 åskådare, där IFK Göteborg, GAISÖrgryte IS hör hemma. Efter en ganska lång tid av tveksamheter kom man till slut fram till att den nya arenan skulle heta, Gamla Ullevi.

Gamla Ullevi är nationalarena för Sveriges damlandslag i fotboll.

5. Eleda Stadion är en av Sveriges största fotbollsarenor

Många anser att den bästa arenan för allsvensk fotboll är Eleda Stadion i Malmö. Arenan är perfekt utformat för svensk toppfotboll vilket även passar hemmalaget Malmö FF. Kapaciteten är endast 22 500 åskådare men vid stora matcher känns det som minst det dubbla. Den är egentligen byggt för fler åskådare men restriktioner har gjort att det är 22 500 som gäller.

”Kitteln” som den börjat kallas av malmöiterna har en otrolig ljudnivå vilket lag som Olympiakos och Shakhtar Donetsk fått känna på.

Sveriges största fotbollsarenor - vilka är de största fotbollsarenorna i Sverige?

4. Malmö Stadion är en av de största fotbollsarenorna i Sverige

Malmö Stadion ligger endast ett stenkast från Eleda Stadion, både i verkligheten och på listan över de största fotbollsarenorna i Sverige.

Den gamla arenan är större än sin granne men inte alls lika modern, vilket är förståeligt. Arenan byggdes till VM 1958 och var Malmö FFs hemmaplan i 50 år innan man flyttade till den nya arenan 2008.

Numera har Ariana FC och Malmö FF Dam arenan som hemmaplan. Det återstår dock att se hur länge den står kvar då det pratas om rivning och en ny, mindre arena.

Malmö Stadion har en kapacitet på 26 000 åskådare.

3. Tele2 Arena är en av Sveriges största fotbollsarenor

Här spelas det flitigt med fotboll då Hammarby och Djurgården delar på speltiden på denna arena.

Med en kapacitet på 30 000 åskådare är detta den tredje största fotbollsarenan som finns i Sverige. Den används även till bland annat konserter men då är kapaciteten så klart lägre.

2. Ullevi är Sveriges näst största fotbollsarena

Många säger att Nya Ullevi i Göteborg är Sveriges snyggaste fotbollsarena. Sättet som arenan är byggd på gör att den känns som den största i landet, även om den endast ligger på plats nummer två.

Ett minus för arenan är löparbanorna som inte brukar uppskattas i fotbollssammanhang.

Arenan har en kapacitet på 40 000 åskådare men är för tillfället inte hemmarena för någon av lagen i Allsvenskan. Ändå kvalificerar den in sig på andra plats över Sveriges största fotbollsarenor.

1. Friends Arena är Sveriges största fotbollsarena

Friends Arena är Sveriges största fotbollsarena

Friends är Sveriges största arena och även Sveriges största inomhusarena med en kapacitet på över 50 000 åskådare. Friends Arena är även den största fotbollsarenan i Sverige, detta trots att man i klubblagssammanhang inte fyller den så ofta. Däremot blir det alltid bra tryck när ”Gnaget” spelar sina matcher i Friends Arena.

Detta var allt när det kommer till Sveriges största fotbollsarenor. Kolla gärna in andra listor som har med svensk fotboll att göra. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply