Topp 10: Högsta utköpsklausulerna i världen

Världens högsta utköpsklausuler

Vilka är de högsta utköpsklausulerna i världen idag? Vem är egentligen dyrast att försöka köpa loss? Vilken stjärna värderas högst av sin klubb? Både väntade och oväntade namn tar plats på vår lista. Sommarens transferfönster är inne på den sista månaden och efter att vi under denna sommar öst på med listor gällande dyraste övergångarna, hetaste övergångarna och bästa värvningarna, tar vi nu fart mot att kolla hur det egentligen ligger till med utköpsklausulerna. Se och spela på fotboll live =>

Högsta utköpsklausulerna i världen

Spelarna med högsta utköpsklausulerna finns hos Barcelona och Real Madrid

Här får ni nu, svart på vitt, vilka fem fotbollsspelare som sitter på den högsta prislappen. Frågan är nu, vem värderas högst av Cristiano Ronaldo och Lionel Messi? Tar sig någon spelare från Premier League in på listan? Och finns det någon riktig överraskning på listan? Klicka vidare genom listan här nedan för att se vem som värderas högst samt hur högt de tio främsta har sina utköpsklausuler.

Glöm inte att ta en titt på några av våra andra listor, bland annat de tio värsta värvningarna av Manchester United, de tio värsta värvningarna av Real Madrid och de tio dyraste spelarköpen i La Ligas historia.

10. Philippe Coutinho, Barcelona – 400 miljoner pund

I och med att Philippe Coutinho flyttade från Liverpool till Real Madrid kom han in på denna lista. Skulle någon vilja köpa loss ’O Magico’ får man hosta upp 400 miljoner pund för spelarens tjänster.

9. Dani Ceballos, Real Madrid – 443 miljoner pund

Dani Ceballos är en av flera stora talanger i Real Madrid. Han kom till den spanska huvudstadsklubben under sommaren 2017 men har inte alls fått den speltid han hoppats på. Vill någon rädda andalusiern från frysboxen får man punga ut 443 miljoner pund.

8. Toni Kroos, Real Madrid – 443 miljoner pund

Toni Kroos är en av Real Madrids viktigaste spelare och har därför en av de högsta klausulerna. Tysken som anslöt från Bayern München sommaren 2014 och har efter det varit väldigt solid.

7. Luka Modric, Real Madrid – 443 miljoner pund

Luka Modric är tillsammans med Toni Kroos en av de absolut viktigaste spelarna i denna generation av Real Madrid. De båda styr innermittfältet och hjärnan bakom den offensiva biten är Luka Modric. Kroaten kostar 443 miljoner pund att köpa loss.

6. Gareth Bale, Real Madrid – 443 miljoner pund

Gareth Bale var för några år sen världens dyraste fotbollsspelare då han lämnade Tottenham för spel i Real Madrid. Han kostade då drygt 100 miljoner pund att köpa loss. Vill någon köpa walesaren idag får man betala mer än fyra gånger så mycket. Precis som Kroos och Modric har Bale en utköpsklausul på 433 miljoner pund. Se och spela på fotboll live =>

Världens högsta utköpsklausuler

5. Marco Asensio, Real Madrid – 620 miljoner pund

Marco Asensio är Real Madrids största talang på väldigt länge. På kort tid har han blivit mångas favorit och det har även blivit debut i det spanska A-landslaget.

4. Isco, Real Madrid – 620 miljoner pund

Isco har efter många om och men tagit en startplats i Real Madrid. Under en period pratades det om att spelaren skulle lämna marängerna för spel på annat håll men så blev inte fallet. Istället förlängde han och sitter på ett kontrakt med Real Madrid till och med sommaren 2022.

3. Lionel Messi, Barcelona – 626 miljoner pund

Lionel Messi har kontrakt med FC Barcelona och tjänar otroliga summor varje år. Tar vi en titt på Messis kontrakt med Barca har man tagit med en utköpsklausul på 626 miljoner pund. En summa som troligen ingen klubb kan värva utan att ta till något fult trick.

2. Karim Benzema, Real Madrid – 886 miljoner pund

Tro det eller ej men Karim Benzema har världens näst högsta utköpsklausul. Fransmannen har spelat i Real Madrid under större delen av sin karriär men har börjat dala på senaste och blivit hårt kritiserad. Anfallaren kostar hela 886 miljoner pund att köpa loss. En summa som ingen skulle betala för Benzema i detta nu.

Spelarna med högsta utköpsklausulerna finns hos Barcelona och Real Madrid

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid – 886 miljoner pund

Han har vunnit flera priser som världens bästa fotbollsspelare och gjort mål så det räcker och blir över. Cristiano Ronaldos lön är en av de högsta i världen och i kontraktet med Real Madrid hittar vi även världens högsta utköpsklausul. Vill man köpa loss portugisen är det 886 miljoner pund som gäller. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply