LISTA: Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

De bästa arenorna i Europa där en Champions League-final aldrig spelats

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final? Vilka är de bästa arenorna i Europa? Vilket europeiskt klubblag har den bästa arenan? Det finns många högklassiga arenor runt om i Europa och några av Europas största arenor är bland annat Camp Nou (Spaniens största arena), Stade de France (Frankrikes största arena), Westfalenstadion (Tysklands största arena), Stadio Giuseppe Meazza (Italiens största arena) och Friends Arena (Sveriges största arena).

Helt klart är många av dessa arenor värda ett besök vid fotbollsresor till Spanien, Italien, Frankrike eller England. Däremot kan ingen av dessa arenor mäta sig med den största arenan i världen sett till storlek och kapacitet. Storleken har dock ingen betydelse i det här fallet utan endast 20 av Europas arenor får plats på den här listan över Europas bästa arenor. Därför råder det extremt tuff konkurrens om platserna på den här listan och arenorna som lyckats klämma sig in är bland de bästa i hela världen. Se och spela på fotboll live =>

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final? Vilka arenor har det spelats en Champions League-final på? Det finns många otroligt fina och mäktiga fotbollsarenor runt om i Europa och världen, men det är inte alltid som de får stå värd för en final i en stor final. Ett par bra exempel är Signal Iduna Park som är hemmaplan för Borussia Dortmund.

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med mäktiga arenor i Europa där det ännu inte spelats någon final i Europas bästa klubblagsturnering. Vi kommer gå igenom arenorna inom kort men först tänkte vi rekommendera våra andra listor på siten som även är väldigt intressanta, de handlar om allt från Europas största arenor och världens största fotbollsarenor till fotbollsarenor att besöka innan du dör och världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom mäktiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final. Se och spela på fotboll live =>

 1. Emirates Stadium

Det är den dyraste arenan i engelska Premier League och kostade 600 miljoner euro att bygga. Arenan är väldigt modern med en kapacitet på över 60.000 åskådare och en fin design.

En Champions League-final här hade varit perfekt.

2. Estadio Vicente Calderón, Madrid

Estadio Vicente Calderón som var Atlético Madrids hemmaarena var den första arenan i Europa som UEFA klassade som femstjärnig. Här har flera spanska finaler spelats och med en kapacitet på drygt 54.000 åskådare var det tidigare en möjlig finalarena. Arenan nu riven och istället spelar Atlético Madrid på Estadio Metropolitano där finalen spelades 2019.

3. Stadio San Paolo, Napoli

Den napolitanska arenan i Napoli är trea på listan över Italiens största fotbollsarenor efter Giuseppe Meazza i Milano och Stadio Olimpico i Rom. Arenan har över 60.000 sittplatser och har bland annat stått som värd för en semifinal i VM 1990 mellan Italien och Argentina.

4. Anfield – Liverpool

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Den byggdes på 1800-talet men än står den högt på listan över engelska arenor. 44.000 fotbollsfantaster får plats på läktaren och en final på Anfield skulle vara nostalgiskt.

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

5. Stadion Feijenoord – Rotterdam

Denna arena är den näst största i Holland och anses av UEFA vara en elitarena. Här har det spelats två finaler av cupvinnarcupen men aldrig har det avgjorts en Champions League-final på arenan.

6. Celtic Park – Glasgow

En annan traditionell arena är Celtic Park som invigdes 1892. Den har blivit renoverad och ombyggd flertalet gånger och nu kan över 60.000 fans se när Celtic spelar.

7. Estadio Dragão – Porto

Med plats för över 50.000 fans är FC Porto en arena som skulle kunna vara värd för en stor europeisk final. Estadio do Dragão invigdes 2004 till EM-slutspelet.

8. Signal Iduna Park, Dortmund

Borussia Dortmunds hemmaplan har plats för över 80.000 sittplatser. Här han det spelats två VM-turneringar, 1974 och 2006. Tidningen New York Times utsåg arenan till en av de bästa i världen och hade varit en bra spelplats för en final.

Signal Iduna Park är en av de största arenorna i Tyskland.

9. Stade Velodrome, Marsella

Stade Velodrome är den näst största arenan i Frankrike, endast nationalarenan Stade France är större. Olympique Marseilles hemmaarena skulle vara perfekt för en Champions League-final. Detta var alltså listan med högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final. Det finns säkert fler arenor där en CL-final bör spelas och det byggs nya hela tiden.

Högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Se även följande listor som rör arenor:

Tio största arenorna i världen
Frankrikes största fotbollsarenor
Fotbolls EM 2016 arenor Frankrike
Spaniens största fotbollsarenor
Sveriges största fotbollsarenor
Tele2 Arena är fjärde dyrast i världen

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply