TOPP 10: Dyraste tyska spelarna genom tiderna

TOPP 10: Dyraste tyska spelarna genom tiderna

Topp 10 dyraste tyska spelarna någonsin

Dyraste tyska spelarna genom tiderna? Vilka är de 10 dyraste övergångarna med tyska spelare? Har du någon gång tänkt på vilka tyska spelare som är de dyraste någonsin? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 tyska spelare som kostat mest i historien.

Bundesliga är en av världens bästa ligor och har producerat flera väldigt bra tyska spelare genom åren och vissa av dem tillhör de bästa i världen. Dessvärre har vi inga svenska spelare i Bundesliga som finns med på denna lista över de dyraste tyska spelarna som endast tar sikte på den tyska nationaliteten snarare än de dyraste tyska Bundesliga-spelarna. Se och spela på fotboll live =>

TOPP 10: Dyraste tyska spelarna genom tiderna

Topp tio dyraste fotbollsspelarna från Tyskland

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de 10 dyraste spelarna över 30 år och listan som kan ge svar på frågan vem som är bästa spelare i Bundesliga, nämligen vår lista med glödheta Bundesliga-spelare på transfermarknaden. Ni får hemskt gärna ta en titt på de senare men nu går vi igenom de dyraste tyska spelarna någonsin, häng med!

10. Mario Götze – €37 miljoner

Mario Götze är en tysk mittfältare som numera spelar för Eintracht Frankfurt. Han är mest känd för sina passningar som nästan alltid går rätt samt hans otroliga bollkontroll. Götze har en otrolig teknik och det var inte billigt för Bayern München att köpa loss spelaren som kom från Borussia Dortmund 2013. Totalt betalade man €37 miljoner för spelaren som avgjorde VM-finalen i Brasilien 2014.

9. Thilo Kehrer – €37 miljoner

På nionde plats hittar vi Thilo Kehrer som för tillfället spelar i Premier League där han representerar West Ham. Det är dock inte övergången till West Ham som gör att han hittar in på den här listan, utan det är flytten till PSG hösten 2018 när han lämnade Schalke 04.

8. Shkodran Mustafi – €41 miljoner

Shkodran Mustafi är för tillfället klubblös efter att ha lämnat Levante i somras. Flytten som gör att tysken hamnar på åttonde plats på vår lista över de dyraste tyska spelarna någonsin är transfern från Valencia till Arsenal i augusti 2016.

7. Julian Draxler – €43 miljoner

På sjundeplatsen har vi en flytt inom Bundesliga då Julian Draxler gick från Schalke 04 till Wolfsburg säsongen 2015/16 och kostade över 40 miljoner euro.

6. Mesut Özil – €47 miljoner

Mesut Özil hittar vi på sjätteplatsen bland de dyraste tyska fotbollsspelarna någonsin. När spelaren inte längre var viktig för Real Madrid valde han att flytta till Premier League och Arsenal där han fick en väldigt fin inledning. London-klubben tog emot Özil med öppna armar sommaren 2013 då han gick för 47 miljoner euro. Se och spela på fotboll live =>

TOPP 10: Dyraste tyska spelarna genom tiderna

5. Leroy Sané – €49 miljoner

På plats fem över historiens dyraste fotbollsspelare från Tyskland hittar vi den nuvarande Bayern München-yttern Leroy Sané som lämnade Manchester City för de tyska mästarna säsongen 2020/21.

4. Leroy Sané – €52 miljoner

Vi hittar faktiskt Leroy Sané även på fjärde plats på denna lista. Den här övergången var från Schalke 04 till Manchester City och ägde rum säsongen 2016/17. City lyckades alltså nästan sälja Sané för samma summa som man köpte honom för.

3. Timo Werner – €53 miljoner

På pallplats finns Timo Werner som gick från RB Leipzig till Chelsea säsongen 2020/21. Men han fick ett rykte om sig som målsumpare av rang och blev ofta hånad av supportrar till andra lag i Premier League.

2. Kai Havertz – €75 miljoner

Den tyske landslagsmannen Kai Havertz kan spela på flera olika positioner. I landslaget har han till och med varit vänsterback, men i klubblaget Arsenal är det främst mittfält eller anfall som gäller. Han har fortfarande mycket kvar att bevisa för att leva upp till sin prislapp, men på sistone har det börjat lossna efter flytten från Chelsea sommaren 2023.

1. Kai Havertz – €80 miljoner

Vi hittar faktiskt Havertz även på första plats på listan över Tysklands dyraste fotbollsspelare sett till transferusmma. Detta då Chelsea betalade 80 miljoner euro för honom till Bayer Leverkusen säsongen 2020/21. Se och spela på fotboll live =>

TOPP 10: Dyraste tyska spelarna genom tiderna

Fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply