Topp 10: Världens dyraste tonåringar någonsin

Topp 10 Världens dyraste tonåringar någonsin

Världens dyraste tonåringar i fotbollshistorien

Världens dyraste tonåringar någonsin? Världens dyraste tonåringar i fotboll genom tiderna? Priserna på fotbollsspelare blir allt högre och högre och de unga fotbollsspelarna säljs ofta för summor som man knappt kunde fantisera om för bara tio eller 15 år sedan. Vissa av de är välspenderade pengar medan andra floppar totalt och hamnar i någon klubb i andra- eller tredjedivisionen och aldrig får det där riktiga genombrottet som både klubben och spelaren själv hade hoppats på.

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio dyraste U19-spelarna i historien. På listan hittar vi flera aktiva spelare men även några som är i slutet av sina karriärer. Ta nu en titt på fotbollens dyraste tonåringar och dyraste tonåringar i fotboll någonsin! Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Världens dyraste tonåringar någonsin

Topp 10: Fotbollens och världens dyraste tonåringar någonsin

10 talanger som aldrig blev något, dyraste fotbollsspelare och övergångar per ålder och världens dyraste spelare under 18 år är tre listor som är populära bland Silly Season Sveriges breda utbud på listor. Om dessa inte intresserar just dig kan du ta dig en titt på vilka listor vi har att bjuda på här.

10. Luke Shaw – Southampton till Man United 2014 – €37,5 miljoner

Manchester United var mer välrepresenterat på denna lista för några år sen med namn som Anderson och Wayne Rooney som nu halkat utanför topp tio. Luke Shaw hittar vi på tionde plats och han var en eftertraktad ung vänsterback i Southampton. Ett tag såg det givet ut att det skulle bli Chelsea för engelsmannens del. Det slutade dock med United och den övergången kostade 31 miljoner pund, vilket gjorde Shaw till den dyraste tonåringen någonsin.

9. Fabio Silva – Porto till Wolves 2020 – €40 miljoner

Den portugisiske anfallaren Fabio Silva kom till Premier League och Wolves från Porto hösten 2020. Som 18-åring kostade han 40 miljoner euro men den prislappen har han inte levt upp till med enbart fem mål på 72 matcher.

8. Vitor Roque – Athletico PR till Barcelona 2024 – €40 miljoner

En övergång som ännu inte trätt i kraft, då den äger rum först den 1 januari 2024. Den brasilianske anfallaren Vitor Roque ansluter till Barcelona efter nyår och fyller 19 år i början av 2024. Med tanke på prislappen är förväntningarna höga från start.

7. Vinicius Junior – Flamengo till Real Madrid 2018 – €45 miljoner

En brasse som redan hunnit visa prov på sina stora kvaliteter är Vinicius Junior som utvecklats till en av världens bästa yttrar i Real Madrid efter flytten från Flamengo på sin 18-årsdag sommaren 2018.

6. Rodrygo – Santos till Real Madrid 2019 – €45 miljoner

Här har vi en spelare som blev en av de dyraste tonåringarna någonsin när han lämnade Santos. Rodrygo var en eftertraktad talang på transfermarknaden då den unge brassen imponerade stort i hemlandet. Det blev till slut Real Madrid som vann kampen om 18-åringens signatur och han kostade då 45 miljoner euro. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Världens dyraste tonåringar någonsin

5. Anthony Martial – Monaco till Man United 2015 – €50 miljoner

Här har vi mannen som inspirerade oss till att göra denna lista. Anthony Martial var en av huvudpersonerna i fotbollsvärlden hösten 2015, då hans Deadline Day-flytt från AS Monaco till Manchester United var det mest spektakulära som hände under dagen, i alla fall om man endast ser till flyttar som faktiskt blev av. Fransmannen kostade till en början 36 miljoner pund, vilket gjorde honom till den dyraste tonåringen någonsin. Med bonusar inräknat landade transfersumman på 45 miljoner pund, dvs 50 miljoner euro.

4. Romeo Lavia – Southampton till Chelsea 2023 – €62 miljoner

En av alla dyra spelare som Chelsea värvat under nye ägaren är Todd Boehly är den defensive mittfältaren Romeo Lavia från Belgien. På grund av skador har han ännu inte fått debutera i Premier League för sin nya klubb.

3. Matthijs de Ligt – Ajax till Juventus 2019 – €85 miljoner

Mittbacken Matthijs de Ligt var en av nyckelspelarna när Ajax nådde semifinal i Champions League och såldes till Juventus för dyra pengar. Då spåddes han en lysande framtid, men han har inte lyckats leverera vidare på samma nivå som tidigare.

2. João Felix – Benfica till Atlético Madrid 2019 – €127 miljoner

En väldigt upphajpad tonåring var João Felix när han lämnade Benfica för Atlético Madrid sommaren 2019 i en affär värd över en miljard svenska kronor. Numera är portugisen utlånad till La Liga-konkurrenten Barcelona.

1. Kylian Mbappé – Monaco till PSG 2018 – €180 miljoner

Superstjärnan Kylian Mbappé är en av världens bästa fotbollsspelare och han blev även en av världens dyraste övergångar någonsin när han flyttade från Monaco till Paris Saint-Germain sommaren 2018 för hisnande två miljarder svenska kronor. Fransmannen är alltjämt världens dyraste tonåring i fotbollshistorien. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Världens dyraste tonåringar någonsin

Fler relaterade listor:

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365