LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

LISTA Världens dyraste spelare under 18 år

TOPP 10: Världens dyraste talanger

Vilka är världens dyraste talanger? dyraste spelarna? vad kostade de dyraste talangerna? Många är intresserade av hur mycket fotbollsspelare kostar och hur mycket de bästa har i lön varje säsong. Det är även intressant vilka som är fotbollsklubbarna som tjänar mest i Europa och spelarna som tjänar mest i Allsvenskan.

Nuförtiden betalar storklubbarna stora summor för att knyta till sig unga talanger för att inte riskera att de skriver på för någon annan klubb och summorna kan ligga på över 20 miljoner euro, detta trots att de inte fyllt ens 18 år. Spelare som Luke Shaw och Lucas Piazón är några av de som är med på listan då de lämnat en klubb i tidig ålder för en hög summa. Skulle övergångarna på listan skett för 20 år sen hade de flesta nog satt hjärtat i halsgropen när de sett prislappen. hittar du något fel på listan? Var då vänliga att kommentera nedan! Bilderna kommer från Bildbyrån.

LISTA: Dyraste talangerna under 18 år

Denna lista med världens dyraste spelare under 18 år har skapats med anledning av att Alexander Isaks övergång blev officiellt klar idag. AIK har enligt uppgift fått runt 9 miljoner euro (ca 90 miljoner kronor) i transfersumma från Dortmund. Det gör att Alexander Isaks övergång slår Zlatans gamla rekord vad gäller Allsvenskans dyraste försäljning. Zlatans övergång från Malmö FF till Ajax under 2001, 82,5 miljoner kronor, har länge varit Allsvenskans dyraste övergång.

Då Isak är under 18 år och då hans övergång slagit det gamla svenska rekordet så ville vi naturligtvis veta hur övergången förhåller internationellt och genom historien. Därav har skapat denna lista med de dyraste spelarna under 18 år i världen.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som lästs av flera tiotusentals läsare. De handlar alla om helt olika ämnen men är väldigt intressanta och vi rekommenderar att ni tar en titt på några av våra tips, detta innan vi går igenom listan med världens dyraste U18-talanger.

10. Gareth Bale – 7.5 miljoner euro

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

Han är näst intill helig i hemlandet Wales och efter flytten till Real Madrid har spelaren växt ut till en riktigt världsstjärna. Han köptes av Tottenham Hotspur vid 17 års ålder från Southampton för en summa på 7,5 miljoner pund.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply