LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

TOPP 10: Världens dyraste talanger

Vilka är världens dyraste talanger? dyraste spelarna? vad kostade de dyraste talangerna? Många är intresserade av hur mycket fotbollsspelare kostar och hur mycket de bästa har i lön varje säsong. Det är även intressant vilka som är fotbollsklubbarna som tjänar mest i Europa och spelarna som tjänar mest i Allsvenskan.

Nuförtiden betalar storklubbarna stora summor för att knyta till sig unga talanger för att inte riskera att de skriver på för någon annan klubb och summorna kan ligga på över 20 miljoner euro, detta trots att de inte fyllt ens 18 år. Spelare som Luke Shaw och Lucas Piazón är några av de som är med på listan då de lämnat en klubb i tidig ålder för en hög summa. Skulle övergångarna på listan skett för 20 år sen hade de flesta nog satt hjärtat i halsgropen när de sett prislappen. hittar du något fel på listan? Var då vänliga att kommentera nedan! Bilderna kommer från Bildbyrån.

LISTA: Dyraste talangerna under 18 år

Denna lista med världens dyraste spelare under 18 år har skapats med anledning av att Alexander Isaks övergång blev officiellt klar idag. AIK har enligt uppgift fått runt 9 miljoner euro (ca 90 miljoner kronor) i transfersumma från Dortmund. Det gör att Alexander Isaks övergång slår Zlatans gamla rekord vad gäller Allsvenskans dyraste försäljning. Zlatans övergång från Malmö FF till Ajax under 2001, 82,5 miljoner kronor, har länge varit Allsvenskans dyraste övergång.

Då Isak är under 18 år och då hans övergång slagit det gamla svenska rekordet så ville vi naturligtvis veta hur övergången förhåller internationellt och genom historien. Därav har skapat denna lista med de dyraste spelarna under 18 år i världen.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som lästs av flera tiotusentals läsare. De handlar alla om helt olika ämnen men är väldigt intressanta och vi rekommenderar att ni tar en titt på några av våra tips, detta innan vi går igenom listan med världens dyraste U18-talanger.

10. Gareth Bale – 7.5 miljoner euro

Han är näst intill helig i hemlandet Wales och efter flytten till Real Madrid har spelaren växt ut till en riktigt världsstjärna. Han köptes av Tottenham Hotspur vid 17 års ålder från Southampton för en summa på 7,5 miljoner pund.

9. Cesc Fabregas – 7.5 miljoner euro

Cesc Fabregas utvecklades i FC Barcelonas ungdomskategorier men lämnade klubben vid 16 års ålder för spel i Arsenal. Då betalade Gunners 7,5 miljoner euro för spelaren, en summa som är väldigt låg om man ser till spelarens kvalitéer idag.

8. Theo Walcott – 7.5 miljoner euro

Tidigare pratade vi om att Arsene Wenger var en expekt när det kom till att få fram unga spelare med mycket talang, och här är ett av resultaten. Vid endast 17 års ålder värvade Arsenal denna otroligt snabba engelsman från Southampton för en summa på 7,5 miljoner euro och med tiden ser vi att lagets franska tränare har rätt.

7. Alexander Isak – 9 miljoner euro

Den 23 januari 2017 lämnade Alexander Isak AIK för spel i Borussia Dortmund och blev då även Sveriges dyraste spelarna genom tiderna. Övergångssumman skrevs till 9 miljoner euro. Se även Alexander Isak lön, 5 saker du inte visste om Alexander Isak, AIKs lönelista och Allsvenskans dyraste försäljningar.

6. Youri Tielemans – 12 miljoner euro

Den unge mittfältaren från Belgien Youri Tielemans spelar för närvarande i Anderlecht och är en av de största talangerna i den europeiska fotbollen. Anderlecht betalade 12 miljoner för spelaren och efter den fina säsong han har stått för kommer flera storklubbar vilka köpa loss spelaren.

5. Timo Werner – 12 miljoner euro

Denna tyska talang köptes av Stuttgart förra året för en summa på 12 miljoner euro, detta vid endast 17 års ålder. Han har även blivit den yngsta spelaren som någonsin i det rödvita laget.

4. Bojan Krkic – 12 miljoner euro

Den unge spanjoren fostrades i FC Barcelona innan han flyttades upp till A-laget. Bojan Krkic var väldigt lovande men det blev aldrig som han tänkt sig. AS Roma med Luis Enrique i spetsen betalade 12 miljoner för spelaren.

3. Romelo Lukaku – 14 miljoner euro

Romelo Lukaku är världens näst dyraste spelare under 18 år. Efter en framgångsrik säsong med Anderlecht var många klubbar intresserade av honom och tillslut blev Chelsea valet då Londonklubben betalade 14 miljoner euro för spelaren.

2. Alexandre Pato – 22 miljoner euro

På andra plats hittar vi Alexandre Pato som gick till AC Milan för en summa på hela 22 miljoner euro. Det blev en bra period i Serie A innan skadorna började komma.

1. Sergio Agüero – 23 miljoner euro

På första plats hittar vi ingen mindre än Sergio ”Kun” Agüero. Han lämnade Independiente i Argentina för spel i La Liga och Atlético Madrid. Summan skrevs till 23 miljoner euro och han gjorde ingen besviken i den spanska huvudstadsklubben.

Se fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply