LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

TOPP 10: Världens dyraste spelare under 18 år

Vilka är världens dyraste talanger? Dyraste spelare under 18 år? Vad kostar de dyraste talangerna? Många är intresserade av hur mycket fotbollsspelare kostar och hur mycket de bästa har i lön varje säsong. Det är även intressant vilka som är fotbollsklubbarna som tjänar mest i Europa och spelarna som tjänar mest i Allsvenskan.

Nuförtiden betalar storklubbarna stora summor för att knyta till sig unga talanger för att inte riskera att de skriver på för någon annan klubb och summorna kan ligga på över 30 miljoner euro trots att de inte fyllt ens 18 år. Skulle övergångarna på listan skett för 20 år sen hade de flesta nog satt hjärtat i halsgropen när de sett prislappen. Hittar du något fel på listan? Var då vänliga att kommentera nedan! Bilderna kommer från Bildbyrån. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

LISTA: Dyraste talangerna under 18 år

Denna lista med världens dyraste spelare under 18 år har skapats med anledning av att Alexander Isaks övergång blev officiellt klar. AIK har enligt uppgift fått runt 9 miljoner euro (ca 90 miljoner kronor) i transfersumma från Dortmund. Det gör att Alexander Isaks övergång slår Zlatans gamla rekord vad gäller Allsvenskans dyraste försäljning. Zlatans övergång från Malmö FF till Ajax under 2001, 82,5 miljoner kronor, har länge varit Allsvenskans dyraste övergång.

Den 23 januari 2017 lämnade Alexander Isak AIK för spel i Borussia Dortmund och blev då även Sveriges dyraste spelarna genom tiderna. Övergångssumman skrevs till 9 miljoner euro. Se även Alexander Isak lön, 5 saker du inte visste om Alexander Isak, AIKs lönelista och Allsvenskans dyraste försäljningar.

Då Isak är under 18 år och då hans övergång slagit det gamla svenska rekordet så ville vi naturligtvis veta hur övergången förhåller internationellt och genom historien. Därav har skapat denna lista med de dyraste spelarna under 18 år i världen.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som lästs av flera tiotusentals läsare. De handlar alla om helt olika ämnen men är väldigt intressanta och vi rekommenderar att ni tar en titt på några av våra tips, detta innan vi går igenom listan med världens dyraste U18-talanger. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

10. Eduardo Camavinga – 31 miljoner euro

Den franske mittfältaren Eduardo Camavinga är en av världens dyraste spelare under 18 år då han kostade 31 miljoner euro för Real Madrid att köpa från Rennes.

9. Alessandro Bastoni – 31 miljoner euro

Säsongen 2017/18 gick Alessandro Bastoni från Atalanta till Inter i en affär värd 31 miljoner euro. Mittbacken värderades vid tidpunkten till ynka 1,5 miljoner euro enligt Transfermarkt.

8. Renato Sanches – 35 miljoner euro

Portugisen lyftes fram som en kommande storstjärna när han slog igenom och Bayern München köpte loss Renato Sanches från Benfica sommaren 2016.

7. Wayne Rooney – 37 miljoner euro

Wayne Rooney slog igenom i Everton vilket fick Manchester United att öppna plånboken för den engelske anfallaren. Det blev succé för Rooney som numera är Uniteds bästa målskytt någonsin.

6. Luke Shaw – 37,5 miljoner euro

Luke Shaw hittar vi på sjätteplats och han var en eftertraktad ung vänsterback i Southampton. Ett tag såg det givet ut att det skulle bli Chelsea för engelsmannens del. Det slutade dock med United och den övergången kostade 31 miljoner pund, vilket gjorde Shaw till den dyraste tonåringen någonsin. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

5. Endrick – 37,5 miljoner euro

Den här övergången är ännu inte genomförd, då Endrick lämnar hemlandet Brasilien och blir klar för Real Madrid först den 21 juli 2024 på hans 18-årsdag. Men Palmeiras-spelaren spås en lysande framtid.

4. Fabio Silva – 40 miljoner euro

Den portugisiske anfallaren Fabio Silva kom till Premier League och Wolves från Porto hösten 2020. Som 18-åring kostade han 40 miljoner euro men den prislappen har han inte levt upp till med enbart fem mål på 72 matcher.

3. Vitor Roque – 40 miljoner euro

En övergång som ännu inte trätt i kraft, då den äger rum först den 1 januari 2024. Den brasilianske anfallaren Vitor Roque ansluter till Barcelona efter nyår och fyller 19 år i början av 2024. Med tanke på prislappen är förväntningarna höga från start.

2. Vinicius – 45 miljoner euro

En brasse som redan hunnit visa prov på sina stora kvaliteter är Vinicius Junior som utvecklats till en av världens bästa yttrar i Real Madrid efter flytten från Flamengo på sin 18-årsdag sommaren 2018.

1. Rodrygo – 45 miljoner euro

Här har vi en spelare som blev en av de dyraste tonåringarna någonsin när han lämnade Santos. Rodrygo var en eftertraktad talang på transfermarknaden då den unge brassen imponerade stort i hemlandet. Det blev till slut Real Madrid som vann kampen om 18-åringens signatur och han kostade då 45 miljoner euro. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Världens dyraste spelare under 18 år

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply