Officiellt: Alexander Isak klar för Dortmund

Alexander Isak transfer helt klar – svensken lämnar AIK för tyska storklubben

Det har varit på gång länge, och nu är det äntligen över. Det blir en flytt till Dortmund och Bundesliga för den svenske jättetalangen Alexander Isak.

Under de första veckorna av året har det ryktats om att Alexander Isak varit nära Real Madrid. Spanska medier har rapporterat flitigt om att den ”nye Ibra” varit på väg till de spanska giganterna, men då kom vändningen. Isak, som uppgavs ha tränat med Real Madrid, tog nästa flyg till Dortmund, där han direkt gjorde en läkarundersökning.

Läkarundersökningen visade inte på några oväntade problem och den svenske talangen ska, enligt svensk och tysk media, ha skrivit på för klubben ganska omgående, något som dock inte presenterades av AIK och Dortmund – förrän nu.

Se Alexander Isak och Dortmunds matcher i Bundesliga live gratis här =>

Officiellt: Alexander Isak Dortmund-spelare

Nu är Alexander Isak officiellt en Dortmund-spelare, enligt klubbens egna Facebook-sida, och han blir den förste svensken någonsin att tillhöra klubben. I och med att han lämnar AIK får han också en rejäl löneökning och betydligt bättre förutsättningar i den tyska storklubben.

Alexander Isak gjorde tio mål på 19 matcher i 2016 års upplaga av Allsvenskan, det trots att han inte fyllde 17 år förrän i slutet av säsongen, vilket han förövrigt firade med att göra två mål i AIK:s 3-0-seger i Tvillingderbyt mot Djurgårdens IF.

Alexander Isak transfersumma & övergångssumma

Enligt uppgifter har AIK fått runt 9 miljoner euro (ca 90 miljoner kronor) i transfersumma från Dortmund.  Alexander Isak har själv rätt till omkring tio procent av övergångssumman, vilket inte är dåligt för en 17-åring. Därmed slår Alexander Isaks övergång Zlatans gamla transferrekord vad gäller Allsvenskans dyraste försäljning. Sedan 2001 har Zlatans övergång från Malmö FF till Ajax, 82,5 miljoner kronor, varit Allsvenskans dyraste övergång.

Fler nyheter om Alexander Isak och AIK:

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply