Allsvenskans bäst betalda spelare 2023

Allsvenskans bäst betalda spelare: vilka är spelarna som tjänar mest i Allsvenskan 2023?

Allsvenskans bäst betalda spelare 2023? Vad tjänar spelarna i allsvenskan? Vad tjänar en allsvensk spelare? Hur mycket tjänar en allsvensk spelare? Vem är den bäst betalda fotbollsspelare i allsvenskan? Snart får du reda på vem som är bäst betald i allsvenskan 2023. Se och spela på fotboll live =>

Allsvenskans bäst betalda spelare: vilka är spelarna som tjänar mest i Allsvenskan 2023?

Bäst betalda spelarna i Allsvenskan – vilka är högst betalda fotbollsspelare allsvenskan 2023?

Hur mycket tjänar spelarna i allsvenskan? När man jämför bäst betalda fotbollsspelare i allsvenskan med bäst betalda fotbollsspelare i världen framstår de svenska lönerna i Allsvenskan som ganska blygsamma jämfört med de övriga europeiska ligornas löner och i många fall framstår de som veckolöner i förhållande till de högst betalda fotbollsspelarnas löner. Jämför man motsvarande lista från tidigare år ser det ut som de bäst betalda spelarna gått ned i lön. Uppgifterna är hämtade från Skatteverket och inkomståret 2017.

Allsvenskans högst betalda spelare

Spelarlöner allsvenskan 2023 – högst lön allsvenskan 2023

Vilka är spelarna som tjänar mest i allsvenskan 2023? Nedan kan du se vilka 15 allsvenska spelare som tjänade mest under förra året. Så här mycket tjänar förmodligen våra allsvenska stjärnor även under 2023. Nedan kan du se hur mycket de allsvenska klubbarna betalar i löner till några av bäst betalda stjärnor i Allsvenskan.

Malmö spelare har högst lön i Allsvenskan 2023

Noterbart är att listan är himmelsblå då den består till stor del av malmöiter. Dock är det inte så konstigt med tanke på att Malmö FF avancerat till Champions League två säsonger i rad och även var Allsvenskans rikaste lag 2023. För sitt första Champions League avancemang fick Malmö FF över 160 miljoner kronor och andra gången beräknades Malmö tjäna minst 140 miljoner kronor på sitt avancemang till Champions League. Detta kommer förmodligen att bidra till att Malmö FF spelare kommer att dominera denna lista med bäst betalda fotbollsspelare i Allsvenskan i många år till.

Vem tjänar tjänar mest i Allsvenskan 2023? Bäst betald i Allsvenskan 2023!

15 högst betalda allsvenska spelare 2023

Listan nedan uppdateras så fort nya uppgifter är klara.

Så hur mycket tjänar en fotbollsspelare i Allsvenskan? Så här mycket tjänar de 15 högst betalda fotbollsspelarna i Allsvenskan. Nedan ser du nummer 15-10 bland allsvenskans bäst betalda spelare 2023:

15. Daniel Sundgren – lön i AIK – 1 miljon kronor
14. Daniel Gustavsson  – lön i AIK – 1 miljon kronor
13. Nordin Gerzic – lön i Örebro – 1 miljon kronor
12. Rasmus Bengtsson – lön i Malmö FF – 1 miljon kronor
11. Elias Már Ómarsson – lön i IFK Göteborg – 1 miljon kronor
10. Kebba Ceesay – lön i Dalkurd – 1 miljon kronor
9. Franz Brorsson – lön i Malmö FF – 1,20 miljoner kronor
8. Sebastian Eriksson – lön i Elfsborg – 1,20 miljoner kronor
7. Stefan Ishizako – lön i AIK – 1,25 miljoner kronor
6. Alexander Jeremejeff – lön i Häcken – 1,30 miljoner kronor

Allsvenskans bäst betalda spelare

Klicka på nästa för att se de återstående spelarna med högst lön i Allsvenskan.

Allsvenskans bäst betalda spelare 2023

Allsvenskans bäst betalda spelare 2023? Baserat på 2018 taxerade så är dessa fem spelare allsvenskans bäst betalda spelare 2023. Se och spela på fotboll live =>

5. Allsvenskans bäst betalda spelare: Johan Wiland lön i Hammarby – 1,3 miljoner kronor

På femte plats hittar vi Johan Wiland. Målvakten flyttade från Malmö till Hammarby för att komma närmare familjen och varit en av lagets bästa spelare på senare tid.. Här hittar du samtliga spelarlöner för Hammarby!

Lönen som Wiland tjänar i Hammarby är troligen långt ifrån de summor han tjänade som utlandsproffs. En av klubbadresserna som Wiland tidigare spelat i är FC Köpenhamn. Med det danska huvudstadslaget blev det flertalet äventyr i Champions League något som säkerligen innebar hög lön och flertalet bonusar.

4. Allsvenskans bäst betalda spelare: Jörgen Horn lön i Elfsborg – 1,5 miljoner kronor

På fjärdeplatsen hittar vi Jörgen Horn som spelar sin fotboll i BK Häcken. Spelaren lyfter enligt uppgifter 1,5 miljoner kronor per säsong. Han är även en av de bäst betalda på Elfsborgs lönelista.

Spelaren kom till Elfsborg i januari 2016 och har spelat på Borås Arena sedan dess. Norrmannen har tidigare varit runt i flera klubbar i hemlandet. Bland annat Strömsgodset, Fredriksstad och Vålerenga. Se och spela på fotboll live =>

3. Bäst betald i Allsvenskans: Issam Jebali lön i Elfsborg – 1,5 miljoner kronor

Nästa spelare på listan är också han från Elfsborg. Det är Issam Jebali som är en av de bäst betalda spelarna i Allsvenskan. Detta med en inkomst på 1,5 miljoner kronor per säsong.

Tunisiern kom till Värnamo 2015 och efter 1,5 säsonger skrev han på för Elfsborg. Det blev succé direkt då han överraskade många. Idag är han en av den svenska ligans bästa fotbollsspelare.

2. Bäst betald i Allsvenskan: Salif Camara-Jönsson lön i Trelleborg – 1,7 miljoner kronor

Andraplatsen går till Trelleborgs Salif Camara-Jönsson. Han må inte spela i något av ligans största lag men är ändå en av de som tjänar mest. Camara-Jönsson får in drygt 1,7 miljoner kronor på lönekontot varje år.

34-åringen har varit med ett längre tag men gör inte inte förrän 2018 sin första säsong i Allsvenskan. Det återstår att se hur länge anfallaren spelar i högsta divisionen.

1. Allsvenskans bäst betalda spelare: Alexander Faltsetas lön i Häcken – 1,9 miljoner kronor

Den som enligt Skatteverkets uppgifter tjänar mest är Alexander Faltsetas. Det är i Häcken som han spelar sin fotboll och lönen ligger på 1,9 miljoner kronor per säsong.

Det har blivit spel i en hel del svenska klubbar för mittfältaren. Bland annat IFK Göteborg och Djurgården innan han i januari 2017 kritade på för Häcken.

Bäst betald i svenska högsta ligan fotboll

Allsvenskans bäst betalda spelare – lönelistor i andra toppklubbar i Sverige 2023

Allsvenskan lönelista 2023? Här kan du se de allsvenska klubbarnas lönelistor runt om i Sverige och Allsvenskan:

Se fler listor: 

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply