LISTA: Dyraste U21-spelare i historien

LISTA: Dyraste U21-spelare i historien

LISTA: Världens 10 dyraste U21-spelare någonsin

Dyraste U21-spelarna i fotboll? Dyraste ungdomarna fotboll? I och med Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund är det många som blivit nyfikna på de dyraste ungdomarna i fotbollsvärlden och vilka som är de dyraste tonåringarna. Isak kommer få en otrolig löneökning om man jämför med lönen i AIK och det kommer bli otroligt intressant att följa anfallaren som lämnade AIK för spel i Borussia Dortmund vid endast 17 års ålder. Alexander Isak är en av de dyraste spelarna som en allsvensk klubb sålt men frågan är om han i och med flytten är en av de dyraste U21-spelaren i världen? Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Dyraste U21-spelare i historien - världens dyraste U21-spelare

Fotbollshistoriens dyraste U21-spelare

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de 20 mest värdefulla U21-spelarnade 10 bästa spelarna i U21-EM 2015 och de tio största flopparna i Premier Leagues historia. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi sett vilka tio spelare som är de dyraste ungdomarna i fotbollshistorien, häng med!

Topp 10: Världens dyraste U21-spelare i historien

10) Wesley Fofana – 80 miljoner euro

Den 21-årige mittbacken Wesley Fofana kostade närmare 880 miljoner kronor när han gick från Leicester till Chelsea.

9) Jadon Sancho – 85 miljoner euro

Jadon Sancho var väldigt hajpad när han kom till Manchester United, men prestationerna har hittills uteblivit på planen och under hösten 2023 hamnade han i en personlig dispyt med United-managern Erik ten Hag som gjort att Sancho inte spelat någon fotboll alls.

8) Matthijs de Ligt – 85 miljoner euro

Mittbacken Matthijs de Ligt var en av nyckelspelarna när Ajax nådde semifinal i Champions League och såldes till Juventus för dyra pengar. Då spåddes han en lysande framtid, men han har inte lyckats leverera vidare på samma nivå som tidigare.

7) Neymar – 88 miljoner euro

En av världens dyraste övergångar någonsin när han lämnade Barcelona för PSG, men Neymar hittar även in på listan över världens dyraste U21-spelare då han kostade 88 miljoner euro för Barça att köpa loss från Santos.

6) Josko Gvardiol – 90 miljoner euro

Den dyraste backen på den här listan är Josko Gvardiol som kostade i runda slängar en miljard kronor när han värvades till Manchester City hösten 2023. Kroaten har fått en hyfsad start, men har förstås mer att bevisa för att leva upp till prislappen.  Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Dyraste U21-spelare i historien - världens dyraste U21-spelare

5) Jude Bellingham – 103 miljoner euro

En kommande vinnare av Ballon d’Or? Ja, det kan nog de flesta skriva under på om inget oförutsett händer. Jude Bellingham är redan nu en av världens bästa fotbollsspelare och har gjort dundersuccé i Real Madrid efter flytten från Borussia Dortmund i somras. 20-åringen har gjort 16 mål och 5 assist på 19 matcher hittills och värderas till svindlande 1,75 miljarder kronor.

4) Moises Caicedo – 116 miljoner euro

Fjärdeplatsen innehas av Moises Caicedo som är en av flera dyra Chelsea-värvningar sedan Todd Boehly blev ny ägare. Den defensive mittfältaren från Ecuador kostade svindlande 1,3 miljarder kronor när han gick från Brighton till Chelsea i somras.

3) João Felix – 127 miljoner euro

En väldigt upphajpad tonåring var João Felix när han lämnade Benfica för Atlético Madrid sommaren 2019 i en affär värd över en miljard svenska kronor. Numera är portugisen utlånad till La Liga-konkurrenten Barcelona.

2) Ousmane Dembélé – 135 miljoner euro

Den franske yttern Ousmane Dembélé är en i raden av misslyckade värvningar för Barcelona som pungade ut mer än 1,5 miljarder svenska kronor för att köpa honom från Dortmund. Men Dembele har plågats av skador och såldes vidare till PSG för 50 miljoner euro 2023.

1) Kylian Mbappé – 180 miljoner euro

Superstjärnan Kylian Mbappé är en av världens bästa fotbollsspelare och han blev även en av världens dyraste övergångar någonsin när han flyttade från Monaco till Paris Saint-Germain sommaren 2018 för hisnande två miljarder svenska kronor. Fransmannen är alltjämt världens dyraste tonåring i fotbollshistorien. Se och spela på fotboll live =>

LISTA: Dyraste U21-spelare i historien - världens dyraste U21-spelare

Fler listor på Silly Season Sverige

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply