Topp 10: Världens bästa damfotbollsspelare – så mycket tjänar de!

Topp 10: Världens bästa damfotbollsspelare - så mycket tjänar de!

LISTA: Världens bästa kvinnliga fotbollsspelare – lön

Världens bästa damfotbollsspelare – vad tjänar de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i lön och inkomst? På senaste har damfotbollen fått mer och mer intresse samtidigt som marknaden har växt. Trots att damfotbollen har blivit ännu mer attraktiv fåt de bästa damspelarna inte ens el bråkdel av av världens bästa manliga fotbollsspelare tjänar. Lönetaket i National Women’s Soccer League (NWSL) i USA ligger på $265,000 om året, vilket är fem gånger mindre än vad Leo Messi tjänar, per vecka. Damfotbollen har stjärnor som MartaAlex Morgan och Lotta Schelin, de flesta av de största kvinnliga fotbollsspelarna spelar i USA, Frankrike eller Sverige där de två sistnämnda länderna är de som betalar ut mest. Det finns även de som spelar i Tyskland och Asien.

Hur mycket tjänar världens bästa damfotbollsspelare?

I slutet av september släpptes FIFA 16 och för första gången på ett datorspel kunde spelaren välja att styra ett damlandslag. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de bästa spelarna inom damfotbollen. Vi har även lagt till information om hur mycket varje spelare tjänar.  Lönerna anges vad varje spelare tjänar per år.

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat listor som blivit väldigt uppskattade av våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom vilka som är världens bästa kvinnliga fotbollsspelare.

10. Nadine Angerer – $? i lön

Källa: footybedsheets.tumblr.com

Portland Thorns och det tyska landslagets målvakt Nadine Angerer blev utsedd till “FIFA World Player” 2014, vilket var första gången som en målvakt blev tilldelat priset. Angerer debutade 1996 i det tyska landslaget i en match mot Holland, och efter att ha fått ont om speltid till en början är hon nu odiskutabel etta mellan de tyska stolparna.

Lön: Uppgift saknas

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply