Topp 10: Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day januari

Topp 10 Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day januari fernando torres

Dyraste transfers i Premier League på Deadline Day januari

Vilka är de dyraste övergångarna som genomförts på januarifönstrets sista dag i Premier League någonsin? Dyraste värvningar deadline day januari? Under transferfönstret i januari genomfördes många övergångar och vi har naturligtvis rapporterat om de flesta övergångarna, men för att få en överblick över de dyraste övergångarna i Premier League så satte vi ihop en lista över de dyraste övergångarna som blev klara sista dagen innan januarifönstret stängde för att ha som underlag till kommande lista över dyraste övergångarna i fotboll. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day i januari

Topp 10 dyraste värvningar på Deadline Day januari i Premier League

Dyraste transfers deadline day januari? Dyraste värvningar deadline day januari? Tidigare har vi publicerat listor som dyraste övergångarna någonsin och dyraste värvningarna i Premier League och dyraste övergångarna inom Premier League. Kolla gärna in listorna efter att ni gått igenom de 10 dyraste spelarna som kommit på Deadline Day i Premier League.

10. Luis Suarez – Från Ajax till Liverpool – £23 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2011

Luis Suárez hittar vi på plats nummer tio. Den uruguayanske anfallaren spelar numera i Gremio och en av världens mest kontroversiella anfallare tar sig in på listan över de dyraste övergångarna på Deadline Day i Premier League. Flytten från Ajax kostade £23 miljoner och anfallaren var helt klart värd pengarna.

9. Lucas Moura – Från PSG till Tottenham – £24 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2018

Brassen Lucas Moura kommer alltid ha en speciell plats i Tottenham-supportrarnas hjärta då han sköt klubben till final i Champions League 2019 efter sitt hattrick i semfinalen mot Ajax. Men prestationerna i Spurs var blandade innan Moura återvände till São Paulo hösten 2023.

8. Hamed Traore – Från Sassuolo till Bournemouth – £26 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2023

Den ivorianske mittfältaren är nog okänd för den stora massan och har fått knappt med speltid i Premier League efter flytten till Bournemouth som köpte loss honom från Sassuolo i Serie A i somras.

7. Juan Cuadrado – Från Fiorentina till Chelsea – £26 miljoner

Datum för transfer: 2 februari, 2015

En bytesaffär som Chelsea-fansen nog ser tillbaka på i negativ bemärkelse, då Mohamed Salah gick i motsatt riktning. Cuadrado lyckades aldrig i Chelsea-tröjan och såldes senare till Juventus.

6. Andre Schurrle – Från Chelsea till Wolfsburg – £27 miljoner

Datum för transfer: 2 februari, 2015

Andre Schurrle blev en av Januari transferfönstrets tio dyraste värvningar 2015 när den tyske världsmästaren lämnade Stamford Bridge för spel i Bundesliga och Wolfsburg. Andre Schurrle kom för en summa på £27 miljoner vilket placerar honom på plats nummer sex på vår lista över de absolut dyraste värvningarna under Deadline Day. Schurrle är den enda spelaren på listan som gick från Premier League till en annan liga. Han la skorna på hyllan 2020. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day i januari

5. Andy Carroll – Från Newcastle till Liverpool – £35 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2011

Andy Carroll tar sig in på femte plats på listan över de dyraste övergångarna på Deadline Day i Premier League. Carroll skrev på för Liverpool i januari 2011 (samma dag som Suarez) och lämnade då Newcastle för £35 miljoner. Anfallaren hade ingen lyckad sejour i Liverpool då han inte lyckades göra särskilt många mål.

4. Pedro Porro – Från Sporting till Tottenham – £37 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2023

Den spanske högerbacken Pedro Porro har varit en stor behållning i Premier League efter övergången till Tottenham i januari 2023. Han spelar i en avancerad mittfältsposition och är ett ständigt offensivt hot.

Topp 10 Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day januari fernando torres

3. Fernando Torres – Liverpool till Chelsea – £50 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2011

En av de dyraste värvningarna under vinterfönstret någonsin är Fernando Torres. Torres är £50 miljonersmannen som kom till Chelsea efter att ha slagit brittiskt transferrekord. Den spanske anfallaren hade ingen strålande period på Stamford Bridge utan hade extremt svårt att göra mål för Chelsea. En av få ljuspunkter i Chelsea var när Torres gjorde målet mot FC Barcelona som skickade laget till Champions League-final 2012.

Torres som av många anses vara en av de största flopparna i Premier League avslutade spelarkarriären 2019.

2. Pierre-Emerick Aubameyang – Dortmund till Arsenal – £55 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2018

Aubameyang kom till Arsenal med ett rykte om sig som målskytt och gjorde 92 mål på 163 matcher för Londonklubben. Han var även lagkapten innan han fråntogs bindeln av Mikel Arteta av disciplinära skäl. I januari 2022 lämnade han gratis till Barcelona.

1. Enzo Fernandez – Benfica till Chelsea – £107 miljoner

Datum för transfer: 31 januari, 2023

Den i särklass dyraste övergången på Deadline Day i januari hämtas från 2023 när Chelsea öppnade den stora plånboken och värvade Enzo Fernandez från Benfica. Mittfältaren som blev världsmästare med Argentina 2022 har onekligen en hel del att bevisa för att leva upp till sin enorma prislapp. Se och spela på fotboll live =>

Topp 10: Dyraste PL-övergångarna på Deadline Day i januari

SE ÄVEN: Dyraste övergångarna någonsin

SE ÄVEN: Dyraste tonåringarna i fotbollshistorien

SE ÄVEN: Allsvenskans dyraste övergångar någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply