TOPP 10: Dyraste tonåringarna i fotbollshistorien

De dyraste övergångarna – unga fotbollsspelare

Vilka är de 10 dyraste tonåringarna i fotbollshistorien? Under de senaste åren har vi sett flera unga spelare som bytt klubb och kostat en stor summa pengar. Denna lista består av topp 10 dyraste tonåringarna i fotbollens historia och vissa av de har kostat en otrolig summa om man ser till deras ålder.

Topp tio dyraste tonåringar som bytt klubb

Tidigare har vi gjort listor om bland annat  de världens dyraste startelvadyraste sponsoravtalbäst betalda fotbollstränare, rikaste fotbollsspelarna och rikaste fotbollsklubbarna i världen. Vi tänkte fortsätta i tema dyrt och rikast och nu har turen kommit till de 10 tonåringar som kostat mest när bytt klubb i ung ålder. Jämför gärna dessa med allsvenskans dyraste övergångar någonsin.

Säg gärna vad du tycker om listan och vi uppskattar även om du kommer med förslag på nya listor!

10. Sergio Agüero – Från Independiente till Atlético Madrid – £16 miljoner

 Sergio Agüero är en av de dyraste unga fotbollsspelare någonsin

År: 2006
Ålder: 17

För tillfället spelar Sergio Agüero för Premier League-mästarna Manchester City efter att engelsmännen betalt £35 miljoner för spelaren inför säsongen 2011/2012. Argentinaren var den avgörande faktorn när City vann guldet förra säsongen då Agüero gjorde 3-2 i den 94:e minuten.

Sergio Agüero är en av de dyraste tonåringarna i fotbollshistorien efter flytten från Independiente till Atlético Madrid vid 17 års ålder för en kostnad på £16 miljoner.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply