Topp 20: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

Topp 20: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

U21-spelarna som värderas högst i världsfotbollen

Mest värdefulla U21-spelarna? Har du någon gång undrat vilka de mest värdefulla spelarna under 21 år är? Samtidigt som övergångssummorna endast blir högre och högre i den europeiska fotbollen ökar även priset och värdet på de yngre talangerna som precis tagit eller snart kommer att ta steget till den absoluta eliten. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tjugo U21-spelarna som är mest värdefulla på marknaden och som har en väldigt ljus framtid framför sig. Siffrorna är hämtade från Transfermarkt. Se och spela på fotboll live =>

Topp 20: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

De 20 mest värdefulla U21-spelarna för tillfället

Tidigare har vi bland annat gjort listor om Skytteligan i U21-EM, U21-EMs bästa startelva, 10 spelare som kan slå igenom i U21-EM och Mest värdefulla U21-talangerna i Premier League, men nu har vi tänkt att vi tar en titt på de 20 mest värdefulla U21-spelarna i världen, häng med!

20. Levi Colwill (Chelsea) – värde: 42 miljoner euro
19. Antonio Silva (Benfica)  – värde: 45 miljoner euro
18. Endrick (Palmeiras)  – värde: 45 miljoner euro
17. Romeo Lavia (Chelsea)  – värde: 50 miljoner euro
16. Alejandro Balde (Barcelona)  – värde: 50 miljoner euro
15. Mathys Tel (Bayern München)  – värde: 50 miljoner euro
14. Warren Zaïre-Emery (PSG)  – värde: 50 miljoner euro
13. Lamine Yamal (Barcelona)  – värde: 50 miljoner euro
12. Jeremy Doku (Manchester City)  – värde: 60 miljoner euro
11. Rasmus Højlund (Manchester United)  – värde: 65 miljoner euro

Topp 10: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

10. Nuno Mendes – PSG – mest värdefulla U21-spelarna

Nuno Mendes som till vardags spelar i Paris Saint-Germain i franska Ligue 1 hittar vi på tionde plats över världens mest värdefulla U21-spelare.

Värde: 65 miljoner euro

9. Evan Ferguson – Brighton – mest värdefulla U21-spelarna

Något oväntat så hittar vi Evan Ferguson, 19, från Brighton på andraplatsen på listan över mest värdefulla U21-spelarna i Premier League. Den irländske centerforwarden jagas av flera större engelska klubbar och är en av de mest lovande spelarna i Premier League. Ferguson värderas till över 700 miljoner kronor men här får han nöja sig med en niondeplats.

Värde: 65 miljoner euro.

8. Xavi Simons – RB Leipzig (på lån från PSG) – mest värdefulla U21-spelarna

Den 20-årige yttern Xavi Simons från Nederländerna spås en lysande framtid och den här säsongen 2023/24 har PSG lånat ut honom till RB Leipzig för att få mer speltid.

Värde: 70 miljoner euro.

7. Josko Gvardiol – Manchester City – mest värdefulla U21-spelarna

Josko Gvardiol i Manchester City toppar listan över mest värdefulla U21-spelarna i Premier League då den kroatiske backen värderas till över 930 miljoner svenska kronor.

Värde: 80 miljoner euro.

6. Edouard Camavinga – Real Madrid – mest värdefulla U21-spelarna

Mittfältare i La Liga är temat när vi går in på topp sex bland mest värdefulla U21-spelarna. Först ut är Edouard Camavinga som spelar för Frankrike och Real Madrid. Han värderas till mer än en miljard svenska kronor. Se och spela på fotboll live =>

Värde: 90 miljoner euro.

Topp 20: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

5. Gavi – Barcelona – mest värdefulla U21-spelarna

Gavi är tillsammans med Pedri den som ska leda Barcelonas mittfält i många år framöver. Det hoppas åtminstone Barça-supportrarna på Camp Nou.

Värde: 90 miljoner euro.

4. Florian Wirtz – Bayer Leverkusen – mest värdefulla U21-spelarna

Nu är vi snart framme på pallplatserna, men först har vi Florian Wirtz Bayer Leverkusen som bland annat mötte BK Häcken Europa League under hösten. En kommande tysk superstjärna.

Värde: 100 miljoner euro.

3. Pedri – Barcelona – mest värdefulla U21-spelarna

Pedri är två år äldre än Gavi och 2023 är sista året för Pedri som U21-spelare. Även han värderas till över en miljard kronor och är redan nu en av Europas bästa mittfältare.

Värde: 100 miljoner euro.

2. Jamal Musiala – Bayern München – mest värdefulla U21-spelarna

Jamal Musiala hade chansen att spela för antingen Tyskland eller Englands landslag men till slut valde han Tyskland då han är född i landet. Det lär tyskarna vara glada över. Bayern München-mittfältaren är en av de mest värdefulla U21-spelarna och tillhör dem som kommer att dominera världsfotbollen framöver.

Värde: 110 miljoner euro.

1. Jude Bellingham – Real Madrid – mest värdefulla U21-spelarna

En kommande vinnare av Ballon d’Or? Ja, det kan nog de flesta skriva under på om inget oförutsett händer. Jude Bellingham är redan nu en av världens bästa fotbollsspelare och har gjort dundersuccé i Real Madrid efter flytten från Borussia Dortmund i somras. 20-åringen har gjort 16 mål och 5 assist på 19 matcher hittills och värderas till svindlande 1,75 miljarder kronor. Se och spela på fotboll live =>

Värde: 150 miljoner euro.

Topp 20: Mest värdefulla U21-spelarna i världen

Detta var alltså listan med de 20 mest värdefulla U21-spelarna i världen. Håller du med eller tycker du att det finns någon som är mer värdefull? Kommentera gärna nedan och låt oss veta din åsikt!

SE ÄVEN: TOPP 10: Fotbollsvärldens dyraste övergångar någonsin

SE ÄVEN: TOPP 5: Afrikas bästa fotbollsspelare någonsin

SE ÄVEN: TOPP 5: Bästa bosmanfynden genom historien

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply