LISTA: Tränare som vunnit Champions League som spelare

bet365

Tränarna som vunnit Champions League som spelare – vilken tränare har vunnit Champions League som spelare?

Vilka är tränarna som vunnit Champions League som spelare? Vilka tränare har både vunnit Champions League som spelare och tränare? Det finns många tränare som vunnit Champions League flera gånger. Se alla tränare som har vunnit Champions League fler än två gånger. Det är dock inte alls lika många som blivit vinnare av Champions League både som spelare och tränare. Det har endast sex tränare gjort. Se och spela på fotboll live =>

Hittills är det endast sex tränare som har lyckats vinna världens största klubbturnering både som spelare och tränare. Faktum är att samtliga tränare som även vunnit turneringen som spelare har gjort det med Real Madrid eller Barcelona, alla förutom en. Så vilka tränare är det som vunnit titeln både som spelare och som tränare?

Tränarna som vunnit Champions League som spelare - vilken tränare har vunnit Champions League som spelare?

Vilka tränare har även vunnit Champions League som spelare?

Den senaste tränaren som vunnit Champions League är Jürgen Klopp. Efter att ha spelat i den tyska ligan tog Klopp tag i tränarkarriären och var nära att vinna turneringen redan 2013 med Borussia Dortmund. Det var dock Bayern München som vann det året. Klopp skulle dock vinna titeln sommaren 2019. Då slog man Tottenham med 2-0 i finalen i Madrid. Han vann dock aldrig titeln som spelare.

På senare tid har det blivit allt vanligare att spelare blir tränare. Ser vi till i dagens storklubbar finns namn som Diego Pablo Simeone, Pep Guardiola, Santiago Solari, Jürgen Klopp med flera. Tidigare spelare, framför allt mittfältare, brukar bli de bästa tränarna.

Tränare som vunnit Champions League som spelare

Tränare som vunnit Champions League som spelare

Tränare som vunnit Champions League som spelare? Vill du veta mer om statistik och fakta kring Europas bästa klubblagsturnering? Då rekommenderar vi att du slänger ett öga på våra andra listor om Champions League som finns på Silly Season Sverige. Nedan finner ni ett axplock som ni kan ta del av efter att vi gått igenom tränare som vunnit Champions League som spelare.

6) Pep Guardiola

Tränare som vunnit Champions League som spelare

Titlar som spelare Titlar som tränare
1 2

Pep Guardiola hyllas ofta för sina 21 titlar på sina sju säsonger som tränare. Han tog sitt FC Barcelona till två segrar som tränare och vann turneringen som spelare vid ett tillfälle. Efter att spanjoren lämnade klubben har han inte fått lyfta bucklan trots tränarjobb i Bayern München och Manchester City.

Frågan är om Guardiola kommer att få göra det med Manchester City. Han har ett otroligt lag men det har inte blivit några större framgångar i Champions League. 2018 blev det uttåg mot Liverpool och frågan är om detta kommer bli Peps år 2019.

5) Zinedine Zidane

Titlar som spelare Titlar som tränare
1 3

Zinedine Zidane har vunnit turneringen vid två tillfällen, båda med Real Madrid. Fransmannen gjorde det avgörande målet i finalen mot Bayer Leverkusen och tog laget till vinst i finalen 2016 på San Siro, detta efter endast några månader på tränarposten. 2017 slog man Juventus i finalen med 1-4. 2018 slog man Liverpool i finalen med 3-1.

Zidane kom, såg och segrade. Han tog tre titlar på två och en halv säsong med Real Madrid. I februari månad tog han över efter Rafa Benitez och därefter blev det Champions League tre år i rad. Sommaren 2018 lämnade fransmannen den spanska huvudstadsklubben. Under tiden som tränare hade han även vunnit La Liga vid ett tillfälle. Det återstår att se vilken som blir Zidanes nästa klubb.

4) Frank Rijkaard

Titlar som spelare Titlar som tränare
3 1

Totalt har det blivit fyra Champions League-titlar för Rijkaard. Holländaren vann den först med Ajax och AC Milan(x2) som spelare och därefter med FC Barcelona, då bänken som tränare. Frågan är om det kan bli fler titlar. Eller blir det så att Rijkaard nöjer sig med fyra titlar?

3) Johan Cruyff

Tränarna som vunnit Champions League som spelare

Titlar som spelare Titlar som tränare
3 1

Johan Cruyff var en person som förändrade fotbollen, speciellt i Barcelona där han tog samtliga titlar. 1971,72 och 73 vann han titeln som spelare och 1994 som tränare för den spanska storklubben.

2) Giovanni Trapattoni

Titlar som spelare Titlar som tränare
2 1

Näst först på listan hittar vi italienaren som vann Champions League vid tre tillfällen. Som spelare blev det guld 1963 och 1969 med AC Milan medan guldet som tränare kom 1985 med Juventus.

Vi ställer oss nu frågan om Trappatoni kommer att ta fler titlar som tränare. För närvarande verkar det inte så då han inte ser ut att ta över något storlag.

1) Miguel Muñoz

Titlar som spelare Titlar som tränare
3 2

Sist men inte minst hittar vi Miguel Muñoz som var tränare i Real Madrid under 14 säsonger. Där vann han fem CL-titlar varav tre som spelare och två som tränare. Detta var under tiden då Europacupen som den då hette var en turnering där lag blev inbjudna och inte bestod av de bästa lagen i Europa.

Detta var listan med tränare som vunnit Champions League som spelare. Kolla gärna in listorna nedan. Där hittar du allt om Champions League och spelarna som vunnit turneringen.

Läs mer om Champions League på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply