LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Snabbaste målet i Champions League

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Lag som varit i Champions League-final flest gånger? Nu är det dags för ännu en upplaga av Champions League! Du kan följa alla CL-matcher hos Viaplay ifall du inte har TV!

Här kommer vi på Silly Season Sverige att lista de tio lag som varit i samma sits, nämligen i Champions League-final flest antal gånger. Det finns även flertalet städer och länder som har tagit hem så många Champions League-pokaler att det knappt går att räkna! Ett av årets finallag får plats på listan, som innehåller lag från La Liga, Premier League, Serie A, Bundesliga och två till europeiska toppligor. UEFA Champions League med sitt nuvarande namn spelades för första gången 1992, men i den här listan innefattas även dess föregångare Europacupen. Europacupen spelades för första gången säsongen 1955-56, och det var ett och samma lag som tog hem titeln de fem första spelåren.

Real Madrid, BarcelonaBayern München och Milan är några av lagen i den här topplistan, men kan du gissa vilket som har varit i CL-final flest gånger? Se listan som börjar med Manchester United på 10:e plats och fem finaler nedan.

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Topp 10: Dessa lagen har slagits om CL-titeln in i det sista flest gånger

Tidigare har vi på Silly Season Sverige skrivit flertalet listor om Champions League och tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions Leaguetio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final samt största segrarna i Champions Leagues historia. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom lagen som varit i Champions League-finaler flest gånger.

10. Manchester United – 5 finaler

LISTA: Tio lag som varit i Champions League-final flest gånger

Manchester United är ett lag vars dagsform kanske inte är den bästa någonsin. Men Red Devils har tillhört den absoluta toppen vid flera tillfällen och har spelat fem Champions League-finaler, varav tre på 2000-talet. Tre av finalerna, 1968, 1999 och 2008, har slutat med vinst och CL-guld, medan de två senaste, 2009 och 2011, båda har slutat med förlust mot Barcelona.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply