LISTA: Tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

LISTA: Tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

De tio bästa arenorna i Europa där en Champions League-final aldrig spelats

Vilka är de bästa arenorna i Europa? Vilket europeiskt klubblag har den bästa arenan? Det finns många högklassiga arenor runt om i Europa2och några av Europas största arenor är bland annat Santiago Bernabéu (Spaniens största arena), Stade de France (Frankrikes största arena), Westfalenstadion (Tysklands största arena), Stadio Giuseppe Meazza (Italiens största arena) och Friends Arena (Sveriges största arena).

Helt klart är många av dessa arenor värda ett besök vid fotbollsresor till Spanien, Italien, Frankrike eller England. Däremot kan ingen av dessa arenor mäta sig med den största arenan i världen sett till storlek och kapacitet. Storleken har dock ingen betydelse i det här fallet utan endast 20 av Europas arenor får plats på den här listan över Europas bästa arenor. Därför råder det extremt tuff konkurrens om platserna på den här listan och arenorna som lyckats klämma sig in är bland de bästa i hela världen.

LISTA: Tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Champions League final – arenor

Vilka arenor har det spelats en Champions League-final på? Det finns många otroligt fina och mätkiga fotbollsarenor runt om i Europa och världen, men det är inte alltid som de får stå värd för en final i en stor final. Ett par bra exempel är Millenium Stadium som ligger i Cardiff och Signal Iduna Park som är hemmaplan för Borussia Dortmund. Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med tio mäktiga arenor i Europa där det ännu inte spelats någon final i Europas bästa klubblagsturnering. Vi kommer gå igenom arenorna inom kort men först tänkte vi rekommendera våra andra listor på siten som även är väldigt intressanta, de handlar om allt från Europas största arenor och världens största fotbollsarenor till tio fotbollsarenor att besöka innan du dör och världens fem mest otroliga fotbollsarenor. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom tio mäktiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final.

 1. Emirates Stadium

LISTA: Tio högklassiga arenor som aldrig stått värd för en Champions League-final

Det är den dyraste arenan i engelska Premier League och kostade 600 miljoner euro att bygga. Arenan är väldigt modern med en kapacitet på över 60.000 åskådare och en fin design.

En Champions League-final här hade varit perfekt.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply