TOPP 10: Tränarna som varit i Champions League-final flest gånger

Tränarna som gått till final i Champions League flest gånger

På tisdag och onsdag är det dags för semifinaler i Champions League semifinaler 2016 – se lottning och spelprogram här. Förra året blev FC Barcelona mästare i turneringen men åkte nu otippat ut mot Atlético Madrid. Fyra lag återstår som ska göra upp om titeln, men vem vinner Champions League 2016? Här kan du se oddsen för respektive lag. Flera spelare har imponerat denna säsong, men Cristiano Ronaldo har gjort det extra bra och placerar sig i topp på Champions Leagues skytteliga 15/16. Men hur ser det ut på tränarfronten? Vilka tränare har tagit sig ända fram i turneringen flest gånger?

Tränare med flest CL-finaler

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: Lag som har vunnit Champions League flest gångerStörsta segrarna i Champions Leagues historia och osannolika vändningar i Champions League. Men först ska vi gå igenom vilka tio tränare som gått till final i Champions League flest gånger.

10. Matt Busby

Matt Busby

Matt Busby från Skottland, som dog 1994, är en av de första skotska tränare som har lett Manchester United till historien. Han tog klubben till fem semifinaler i Champions League, där man vann turneringen i en av dem.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply