bet365

LISTA: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

bet365
LISTA: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

foto: bildbyrån

10 Spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

Spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League? Champions League är den största av alla tävlingar att vinna inom fotbollsvärlden. Det är många stora spelare och lag som har fått chansen – och tagit den – att ro hem den åtråvärda medaljen. Det finns även många stora spelare som aldrig har fått den där medaljen runt sin hals, på grund av diverse anledningar som dålig timing och otur. Sedan finns de dem, som har lyckats vara med och vinna Champions League utan att ha bidragit särskilt mycket eller ansetts som särskilt bra fotbollsspelare. Även här spelar timing in. De kan ha varit riktigt bra för sin klubb i finalen eller inte ens ha spelat en minut.

Det behöver inte alltid handla om att spelaren i sig har varit en elitspelare under sin karriär utan bara haft tur nog att ha varit på rätt plats vid rätt tillfälle. På grund av avstängningar eller skador kan de ha blivit givna en chans att spela för klubben i ett viktigt moment trots att de kanske inte är startspelare i vanliga fall.

Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

Spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League? Det finns spelare som har vunnit det mesta och varit riktiga nyckelspelare för sina klubbar. Det finns spelare som har varit den drivande kraften men trots det inte lyckats med att vinna Champions League. Sen finns det även de spelare som inte bidragit med så mycket. Men som ändå har lyckats få en av de eftertraktade medaljerna. Ibland så handlar det bara om lite timing och tur för att hjälpa till på traven. Förutom denna listan så har vi på Silly Season Sverige skrivit många listor som till exempel 2000-talets bästa anfallspar, tio roliga fakta om Janne Andersson och Champions League skytteliga som du kan kika på efter att vi har gått igenom tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League.

LISTA- Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

10. Ludovic Giuly

LISTA: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

Ludovic Giuly var del av den Barcelona-elva som vann Champions League finalen 2005/06 över Arsenal med en knapp 2-1 seger. Giuly fick spela de fulla 90 minuterarna på Stade de France i Paris. Vid denna tid var han en het spelare men överlag inte mer än en normal högerytter. Giuly fick enbart representera sitt land Frankrike 7 gånger och han mäktade med tre stycken mål. Målen gjordes mot Cypern, Färöarna och Nya Zeeland. Giuly spelade även i en annan Champions League final 2003/04 med sin dåvarande klubb Monaco men de fick se sig besegrade 0-3 mot Porto. 2013 drog han sig tillbaka med 157 gjorda klubbmål och 727 spelade matcher.

9. Scott Carson

Den engelske målvakten Scott Carson är kanske mest känd för en spektakulärt dålig insats för Englands landslag. Det var i en viktig kvalmatch för EM 2008 som England mötte Kroatien där Carson tidigt i matchen släppte in ett skott från nästan 30 meter. Matchen slutade med att England förlorade 2-3 och inte gick vidare till EM följande år. Men Carson lyckades med att vinna en Champions League medalj tillsammans med Liverpool säsongen 2004/05 då Pool så bekant kom tillbaka från ett 3-0 underläge för att vinna 4-3 mot AC Milan i Istanbul. Carson hjälpte Liverpool att nå finalen mot Milan då han spelade i matchen mot Juventus i kvartsfinalen. Han slutade med 4 landslagsmatcher för Englands del och spelar för närvarande i Derby County i Championship.

8. Oleguer Presas

Den spanske försvararen Oleguer Presas var med och vann en Champions League medalj när Barcelona sänkte Arsenal 2-1 i finalen 2005/06, samma final som även Ludovic Giuly spelade i, då Arsenals målvakt Jens Lehman fick se rött efter enbart 18 minuter. Tack vare Presas dåliga försvar i Paris så kunde Arsenal ta ledningen när försvararen Sol Campbell, helt fri, kunde nicka in bollen i den 37: nde minuten. Barcelona kom dock tillbaka i de sista 14 minuterna och vann. Deras comeback startade 5 minuter efter att Presas hade fått gå av planen. Spanjoren spelade 177 matcher för Barcelona mellan 2003 och 2008, där han även vann ett par La Liga titlar för att sedan skriva under för Ajax, där han spelade 57 matcher på tre år. 2011 valde han att dra sig tillbaka.

Sidor: 1 2 3

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply