LISTA: Tio spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

4. Paul Lambert – Spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

foto: bildbyrån

Den före detta skotske landsmannen Paul Lambert spelade för Borussia Dortmund och blev den förste brittiske spelaren att vinna en Champions League medalj 1996/97 när Dortmund slog Juventus 3-1 i München. Då hade mittfältaren Lambert kommit från Motherwell mindre än ett år tidigare och fick under finalen som uppdrag att markera den franske ikonen Zinedine Zidane. Lambert sågs inte som en exceptionell spelare utan det var kanske mer ett fall av rätt tid och rätt plats, då han återvände till Skottland efter bara ett år i Tyskland. Numera så tränar han Blackburn Rovers i Championship efter en dålig tid i Aston Villa. Lambert gjorde ett mål för Skottland på 40 matcher.

3. John Obi Mikel

Chelseas defensiva mittfältare John Obi Mikel ses av många som väldigt överskattad. Detta trots att han spelade för Nigerias landslag. Under Champions League finalen mellan Chelsea och Bayern München 2011/12 glänste Mikel inte direkt med sina dåliga passningar. The Blues låg under 1-0 med bara minuter kvar. Men Didier Drogba kvitterade i den 88:onde minuten, fem minuter efter att Thomas Müller hade gett tyskarna ledningen. Det blev en vinst 4-3 efter straffskjutning. Mikel, nu 28 år gammal, sitter mest på bänken i Chelsea och har gjort 1 mål på 236 matcher för Chelsea sedan 2006.

2. David May

Även den engelske försvararen David May spelade i Manchester United säsongen 1998/99 efter att ha kommit från Blackburn. Denna United trupp slog inte bara Bayern München i Champions League finalen. De lyckades även med att vinna FA-cupen och Premier League-titeln under samma år, de tog alltså hem trippeln. May lyckades även med att vinna ett par Premier League- och FA-cup medaljer till. Han var på Old Trafford i nio år, från 1994 till 2003. Dock spelade han bara i 85 matcher och gjorde sammanlagt sex mål. Efter ett par utlåningar lämnade May klubben 2003 för Burnley. 2005 drog han sig tillbaka med 244 seniormatcher i bagaget.

Kan du tänka dig att han är en av de spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League?

1. Jonathan Greening – spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League

Även Jonathan Greening var en del av Manchester Uniteds trippelvinnande trupp 1998/99. Även om han bara spelade 27 gånger i alla tävlingar för klubben. Han kom till Old Trafford 1998 från York City. Champions League-titeln tog United tack vare två dramatiska förlängningsmål från Sheringham och Solskjaer. Greening, numera 37 år gammal, har det senaste året spelat för Tadcaster Albion. Mittfältaren spelade aldrig för Englands landslag trots att han fick spela för U21 truppen. Den professionella karriären avslutades med 521 matcher och 20 mål. Han har dock sagt att han inte tyckte det kändes allt för bra att vinna en Champions League medalj. Kanske med all rätta kanske, med tanke på att han inte spelade en enda minut av turneringen.

Detta var alltså listan med spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League.

Läs mer om spelare som du inte kan tro har vunnit Champions League och turneringen

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply