Lista: Tio roliga fakta om Janne Andersson

Lista Tio roliga fakta om Janne Andersson

Tio roliga händelser och fakta om vår förbundskapten

Efter EM 2016 blev det klart att Janne Andersson tar över som svensk förbundskapten. Silly Season Sverige har därför listat tio roliga händelser vår förbundskapten upplevt genom åren. 

Efter att Erik Hamrén bekräftade att han lämnar sin post som förbundskapten efter EM spekulerades det vilt kring vem som skulle ta över. Tillslut blev det klart att Norrköpings guldtränare Janne Andersson fick äran att leda Sverige efter sommarens mästerskap. Så vad passar då inte bättre än att ta fram en lista med roliga upptåg och annan fakta om vår förbundskapten.

Lista Tio roliga fakta om Janne Andersson

Varför kallas han Party-Janne?

Ni som följer allsvenskan visste säkert redan en del, men förmodligen inte allt. Varför kallas han party Janne? I den här listan får ni bland annat reda på vad “Party-Janne” gör varje gång han kommer till en allsvensk fotbollsarena. Ni får även reda på varför han kallas just “Party-Janne”. Och för er klädintresserade har vi grävt fram om Janne själv är modemedveten eller inte. Hade man velat få med allt hade man kunnat göra listan större, men till att börja med får ni nöja er med tio godisbitar från förbundskapten Anderssons karriär. Mycket nöje!

Lista- Tio roliga fakta om Janne Andersson

Andra listor om allsvenskan

När ni bläddrat igenom listan får ni gärna ta er en titt på några av våra andra listor som rör allsvensk fotboll.

Men nu: Janne Andersson.

10: Hade handbollslegendar som lärare

Lista: Tio roliga fakta om Janne Andersson

Janne Andersson har haft den legendariske handbollstränaren Bengan Johansson som idrottslärare. När Janne sedan gick i gymnasiet hade han sin “prao” hos Bengan som var en framgångsrik förbundskapten för det svensk handbollslandslaget i flera år.

9: Modelejon? Knappast.

Lista: Tio roliga fakta om Janne Andersson

I en intervju med Dagens industri avslöjar Janne Andersson att kläder och mode inte är något som intresserar honom. I själva verket berättar han att garderoben är det sista han skulle bry sig om om hans hus skulle brinna ner. “Jag använder några kostymer och på träning går jag i träningsoverall”. Sa Janne då.

8: Vad han skulle bli om han inte blev tränare

060426 Fotboll, Allsvenskan, Halmstad - Gais: Jan Janne Andersson, bister trŠnare, Halmstad. © BildbyrŒn - 28426

Tidningsbud. I samma intervju med Dagens Industri berättar “Party-Janne” att ett jobb som tidningsutdelare skulle passa honom bra. Han beskriver jobbet som “handfast och tydligt”. Ungefär samma ingredienser han byggt sin tränarkarriär på.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply