Lista: Tio roliga fakta om Janne Andersson

3: Blev bortförd av Securitas

På den första presskonferensen när Janne Andersson blivit förbundskapten berättade han hur förhandlingarna gick till.

”Vi förhandlade utanför Biltema i Katrineholm i ösregnet. Det var tuffa förhandlingar. Det var en vakt som såg oss och ville att vi skulle flytta. Så vi fick flytta till Willys. Securitas fick ingripa”, sa Andersson.

2: Janne rasar mot ljustavlan

Av alla saker som Janne Andersson blivit förbannad på genom åren är detta exemplet kanske det roligaste. Under en match mot Malmö FF var han rasande över att fjärdedomaren var för långsam vid sin hantering av ljustavlan.

”Det kan inte vara rimligt att vi ska spela med en man mindre för att fjärdedomaren inte är färdig med sin skylt, det är obegripligt”, berättade Janne argt på presskonferensen efter matchen när han skulle förklara sin ilska.

Av alla saker som Janne Andersson blivit förbannad på genom åren är detta exemplet kanske det roligaste. Under en match mot Malmö FF var han rasande över att fjärdedomaren var för långsam vid sin hantering av ljustavlan. "Det kan inte vara rimligt att vi ska spela med en man mindre för att fjärdedomaren inte är färdig med sin skylt, det är obegripligt", berättade Janne argt på presskonferensen efter matchen när han skulle förklara sin ilska.

Foto: bildbyrån

1: Janne Andersson – en av världens mest lovande tränare

Efter att Halmstad överraskande slutat tvåa i allsvenskan 2004 får Janne Andersson en utmärkelse han knappast hade räknat med. När säsongen skulle summeras rankas han som en av världens 16 mest lovande tränare av det ansedda fotbollsmagasinet World Soccer. Stort. Minst sagt.

Andra listor som rör svenska landslaget

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply