Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

Spelare som vunnit Champions League flest gånger

Spelare som vunnit Champions League flest gånger? Vilken spelare har vunnit Champions League flest gånger? Ja, det är är en bra fråga. Vem har vunnit Champions League flest gånger? Champions League är världens bästa klubblagsturnering och vissa spelare har haft turen att vinna turneringen vid flera tillfällen. Vilka lag har vunnit Champions League? Senast så vann Real Madrid vilket har gjort att Real Madrid ökat sina titlar och några av lagets spelare förmodligen finns på denna lista.

Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

Vem har flest Champions League titlar?

Vem har flest Champions League titlar? Denna listan handlar inte om vilket lag som har vunnit Champions League flest gånger, utan istället är det en lista om vilken spelare har vunnit Champions League flest gånger. Fotbollsstjärnor med flest Champions League-medaljer är het fråga bland alla fotbollsfans. Vår topplista handlar om de tio spelare som vunnit Champions League flest gånger. Det finns spelare som lyckligt nog kan säga att de vunnit Champions League turneringen åtminstone en gång och så finns det de spelare som har haft turen att vinna turneringen flera gånger. Spelare som Raúl González Blanco, Cristiano RonaldoCarles Puyol och Paolo Maldini finns med på listan men frågan är egentligen vilken eller vilka spelare som fått lyfta pokalen flest gånger.

11. Raúl González Blanco – 3 Champions League-titlar

Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

På delad tionde plats hittar vi även Real Madrids legendariske anfallare Raúl González Blanco. Spanjoren vann turneringen tre gånger på fyra år under Toppen av sin karriär. 1998, 2000 och 2002 var lyckoåren för spelaren i turneringen som spelade i Real Madrids förstalag mellan 1994 och 2010. Totalt blev det över 500 matcher för Raúl som numera spelar i New York Cosmos.

Carles Puyol – 3 Champions League-titlar

Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

En annan La Liga-legend hittar vi på listan och detta på plats nummer nio, Carles Puyol. Mittförsvararen är en av de största spelarna i fotbollshistorien. Spanjoren hade turen att lyfta Champions League-titeln vid tre tillfällen och i finalerna slog man Arsenal vid ett tillfälle och Manchester United vid två tillfällen.

Puyol vann turneringen 2006,2009 och 2011.

Fernando Morientes – 3 Champions League-titlar

Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

På åttonde plats hittar vi ännu en La Liga-spelare som vunnit turneringen vid tre tillfällen, nämligen Fernando Morientes. Likt Raúl González Blanco vann spelaren Champions League 1998, 2000 och 2002 hos marängerna och totalt spenderade han åtta säsonger i klubben där han gjorda 71 mål på 182 ligamatcher.

Anfallare spenderade även en tid i Valencia och Liverpool.

Paolo Maldini – 3 Champions League-titlar

Paolo Maldini is one of the Top 10 UEFA Champions League Most Successful Players

Äntligen hittar vi en spelare på listan som inte spenderade någon tid i spanska La Liga. På sjunde plats hittar vi ingen mindre än Paolo Maldini. Mittförsvararen har vunnit tre Champions League-titlar med AC Milan. Den första finalen som Maldini spelade var mot Barcelona 1994 och Serie A-klubben vann då med övertygande 4-0.

Hans andra titel kom efter att ha vunnit mot Juventus, efter att man vunnit på straffar och den sista pokalen lyfta han efter att att ha vunnit finalen mot Liverpool med 2-1.

Det var otroligt nära att italienaren vann en fjärde titel i Istanbul 2005 men Liverpool stod för en otrolig återupphämtning och Maldini fick nöja sig med att ha vunnit turneringen vid tre tillfällen.

Iker Casillas – 3 Champions League-titlar

iker cassilas is part of the players wit most ucl titles

Det tog inte lång tid förrän vi återvände till den spanska ligan. Denna gången stöter vi på Iker Casillas som vi hittar på sjätte plats på listan över de tio spelare som vunnit Champions League flest gånger.

Fram tills igår hade vi kunnat säga att målvakten spelat hela sin karriär på Santiago Bernabéu men spanjoren har nu lämnat för spel i FC Porto, efter 25 år i Real Madrid.

Casillas vann turneringen 2000, 2001 och 2014.

Fernando Hierro – 3 Champions League-titlar

Fernando Hierro is one of the top 10 UEFA Champions League Most Successful Players

Ännu en Real Madrid-spelare på listan över de som vunnit flest Champions League-titlar. Precis som Fernando Morientes och Raúl vann Hierro turneringen 1998, 2000 och 2001 med den spanska huvudstadsklubben och är en av klubbens största legendarer.

Mittbacken spenderade 14 år i Real Madrid och gjorde över 400 ligamatcher för den spanska storklubben.

Samuel Eto’o – 3 Champions League-titlar

Topp 10: Spelare med flest Champions League-titlar

Samuel Eto’o vann även han turneringen men denna spelare är annorlunda. Han vann nämligen klubben med två olika klubbar, till skillnad från de andra. Anfallaren vann turneringen två gånger med FC Barcelona och en gång med Inter Milan.

Anfallaren tog sin första titel med Barcelona för åtta år sen efter att ha slagit Arsenal med 2-1 i Paris. Den andra kom tre år senare innan han flyttade till Italien och Inter där man slog Bayern München under José Mourinhos ledning.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply