Svenskar och svenska lag som vunnit Champions League (UEFA)

Champions League grupper

Svenska lag som vunnit Champions League

Svenska lag som vunnit Champions League? Svenskar som vunnit Champions League? Har Zlatan Ibrahimovic vunnit Champions League? Finns det några svenska lag som vunnit Champions League? Svaret på frågorna är nej. Dessvärre finns inga svenska lag som vunnit Champions League och det lär nog dröja innan vi får se det hända då detta var över 30 års sedan ett svenskt lag lyckades ta sig hela vägen till Champions League-final. Däremot finns ett par svenska spelare som vunnit Champions League hos några av de europeiska topplagen. Nedan går vi igenom vilka svenskar och svenska lag som vunnit Champions League. Se och spela på fotboll live =>

Svenska lag som vunnit Champions League? Vilka svenska lag har vunnit Champions League?

Malmö FF är det enda svenska lag som varit nära att vinna Champions League

Malmö FF blev det första svenska laget och är fortfarande enda svenska lag som någonsin tagit sig vidare till finalen i Europacupen (nuvarande Champions League). Malmö FF tog sig vidare till final under säsongen 1978/1979. Malmö FF möte Nottingham ForestEuropacupfinalen som hölls den 30 maj 1979 på Olympiastadion i München.

Svenskar och svenska lag som vunnit Champions League

Svenska spelare som vunnit Champions League

Vilka svenska fotbollsspelare har vunnit Champions League? Finns det några svenska spelare som vunnit Champions League? Ja, det finns ett flertal svenska spelare som vunnit Champions League. Den senaste som vann var när FC Barcelona vann turneringen 2006. I övrigt är det ett fåtal svenskar som vunnit Uefa Champions League.

Alla svenskar som vunnit Uefa Champions League

Svensk som vunnit UEFA Champions League? Här har du alla svenskar som vunnit Champions League:

1969 – Kurt Hamrin (AC Milan)
1970 – Ove Kindvall (Feyenoord)
1974 – Conny Torstensson (Bayern München)
1975 – Björn Andersson (Bayern München)
1975 – Conny Torstensson (Bayern München)
1999 – Jesper Blomqvist (Manchester United)

2001 – Patrik Andersson (Bayern München)

På bilden ovan ses Patrik Andersson fira Champions League segern 2001 tillsammans med resten av Bayern München spelarna. Patrik Andersson är näst siste svensk att vinna Champions League.

2006 – Henrik Larsson – FC Barcelona

På bilden ovan ses Henrik Larsson fira Champions League segern 2006 tillsammans med resten av Barcelona spelarna. Henrik Larsson är siste svensk att vinna Champions League. Zlatan har fått många chanser, men har hittills inte lyckats.

svenskar som vunnit champions league fotboll

Zlatan har inte vunnit Champions League

Har Zlatan vunnit Champions League? Nej, är svaret på den frågan. Zlatan Ibrahimovic är den spelare på listan som gjort flest Champions League-matcher utan att vinna turneringen.

Zlatan Ibrahimovic har deltagit i turneringen med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan och Paris Saint-Germain men har trots sina 13 försök aldrig fått lyfta pokalen. Zlatan Ibrahimovic har flera gånger uttryck sin vilja att vinna turneringen och har sagt att han gärna vill vinna ”den där jävla Champions League”.

Zlatan är inte den enda superstjärnan som inte har vunnit Champions League, utan det finns fler fotbollsspelare som är klass med Zlatan och som aldrig har vunnit en Champions League turnering. Se vår lista med stjärnorna som aldrig vunnit Champions League. Se och spela på fotboll live =>

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply