Vilka svenska lag har vunnit Champions League? Här är alla svenska lag som vunnit Champions League!

Champions League grupper

Vilka svenska lag har vunnit Champions League? Här är alla svenska lag som vunnit Champions League!

Svenska lag som vunnit Champions League? Vilka svenska lag har vunnit Champions League? Här går vi igenom alla svenska lag som vunnit Champions League.

Finns det svenska lag som vunnit Champions League? Vilka svenska lag har vunnit Champions League? Det korta svaret på frågorna är nej och inget svenskt lag. Dessvärre finns inga svenska lag som vunnit Champions League och det lär nog dröja innan vi får se det hända då detta var över 30 års sedan ett svenskt lag lyckades ta sig hela vägen till Champions League-final. Däremot finns ett par svenska spelare som vunnit Champions League hos några av de europeiska topplagen. Nedan går vi igenom vilka svenskar och svenska lag som vunnit Champions League. Se och spela på fotboll live =>

Vilka svenska lag har vunnit Champions League? Här är alla svenska lag som vunnit Champions League!

Svenska lag som vunnit Champions League – vilka svenska lag har vunnit Champions League?

Dessvärre så brukar det inte gå bra för svenska lag i Champions League. Det är även sällan vi får se ett svensk lag spela i Champions Leagues gruppspel. Dock har det skrällt till ibland och vi har fått se ett våra Allsvenska lag ta sig hela vägen in i den europeiska fotbollens verkliga finrum, Champions League.

En anledning till att vi inte får se svenska lag Champions League oftare beror på att de svenska lagen har andra och svårare förutsättningar att ta sig till gruppspelet. Till exempel så har Engelska Premier League fyra direktplatser in i gruppspelet. För det svenska laget som vinner allsvenskan måste gå segrande ur fyra (!) kvalrundor för att nå gruppspelet. Det gör att få svenska lag tar sig till CL-gruppspelet och ännu färre som tar sig hela vägen till finalen.

Trots att det finns några svenska lag som vunnit Champions League så finns en svenska framgångar i UEFA Champions League som tänkte gå igenom nedan.

Innan 1992 då den nya formen antogs så kallades UEFA Champions League för Europacupen, och spelades för första gången redan 1955. Se och spela på fotboll live =>

Malmö FF är det enda svenska lag som varit nära att vinna Champions League

Har Malmö FF vunnit Champions League? Nej, men Malmö FF blev det första svenska laget och är fortfarande enda svenska lag som någonsin tagit sig vidare till finalen i Europacupen (nuvarande Champions League). Malmö FF är det svenska lag som har lyckats ta längs och man lyckats ta sig hela vägen till en Champions League-final.

Malmö FF i Champions final 1978/1979

Malmö FF tog sig vidare till final under säsongen 1978/1979. Malmö FF möte Nottingham ForestEuropacupfinalen som hölls den 30 maj 1979 på Olympiastadion i München. Dessvärre så lyckades Malmö FF inte vinna mot engelska Nottingham Forest (det klassiska laget återfinns numer i den engelska högstadivisionen Premier League. Nottingham Forest gjorde ett mål, vilket avslutade matchen på Olympiastadion i München.

Malmö FF i Champions gruppspel 2014/15

Malmö FF lyckades även ta sig hela vägen till Champions gruppspelet under säsongen 2014/15. I gruppen fanns lag som Juventus, Atletico Madrid och Olympiakos. MFF lyckades vinna mot Olympiakos hemma tack vare Markus Rosenberg som gjorde två mål. De övriga matcherna förlorade man och åkte ur gruppspelet.

Malmö FF i Champions gruppspel 2015/16

Malmö FF lyckades för andra gången kvala sig till Champions gruppspelet under säsongen 2015/16. I gruppen fanns lag som Real Madrid, Paris Saint Germain och Sjachtar Donetsk.

Malmö FF förlorade med 0–8 borta mot Real Madrid. Det blev en vinst mot Sjachtar Donetsk hemma åter tack vare Markus Rosenberg som gjorde 1–0 som också blev slutresultatet.

Malmö FF i Champions gruppspel 2021/22

Malmö FF lyckades för tredje gången på sju år ta sig hela vägen till Champions gruppspelet under säsongen 2021/22. I gruppen fanns lag som Chelsea, Juventus och Zenit Sankt Petersburg. Malmö FF lyckades åka hem från turneringen med endast en poäng som man tog mot Zenit Sankt Petersburg och slutade sist i gruppen. Se och spela på fotboll live =>

Malmö FF är det enda svenska lag som varit nära att vinna Champions League

IFK Göteborg i Champions League 1996/97

Har IFK Göteborg vunnit Champions League? Nej, men IFK Göteborg var det första svenska laget som tog sig vidare till UEFA Champions Leagues gruppspel under säsongen 1996/97. I gruppen fanns storlag som Rosenborg och AC Milan. IFK Göteborg lyckades vinna mot AC Milan, men slutade trots detta sist i gruppen och åkte ur.

Det har gått betydligt bättre för IFK Göteborg i Uefacupen som man vunnit vid två tillfällen, 1982 och 1987. IFK Göteborg kan stoltsera med att man är det enda nordiska lag som vunnit en europeisk titel.

AIK i Champions League 1999/2000

Har AIK vunnit Champions League? Nej, men AIK har kvalat sig vidare till UEFA Champions Leagues gruppspel en gång. AIK tog sig vidare till Champions League gruppspel under säsongen 1999/20. I gruppen fanns lag Barcelona, Arsenal och Fiorentina. AIKs Champions League-äventyr tog slut redan gruppspelet.

Helsingborgs IF i Champions League 2000/01

Har Helsingborgs IF vunnit Champions League? Nej, men Helsingborgs IF har också lyckats kvala vidare till UEFA Champions Leagues gruppspel vid ett tillfälle. Helsingborgs IF tog sig vidare till Champions League gruppspel under säsongen 2000/2001. I gruppen fanns lag Rosenborg, Paris Saint-Germain och Bayern München. Helsingborg lyckades vinna mot Rosenborg, kryssa mot PSG och Bayern München. Trots att man fick med sig fem poäng så slutade Helsingborg sist i gruppspelet. Se och spela på fotboll live =>

Svenska lag som vunnit Champions League - vilka svenska lag har vunnit Champions League?

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365