Spelare med flest Champions League titlar – vilken spelare har vunnit flest Champions League titlar?

Spelare med flest Champions League titlar – vilken spelare har vunnit mest Champions League-titlar?

Vilken spelare har flest Champions League titlar? Spelare som vunnit Champions League flest gånger? Vilken spelare har vunnit Champions League flest gånger? Ja, det är är en bra fråga. Vem har vunnit Champions League flest gånger? Champions League är världens bästa klubblagsturnering och vissa spelare har haft turen att vinna turneringen vid flera tillfällen. Vilka lag har vunnit Champions League? Senast så vann Real Madrid vilket har gjort att Real Madrid ökat sina titlar och några av lagets spelare förmodligen finns på denna lista. Se och spela på fotboll live =>

Vem har vunnit flest Champions League titlar?

Vem har flest Champions League titlar? Denna listan handlar inte om vilket lag som har vunnit Champions League flest gånger, utan istället är det en lista om vilken spelare har vunnit Champions League flest gånger. Fotbollsstjärnor med flest Champions League-medaljer är het fråga bland alla fotbollsfans.

Vår topplista handlar om de tio spelare som vunnit Champions League flest gånger. Det finns spelare som lyckligt nog kan säga att de vunnit Champions League turneringen åtminstone en gång och så finns det de spelare som har haft turen att vinna turneringen flera gånger. Se och spela på fotboll live =>

Spelare som vunnit Champions League flest gånger

Vilken spelare har flest Champions League titlar? Här är spelarna med mest vunna Champions League titlar!

Spelare med flest Champions League titlar är den första fråga som många ställer vid varje avgjord Champions League final. Spelare som Raúl González Blanco, Cristiano RonaldoCarles Puyol och Paolo Maldini finns med på listan men frågan är egentligen vilken eller vilka spelare som fått lyfta pokalen flest gånger.

Raúl González Blanco – Tre vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

På delad tionde plats hittar vi även Real Madrids legendariske anfallare Raúl González Blanco. Spanjoren vann turneringen tre gånger på fyra år under Toppen av sin karriär. 1998, 2000 och 2002 var lyckoåren för spelaren i turneringen som spelade i Real Madrids förstalag mellan 1994 och 2010. Totalt blev det över 500 matcher för Raúl som numera spelar i New York Cosmos.

Carles Puyol – Tre vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

En annan La Liga-legend hittar vi på listan och detta på plats nummer nio, Carles Puyol. Mittförsvararen är en av de största spelarna i fotbollshistorien. Spanjoren hade turen att lyfta Champions League-titeln vid tre tillfällen och i finalerna slog man Arsenal vid ett tillfälle och Manchester United vid två tillfällen.

Puyol vann turneringen 2006, 2009 och 2011.

Fernando Morientes – Tre vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

På åttonde plats hittar vi ännu en La Liga-spelare som vunnit turneringen vid tre tillfällen, nämligen Fernando Morientes. Likt Raúl González Blanco vann spelaren Champions League 1998, 2000 och 2002 hos marängerna och totalt spenderade han åtta säsonger i klubben där han gjorda 71 mål på 182 ligamatcher.

Anfallare spenderade även en tid i Valencia och Liverpool.

Spelare med flest Champions League titlar

Paolo Maldini – Tre vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

Äntligen hittar vi en spelare på listan som inte spenderade någon tid i spanska La Liga. På sjunde plats hittar vi ingen mindre än Paolo Maldini. Mittförsvararen har vunnit tre Champions League-titlar med AC Milan. Den första finalen som Maldini spelade var mot Barcelona 1994 och Serie A-klubben vann då med övertygande 4-0.

Hans andra titel kom efter att ha vunnit mot Juventus, efter att man vunnit på straffar och den sista pokalen lyfta han efter att att ha vunnit finalen mot Liverpool med 2-1.

Det var otroligt nära att italienaren vann en fjärde titel i Istanbul 2005 men Liverpool stod för en otrolig återupphämtning och Maldini fick nöja sig med att ha vunnit turneringen vid tre tillfällen. Se och spela på fotboll live =>

Iker Casillas – 3 vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

Det tog inte lång tid förrän vi återvände till den spanska ligan. Denna gången stöter vi på Iker Casillas som vi hittar på sjätte plats på listan över de tio spelare som vunnit Champions League flest gånger.

Fram tills igår hade vi kunnat säga att målvakten spelat hela sin karriär på Santiago Bernabéu men spanjoren har nu lämnat för spel i FC Porto, efter 25 år i Real Madrid.

Casillas vann turneringen 2000, 2001 och 2014.

Fernando Hierro – 3 vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

Ännu en Real Madrid-spelare på listan över de som vunnit flest Champions League-titlar. Precis som Fernando Morientes och Raúl vann Hierro turneringen 1998, 2000 och 2001 med den spanska huvudstadsklubben och är en av klubbens största legendarer.

Mittbacken spenderade 14 år i Real Madrid och gjorde över 400 ligamatcher för den spanska storklubben.

Samuel Eto’o – 3 vunna Champions League-titlar

Spelare med flest Champions League-titlar

Samuel Eto’o vann även han turneringen men denna spelare är annorlunda. Han vann nämligen klubben med två olika klubbar, till skillnad från de andra. Anfallaren vann turneringen två gånger med FC Barcelona och en gång med Inter Milan.

Anfallaren tog sin första titel med Barcelona för åtta år sen efter att ha slagit Arsenal med 2-1 i Paris. Den andra kom tre år senare innan han flyttade till Italien och Inter där man slog Bayern München under José Mourinhos ledning.

Clarence Seedorf – 4 Champions League-titlar (Ajax, Real Madrid, Milan)

Spelare med flest Champions League-titlar

Till sist har vi äntligen kommit till topp fyra på vår lista över de spelare som vunnit Champions League flest gånger. På tredje plats hittar vi Clarence Seedorf som har vunnit turneringen hela fyra gånger, vilket endast tre personer i världen har gjort.

Det är inte bara så att han har vunnit turneringen vid fyra tillfällen, han har även gjort det med tre olika klubbar. Titlarna har kommit när holländaren spelat i Ajax(1), Real madrid (1) och AC Milan (2).

Andrés Iniesta – 4 vunna Champions League-titlar (Barcelona)

Spelare med flest Champions League-titlar

Andres Iniesta blev en av de spelare som vunnit turneringen vid fyra tillfällen 2015 då FC Barcelona slog Juventus Champions League-finalen.

Det var inte riktigt överraskande att Barca vann turneringen 2015 och Iniestas första Champions League-titel kom för exakt nio år sedan, 2006.

Xavi – 4 vunna Champions League-titlar

Precis som Andres Iniesta vann Xavi sin fjärde Champions League-titel sommaren 2015 då man slog Juventus i finalen i Berlin. 2015 års pokal var den sista som spanjoren vann då han kommer bytte Barcelona mot Qatar och Al-Sadd.

Xavi och Iniesta är två av byggstenarna i Barcelona från de senaste åren.

Lionel Messi – 4 vunna Champions League-titlar (Barcelona)

En av värdens bästa fotbollsspelare hittar vi här med fyra titlar. Lionel Messi har vunnit turneringen 2006, 2009, 2011 och 2015. Under senare år har Barcelonas framgångar i Champions League uteblivit men troligen kommer det att bli fler titlar.

Andre spelare med fyra Champions League titlar:

Vår lista spelare med flest Champions League titlar har utökats under senare år. Till listan spelare med flest Champions League titlar har vi adderat Gareth Bale, Casemiro, Toni Kroos och Isco.

4 Gareth Bale (Real Madrid)
Casemiro (Real Madrid)
4 Toni Kroos (Real Madrid)
4
 Isco (Real Madrid)
4
 Marcelo (Real Madrid)
4
Sergio Ramos (Real Madrid)

Cristiano Ronaldo – 5 vunna Champions League-titlar (Manchester United, Real Madrid)

Spelare med flest Champions League-titlar

Ronaldo är en av världens bästa spelare och var spelaren med flest Champions League titlar. Han var först med att vinna turneringen fem gånger (2008, 2014, 2016, 2017 och 2018), varav tre år i rad. Numera delar han epitetet spelaren med flest Champions League titlar med 3 andra Real Madrid spelare. 

Andra spelare som vunnit mest Champions League-titlar

Här några fler spelare som nyligen tagit fem titlar i Champions League tack vare Real Madrids vinst mot Liverpool i Champions League-finalen 2022:

Karim Benzema (Real Madrid)
Dani Carvajal (Real Madrid)
Luka Modrić (Real Madrid)

Spelare som vunnit Champions League flest gånger

Vem har vunnit flest Champions League titlar? 

Vem har flest Champions League-titlar? Svaret frågan är Cristiano Ronaldo var först med att vinna 5 Champions League titlar. Portugisen har hittills vunnit turneringen fem gånger 2008, 2014, 2016, 2017 och 2018.

Den första Champions League-titel vann han med Manchester United under 2008. Den andra CL-titel vann han med Real Madrid i Champions League finalen 2014 mot Atlético Madrid. Real Madrid lyckades kvittera på tilläggstid till 1-1 och vann tillslut finalen med 4-1.

Den tredje Champions League-titeln vann han också med Real Madrid i Champions League finalen mot Atlético Madrid. Finalen som spelades på San Siro i Milano och sparkades igång igår kl. 20:45. Finalen gick till förlängning och straffar där Real Madrid lyckades vinna med 5-3 (1-1). Ronaldo satte den sista och avgörande straffen.

I den fjärde finalen, 2017, var han med och vann mot Juventus med 4-1. Ronaldo gjorde två av målen i matchen.

Den 26 maj 2018 vann Cristiano sin femte CL-titel. Real Madrid slog då Liverpool i finalen med 3-1.

Svaret på vilken spelare har flest Champions League titlar är inte lika självklar längre. Cristiano Ronaldo toppar inte längre listan spelare med flest Champions League titlar. Han är i alla fall inte ensam om det, utan numera delar han detta med 3 Real Madrid spelare och forna lagkamrater. Cristiano Ronaldo valde under 2018 att byta klubb till Juventus. Sedan bytte han klubb igen under 2021 då han gick till Manchester United. Det har inte så bra för  vare sig Juventus eller Manchester United i Champions League. Därav så har han inte kunnat addera fler titlar till sin lista.

Däremot har det gått bättre för Real Madrid som nyligen vann Champions League 2022. Det har bidragit till att fler Real Madrid spelare får vara med och dela på flest vunna Champions League titlar. Real Madrid-spelarna fick tre nya spelare med fem vunna Champions League titlar. Här är spelarna som har vunnit flest Champions League titlar genom tiderna:

  • Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid)
  • Karim Benzema (Real Madrid)
  • Dani Carvajal (Real Madrid)
  • Luka Modrić (Real Madrid)

Frågan är ifall listan spelare med flest Champions League titlar kommer att inkludera någon spelare som har vunnit 6 titlar. Flertalet av Cristiano Ronaldos forna lagkamrater i Real Madrid är fortfarande aktiva. Ifall Real Madrid vinna Champions League under de närmaste åren så lär någon av dessa spelare ta sin sjätte titel och därmed bli ett på vår lista spelare med flest Champions League titlar. Möjligheten finns även att Cristiano Ronaldo tar sin sjätte titel med Manchester United ifall de lyckas vinna Champions League. Fram till dess så finns ingen som ensam toppar listan spelare med flest Champions League titlar.

Champions League på Silly Season Sverige

Det finns hur mycket som helst att ta del av när det kommer till Champions League och Champions League-finalen. Många frågor dyker upp och vi på Silly Season Sverige har nu svaren på allt om en av världens största fotbollsmatcher. De vanligaste frågorna brukar handla om vilken kanal visar Champions League finalen, vilken tid spelas Champions League finalen eller vart spelas Champions League finalen.

Förutom att titta på matchen finns det även väldigt många som gillar att spela på Champions League-finalen och ta del av speltips på Champions League-finalen.

Unibet och Leo Vegas är endast några av de och för att hitta erbjudanden och de bästa oddsen på Champions League finalen finns de på vår sida! Har du tänkt spela på Juventus – Real Madrid och vem vinner Champions League hittar du odds på Champions League finalen här! Se och spela på fotboll live =>

Vem har vunnit flest Champions League titlar?

Läs mer om Champions League

Detta var alltså listan med spelare med flest Champions League titlar genom tiderna. Har du tips på andra listor som vi kan sätta ihop eller har du andra förslag? kommentera nedan, vi vill veta din åsikt! Se och spela på fotboll live =>

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply