Flest matcher i Champions League genom tiderna

Flest matcher i Champions League genom tiderna

Spelare med flest matcher i Champions League någonsin

Champions League är världens största klubblagsturnering och den som vinner kan titulera sig som Europas bästa fotbollslag för säsongen. Det är en turnering med mycket prestige och stolthet och det är inte många på vårt jordklot som får chansen att spela i turneringen. Vissa får endast spela några matcher medan det finns de som spelar väldigt många. Nedan kommer vi nu gå igenom vilka spelare som gjort flest matcher i turneringen och hur många gånger de varit på en plan i en CL-match.

När denna säsongs upplaga av Champions League avslutats så kommer bland annat Zlatan, Ronaldo och Messi att få några fler Champions League matcher på sin meritlista. Frågan är ifall de räcker för att ta sig upp i topplistan på flest spelade Champions League genom tiderna. Endast två av dessa spelare återfinns i topp 20 listan med de spelare som spelat flest matcher i Champions League.

Flest matcher i Champions League genom tiderna

SPELA PÅ CHAMPIONS LEAGUE!
SPELA PÅ CHAMPIONS LEAGUE!
LIVE STREAM HD*
+ 1000 kr i bonus (18+, R&V)+ 1000 spelkrediter i bonus (18+, R&V)399 kr/mån
Live stream gratis hos UnibetLive stream gratis hos bet365Champions League live stream Viaplay live streaming
Hämta bonus !Hämta bonus !Beställ !

*Ingen bindningstid så du kan säga upp Viaplay Sport på direkten ifall du endast vill se någon enstaka CL-match live stream via Viaplay.

Spelare med flest matcher i Champions League

Tidigare har vi skapat listor med de spelare som gjort flest mål i Champions League genom tiderna och vem har vunnit Champions League flest gånger. En fråga som vi ställt oss själva efter att skapat dessa listor är naturligtvis vilken spelare som spelat flest matcher i Champions League genom tiderna för att sätta de övriga listorna i perspektiv. Då var det ganska naturligt att skapa denna lista spelare med flest spelade matcher i Champions League.

Flest matcher i Champions League någonsin

Så här ser topp 20 listan ut med de spelare som spelat flest matcher i Champions League genom tiderna. Det är antal matcher inklusive kvalomgångar. Frågan är ifall någon spelare har möjlighet att slå Casillas rekord på 164 matcher i Champions League.

SpelareMatcherStartAvbytareInbyttUtbyttMål
Iker Casillas1641632811
Cristiano Ronaldo1561500021121
Xavi15112640252911
Raul142135972171
Ryan Giggs14111833234128
Clarence Seedorf12511115144011
Paul Scholes12410637183124
Andres Iniesta1229833244311
Roberto Carlos12012011316
Zlatan Ibrahimovic119114753348

Iker Casillas CL-rekord – flest matcher genom tiderna

Iker Casillas har rekordet i flesta antal spelade matcher i Champions League. Det är endast ett fåtal aktiva spelare som har möjlighet att slå det rekordet.  Den som har störst chans på några års sikt ta rekordet är Cristiano Ronaldo. Zlatan Ibrahimović ligger långt efter och kommer nog inte ha en chans att rekordet. Just nu spelar Zlatan i Manchester United så han kommer att få ett par till spelade matcher till på sin lista, men det är inte säkert att United tar sig inte hela vägen denna gång. Vidare är nog Zlatans tid i rampljuset över inom de närmaste åren. Messi har endast 103 spelade matcher och lär få svårt att ta rekordet.

Oavsett vem som tar toppen efter Iker Casillas så ska all heder till spelare som honom då han är en av få spelare som varit mest lojal mot sin klubb och ändå gjort flest framträdande i Champions League med ett och samma lag.

SPELA PÅ CHAMPIONS LEAGUE!
SPELA PÅ CHAMPIONS LEAGUE!LIVE STREAMING HD*
+ 1000 kr i bonus (18+, R&V)+ 1000 spelkrediter i bonus (18+, R&V)399 kr/mån
Live stream gratis hos UnibetLive stream gratis hos bet365Champions League live stream Viaplay live streaming
Hämta bonus!Hämta bonus!Beställ här!

Jämför gärna denna lista med följande listor

För att få lite mer perspektiv över listan med spelarna som gjort flest matcher i Champions League så rekommenderar vi att den jämförs med listan över spelare med flest Champions League-titlar och spelare som gjort flest mål i Champions League genom tiderna. Då kanske du får en bättre bild av vilka spelare som är bland de bästa någonsin. Ifall man även ser till listan med länder med flest Champions League-titlar så kan man få en bild av var de bästa spelarna fostras.

Läs mer om Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply