bet365

Uppgifter: John Guidetti flyttar till La Liga

bet365

John Guidetti skriver på för Celta Vigo

Enligt spansk media kommer Guidetti att bli klar för den galiciska klubben inom kort.

John Guidettis framtid har varit osäkert i egentligen flera säsonger då svensken drabbas av skador och bänkningar vilket gjort att han aldrig riktigt fått visa sina kvalitéer. Nu ser det dock ut som att anfallaren har hittat en klubb för att stanna och enligt tidningen lokaltidningen Faro de Vigo kommer svensken att spela i Celta Vigo nästa säsong.

Laget slutade förra säsongen på en åttondeplats i La Liga där man spelade en väldigt attraktiv fotboll under Eduardo Berizzo. Guidetti kommer med största sannolikhet att ersätta Joaquín Larrivey som med största sannolikhet kommer att lämna för spel i Premier League den kommande säsongen.

Passar Guidettis spelstil

Celta Vigos offensiva spel handlar för det mesta om stora ytor och kontringar, vilket med största sannolikhet betyder att svensken kommer att passa in bra i det galiciska lagbygget tillsammans med bland annat den före detta Barcelona-spelaren Nolito. Det är fortfarande oklart hur länge kontraktet sträcker sig men det mest troliga är att 23-åringen skriver på ett kontrakt som sträcker sig över två till tre säsonger.

John Guidetti spelade under förra säsongen i Celtic där han stod för åtta mål på 24 matcher och vann den skotska ligan hela 17 poäng före Aberdeen på andra plats. Svensken kommer gratis efter att kontraktet med Manchester City gått ut i somras och kommer att vara en bra förstärkning för det ljusblåa laget som nästa säsong kan komma att utmana om Europa League-platserna i den spanska ligatabellen.

Aftonbladet ska ha sökt spelarens agent Paul Martin förgäves och Mike Guidetti, spelarens far ska endast ha svarat att han inte har någon kommentar att lämna till tidningen.

Affären väntas offentliggöras inom kort.

 

 SE ÄVEN: Officiellt: Real Madrid förlänger med försvararen

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply