TOPP 10: Historiens dyraste tyskar inom fotboll

Topp 10 dyraste tyska spelarna någonsin

Topp 10 dyraste tyska spelarna någonsin

Vilka är de 10 dyraste övergångarna med tyska spelare? Har du någon gång tänkt på vilka tyska spelare som är de dyraste någonsin? Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de 10 tyska spelare som kostat mest i historienBundesliga är en av världens bästa ligor och har producerat flera väldigt bra tyska spelare genom åren och vissa av de tillhör de bästa i världen, bland annat Mesut ÖzilThomas Müller och Marco Reus. Dessvärre har vi inga svenska spelare i Bundesliga som finns med på denna lista över de dyraste tyska spelarna som endast tar sikte på den tyska nationaliteten snarare än de dyraste tyska Bundesliga spelarna.

Topp tio dyraste fotbollsspelarna från Tyskland

Tidigare har vi gjort listor om bland annat de största flopparna i Premier League 2014/2015de 10 dyraste spelarna över 30 år och listan som kan ge svar på frågan vem som är bästa spelare i Bundesliga, nämligen vår lista med glödheta Bundesliga-spelare på transfermarknaden. Ni får hemsk gärna ta en titt på de senare men nu går vi igenom de dyraste tyska spelarna någonsin, häng med!

10. JEROME BAOTENG – £11.8 MILJONER

Jerome Baoteng is one of the Top 10 Most Expensive German Signings

Jerome Boateng är en tysk spelare som för tillfället representerar Bayern München Bundesliga. Den välbyggde mittförsvaren är känd för sina hårda tacklingar och psykiska spel. mittbacken som kan Boateng spela på båda ytterbacksplatserna inledde sin karriär i Hertha BSC där han gick igenom klubbens ungdomsakademi för att sedan spela i a-laget.

Efter flera fina insatser för Hertha skrev Boateng på för Hamburger SV där han blev en av de viktigaste startspelarna. Försvararen var med och tog laget till semifinal i Europa League två år i rad vilket gjorde att många stora klubbar fick upp ögonen för honom. Premier League-klubben Manchester City var intresserade av att köpa loss Boateng men tillslut valde han att flytta till Bayern München för en summa på upp emot 11,8 miljoner pund.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply