LISTA: Liverpools sämsta värvningar under 2000-talet

LISTA Liverpools sämsta värvningar under 2000-talet

Liverpools sämsta värvningar på 2000-talet topp 10

Liverpools sämsta värvningar? Liverpools sämsta värvningar på 2000-talet? Sämsta spelarna i Liverpool? Liverpools sämsta spelarköp? Liverpool har haft många stora stjärnor genom tiderna. En del, som Steven Gerrard, kom till klubben som ungdomar. Den evige kaptenen Steven Gerrard spelade sina första matcher i Liverpool-tröjan redan 1989, då han skrev ett ungdomskontrakt med Merseyside-klubben.

1989 var Gerrard bara nio år, och han skulle komma att stanna i klubben i nästan 26 år till. Även Jamie Carragher hade en liknande karriär. Han testade dock lyckan i lokalkonkurrenten Everton först. De nobbade dock försvararen som testade lyckan i Liverpool och där blev han kvar. Efter över 25 år hade han gjort över 500 matcher i The Reds-tröjan och spelat in sig i de flesta klubbfansens hjärtan.

Andra spelare har dock värvats in. Luis Suarez är ett av de kanske bästa exemplen. Han togs in 2011 och var den sista säsongen i klubben, 2013/14, bara ett par omgångar ifrån att göra Merseyside-klubben till mästare i Premier League för första gången i historien. Dock gick det inte hela vägen och uruguayanen lämnade Barcelona för en högre lön med chans på fler titlar. Se och spela på fotboll live =>

Lista med Liverpools sämsta värvningar under 2000-talet

De 10 sämsta värvningarna av Liverpool

Det finns dock värvningar som inte slutat lika bra som med Luis Suarez, och det är dessa vi ska täcka i dagens lista. Tidigare har vi gått igenom Liverpools sämsta värvningar i Premier League, men nu fokuserar vi på 2000-talets sämsta värvningar av klubben. Det finns även liknande listor om Manchester Uniteds sämsta värvningar, Arsenals dåliga övergångsbeslut och de sämsta övergångarna i hela Premier League genom tiderna. När du är klar med den här listan kan du även läsa dessa, samt många andra, från Silly Season Sverige.

10. Fernando Morientes är en av Liverpools sämsta värvningar

Efter att ha gjort över 100 mål för Real Madrid var förstås Morientes-övergången för 70 miljoner kronor 2005 något som Liverpool-fansen hade stora förstås hade förhoppningar på. Det blev dock inte som någon hade hoppats på, varken för fansen, klubben eller Morientes själv. Det blev totalt 60 matcher på tre säsonger och han hann bara göra 12 mål, något som av förklarliga själ är för dåligt för en anfallare som slagit in tresiffrigt med mål i en klubb som Real Madrid.

9. Stewart Downing är en av Liverpools sämsta värvningar

Efter att ha slagit igenom i Middlesbrough fortsatte karriären vidare till Aston Villa där den då 24-årige Downing briljerade. Liverpool fick upp ögonen för mittfältaren, och 2011 köpte de loss honom för över 200 miljoner kronor, men det lossnade aldrig för Downing. Han kallades gång på gång överskattad och efter två år lämnade han Merseyside, som ett, milt uttryck, fiasko i klubben, med en galet hög lön.

8. Bruno Cheyrou är en av Liverpools sämsta värvningar

Om man gör över 120 matcher och 34 mål på fyra säsonger i Lille kommer storklubbar att höra av sig, och det var precis vad som hände Bruno Cheyrou. Liverpool slog på stora trumman och köpte honom 2002. Han var i klubben i fyra år, men ändå blev det bara knappa 30 matcher. Cheyrous psykiska mentalitet, långsamma löpsteg och dåliga samarbete med lagkamraterna var ett av problemen till varför fransmannen inte lyckades slå igenom i Merseyside-klubben. Se och spela på fotboll live =>

7. Andriy Voronin är en av Liverpools sämsta värvningar

Den ukrainske anfallaren anslöt sig till Liverpool som bosman, så de betalade ingenting – och var väl tur. Voronin gjorde egentligen inget av värde för klubben och som Anfield Today beskrev honom ”han tog bara upp onödig plats”. Totalt blev det 27 matcher på tre säsonger för forwarden.

6. Salif Diao är en av Liverpools sämsta värvningar

Salif Diao var en av två senegaleser som anslöt sig till Liverpool efter sommaren 2002. Han, tillsammans med sin landsman som vi kommer till senare i listan, hade imponerat stort i VM 2002 och bland annat slagit ut Sverige i åttondelsfinalen. Men i Liverpool blev det inte särskilt roligt. Steven Gerrard sa bland annat: ”Jag visste efter att ha sett honom på träningarna en vecka att det aldrig skulle hålla i längden” vilket det heller inte gjorde.

5. Robbie Keane är en av Liverpools sämsta värvningar

Efter succén med över 200 matcher i Tottenham och över 80 mål ville Liverpool ha Robbie Keane. Han var tänkt att bilda radarpar med Fernando Torres men det hela slutade i ett fiasko. Irländaren kom inte upp i sin högstanivå och lämnade efter bara en säsong. Efter det fick han det svårt att börja prestera igen och avslutade karriären i LA Galaxy. Se och spela på fotboll live =>

Lista med Liverpools sämsta värvningar

4. Paul Konchesky är en av Liverpools sämsta värvningar

Om man ska summera Roy Hodgsons värsta beslut någonsin med ett namn blir det enkelt: Paul Konchesky. Den dåvarande Liverpool-tränaren gick från Fulham till The Reds och passade då på att ta med sin till Konchesky, som tillhörde just Fulham. Men det gjorde ont att se vänsterbacken spela. Hans defensiva kvalitéer var bristfälliga och han följde aldrig med upp i anfallen, och efter bara sex månader fick han lämna Liverpool.

3. Andy Carroll är en av Liverpools sämsta värvningar

Carrol hade nog hamnat på mångas förstalista. Han blev den dyraste värvningen någonsin för klubben då han gick på nära 400 miljoner kronor, och tyvärr – för Liverpool – skulle han aldrig komma att betala tillbaka den dyra övergångssumman. Han gjorde förvisso två mål mot Manchester City tidigt i sin Liverpool-sejour, men de var också de två enda målen han gjorde den säsongen. Sen följde två fiaskosäsonger innan Brendan Rodgers fick nog och sålde honom.

2. Alberto Aquilani är en av Liverpools sämsta värvningar

När Xabi Alonso lämnade Liverpool för Real Madrid 2009 var Merseyside-klubben i behov av en ersättare. Det kom att bli Alberto Aquilani. Och visst höll han samma kvalitet som Alonso? Nej, inte direkt. Den stackars italienaren hade rejäla problem med fysiken och blev allt som oftast utraderade av av de stora, kraftiga mittfältarna i Premier League. Efter två säsonger blev han utlånad och 2012 stack han permanent till Fiorentina, där det faktiskt gick betydligt bättre.

1. El Hadji Diouf är en av Liverpools sämsta värvningar

Precis som landsmannen Salif Diao slog El Hadji Diouf igenom under VM 2002 med Senegal, och precis som Diao skulle det komma att bli en fiaskovärvning. Han köptes in 2002 för 130 miljoner kronor, vilket på den här tiden var väldigt mycket pengar, men så stannade det där också. Han gjorde två mål i sin Anfield-premiär mot Southampton, men bättre än så blev det aldrig.

Sen gjorde han inte mål på sin 33 nästkommande matcher i Liverpool och blev mest känd för att ha spottat mot Celtic-fans i en Uefa-cupmatch 2003. Nej, El Hadji Diouf var ingen lyckad värvning för Liverpool, minst sagt. Se och spela på fotboll live =>

Lista med Liverpools sämsta värvningar

Läs mer från Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply