LISTA: Fotbollens fem rikaste agenter

5 rikaste fotbollsagenterna i världen

Vilka fotbollsagenter är de 5 rikaste i världen? Fotbollen har blivit en sport där det mer och mer handlar om att tjäna pengar på olika sätt. Det är inte bara spelare och klubbar som tjänar stora pengar, det är även agenter och annat folk runt om. De rikaste fotbollsspelarna representeras nästan alltid av agenter gentemot klubbarna. Agenternas pengajakt är en sak som många tränare och klubbägare tycker har blivit smutsigt eftersom agenter ofta är ute efter pengar, och inte efter sina klienters bästa.

Givetvis finns det därför agenter som har tjänat multum på spelarförsäljningar. Det är vanligt att en agent får bonusar på flera miljoner euro för varje flytt en spelare utav världsklass flyttar på sig. Tänk då hur mycket en agent som Mino Raiola har tjänat på Zlatan Ibrahimovic flyttar i karriären. Därför tänkte vi lista de fem rikaste agenterna i världen baserat på hur mycket provision de har tagit ut.

Fotbollens fem rikaste agenter

Det är Forbes som har tagit fram statistik på hur stor provision agenter har tagit ut en lista baserat på det. De fem rikaste fotbollsagenterna i världen är alltså baserat på hur stor provision de har fått från de olika klubbytena deras klienter har gjort.

Nu tar vi en titt på fotbollsvärldens fem rikaste agenter. Kan du gissa vilka namn som finns med?

Fotnot: Vi utgår från dollarkursen den 24:e september. Då står dollarn i 8.39 kronor.

Bubblare: På plats nummer sex och sju finns Fernando Felicevich och Thomas Kroth. Felichevich klienter är bland annat Alexis Sanchez, Arturo Vidal och Claudi Bravo. Kroths mest kända klienter är Manuel Neueroch Shinji Kagawa.

5. Mino Raiola – 240 miljoner kronor

Mino Raiola

Kanske den mest kända agenten för oss svenskar. Den italiensk/holländska fotbollsagenten är givetvis Zlatan Ibrahimovic agent och via honom har han tjänat en stor del av sina 240 miljoner kronor i kommissionssumma. Utöver Zlatan representerar han även Mario Balotelli, Paul Pogba och Romelu Lukaku. Förr i tiden  var Mino Raiola dessutom agent för Pavel Nedved.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply