LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

LISTA Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Dyraste övergångarna i Premier League? Dyraste övergångarna i Premier League någonsin? Vilka är de dyraste spelarna i Premier League? Dyraste spelare Premier League? Varje sommar spenderas det flera miljarder på övergångar bara inom den engelska fotbollen. De engelska lagen är kända för att köpa spelare för höga summor. Det är även här som några av världens rikaste fotbollsklubbar. Lag som Manchester City, Manchester United, Liverpool och Chelsea spenderar varje sommar flera miljoner kronor pund för att förstärka sina trupper. Då det sker många övergångar är det inte lätt att hålla kolla på när det sker en rekordvärvning eller när en av de dyraste kommer eller lämnar. Vi har därför tagit fram en lista med de 30 dyraste övergångarna i Premier League någonsin.

När det kommer till antalet klubbar på listan är det sex klubbar som värvat de dyraste spelarna. Det är City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Everton som är med på listan. Det sistnämnda laget har endast gjort en av dessa värvningar. Totalt är det alltså fem klubbar som stått för de 29 dyraste värvningarna i den engelska ligan. Vi kommer nu gå igenom samtliga.

Dyraste övergångarna i Premier League

Dyraste spelaren i Premier League?

Så vilka är de dyraste övergångarna i Premier League någonsin? Nedan kommer ni hitta samtliga spelare, inblandade klubbar samt hur mycket de kostade när de skrev på. Vi kommer gå igenom all info som finns. Först tänkte vi dock rekommendera några andra listor som finns på Silly Season Sverige. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Premier Leagues dyraste spelare.

#SpelareKöpande klubbÖvergångssumma (MSEK)
29Nemanja MaticManchester United466
28Juan MataManchester United466
27Granit XhakaArsenal469
26FabinhoLiverpool469
25Rio FerdinandManchester United480
24Christian BentekeLiverpool485
23Mesut ÖzilArsenal490
22Gylfi SigurdssonEverton515
21Bernardo SilvaManchester City521
20Leroy SanéManchester City527
19Kyle WalkerManchester City549
18Alexandre LacazetteArsenal553
17John StonesManchester City580
16JorginhoChelsea594
15Benjamin MendyManchester City599
14Fernando TorresChelsea610
13FredManchester United615
12Anthony MartialManchester United626
11Naby KeitaLiverpool626

10. Alisson (Roma till Liverpool) – 652 miljoner kronor

LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Brassen är den enda målvakten på denna lista. När Alisson lämnade AS Roma för spel i Liverpool blev han även världens dyraste målvakt. The Reds betalade hela 652 miljoner kronor för spelaren som av många anses vara en av de bästa i världen.

Efter flertalet år med inte helt övertygande matcher har Liverpool nu hittat en stabil målvakt att ställa mellan stolparna.

9. Raheem Sterling (Liverpool till Man City) – 665 miljoner kronor

LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

En väldigt omtalad flytt var den där Raheem Sterling gick från Liverpool till Manchester City. Spelaren agerade inte på bästa sättet när man ville lämna och fansen på Anfield var inte alls nöjda med hur det hela gick till. Efter en tid har Sterling hittat rätt på Etihad Stadium där Pep Guardiola tagit över laget.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply