LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

LISTA Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Dyraste övergångarna i Premier League? Dyraste övergångarna i Premier League någonsin? Vilka är de dyraste spelarna i Premier League? Dyraste spelare Premier League? Varje sommar spenderas det flera miljarder på övergångar bara inom den engelska fotbollen. De engelska lagen är kända för att köpa spelare för höga summor. Det är även här som några av världens rikaste fotbollsklubbar. Lag som Manchester City, Manchester United, Liverpool och Chelsea spenderar varje sommar flera miljoner kronor pund för att förstärka sina trupper. Då det sker många övergångar är det inte lätt att hålla kolla på när det sker en rekordvärvning eller när en av de dyraste kommer eller lämnar. Vi har därför tagit fram en lista med de 30 dyraste övergångarna i Premier League någonsin.

När det kommer till antalet klubbar på listan är det sex klubbar som värvat de dyraste spelarna. Det är City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Everton som är med på listan. Det sistnämnda laget har endast gjort en av dessa värvningar. Totalt är det alltså fem klubbar som stått för de 29 dyraste värvningarna i den engelska ligan. Vi kommer nu gå igenom samtliga.

Dyraste övergångarna i Premier League

Dyraste spelaren i Premier League?

Så vilka är de dyraste övergångarna i Premier League någonsin? Nedan kommer ni hitta samtliga spelare, inblandade klubbar samt hur mycket de kostade när de skrev på. Vi kommer gå igenom all info som finns. Först tänkte vi dock rekommendera några andra listor som finns på Silly Season Sverige. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom Premier Leagues dyraste spelare.

# Spelare Köpande klubb Övergångssumma (MSEK)
29 Nemanja Matic Manchester United 466
28 Juan Mata Manchester United 466
27 Granit Xhaka Arsenal 469
26 Fabinho Liverpool 469
25 Rio Ferdinand Manchester United 480
24 Christian Benteke Liverpool 485
23 Mesut Özil Arsenal 490
22 Gylfi Sigurdsson Everton 515
21 Bernardo Silva Manchester City 521
20 Leroy Sané Manchester City 527
19 Kyle Walker Manchester City 549
18 Alexandre Lacazette Arsenal 553
17 John Stones Manchester City 580
16 Jorginho Chelsea 594
15 Benjamin Mendy Manchester City 599
14 Fernando Torres Chelsea 610
13 Fred Manchester United 615
12 Anthony Martial Manchester United 626
11 Naby Keita Liverpool 626

10. Alisson (Roma till Liverpool) – 652 miljoner kronor

LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

Brassen är den enda målvakten på denna lista. När Alisson lämnade AS Roma för spel i Liverpool blev han även världens dyraste målvakt. The Reds betalade hela 652 miljoner kronor för spelaren som av många anses vara en av de bästa i världen.

Efter flertalet år med inte helt övertygande matcher har Liverpool nu hittat en stabil målvakt att ställa mellan stolparna.

9. Raheem Sterling (Liverpool till Man City) – 665 miljoner kronor

LISTA: Dyraste övergångarna i Premier League någonsin

En väldigt omtalad flytt var den där Raheem Sterling gick från Liverpool till Manchester City. Spelaren agerade inte på bästa sättet när man ville lämna och fansen på Anfield var inte alls nöjda med hur det hela gick till. Efter en tid har Sterling hittat rätt på Etihad Stadium där Pep Guardiola tagit över laget.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply