Afrikanska Mästerskapen 2017 Grupper & Spelartrupper

Afrikanska Mästerskapen 2017 trupper

Afrikanska Mästerskapen 2017 i fotboll

Afrikanska mästerskapet i fotboll drar igång i mitten av januari och spelas under drygt tre veckors tid. Det är den största fotbollsturneringen i Afrika och arrangeras av CAF, som är Afrikas motsvarighet till UEFA och många spelare från Europas bästa ligor åker då till sina hemländer som de presenterar på landslagsnivå och gör allt för att försöka ta hem titeln som för närvarande innehavs av Elfenbenskusten som vann turneringen för två år sen, detta efter att ha vunnit över Ghana i finalen. Se mästerskapen live här =>

Turneringen spelas vart udda år, något de gjort under de senaste fyra åren, tidigare spelade man jämna år, detta ungefär samtidigt som EM avgjordes.

Afrikanska Mästerskapen historia

Afrikanska Mästerskapen hölls för första gången 1957, då bara tre landslag deltog. Sydafrika var med men diskvalificerades på grund av apartheid. Antalet deltagande länder nådde 1998 upp till 16 och sedan dess har formatet alltid varit detsamma, med fyra grupper med fyra lag i varje grupp, där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspelet.

Afrikanska Mästerskapen spelschema 2017? Afrikanska mästerskapen på TV? TV-tider Afrikanska mästerskapen? Tv-tider Afrikanska mästerskapen? Gillar du fotbollsmästerskap och har inte tröttnat efter 2016 års EM-slutspel i Frankrike? Då finns det ännu mer att tillgå under början av 2017, det är då Afrikanska mästerskapen drar igång. Då det antingen spelas VM eller EM var annat år, spelas afrikanska mästerskapen vart annat år, men detta ojämna årtal. Även om majoriteten av lagen som är med kanske inte håller världsnivå finns det många intressanta spelare och lag att följa i turneringen som går 14 januari till 5 februari. Se Afrikanska mästerskapen gratis hos Unibet =>

Se Afrikanska mästerskapen på TV? I turneringen kommer vi få följa och se stora stjärnor som till vardags hör hemma i de stora internationella ligorna och nu kommer tillbaka till kontinenten för att representera sitt hemland.

Namn som Elneny (Arsenal), Riyad Mahrez (Leicester) Bailly (Manchester United) och Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) är endast några av alla stjärnor som kommer ansluta till turneringen och det kommer bli en stor publikfest i mästerskapen som spelas i Gabon.

SE LIVE HOS UNIBET
SE LIVE HOS BET365
+ 1500 kr i bonus +1500 kr i bonus
Följ live + spela på Afrikanska Mästerskapen 2017 hos Unibet! Följ live + spela på Afrikanska Mästerskapen 2017 hos bet365!
SE LIVE GRATIS! SE LIVE GRATIS!

Afrikanska Mästerskapen grupper & lag 2017

Hur ser grupperna ut i Afrikanska mästerskapen 2017? I Afrikanska Mästerskapen 2017 deltar totalt 16 lag. Lagen har delats in i fyra grupper som gör upp om pokalen. I näst intill varje lag finns det minst en stjärna, en stjärna som drar laget på sina axlar och är den som förväntas vara den avgörande faktorn för laget. De åtta bästa lagen från gruppspelet går vidare till nästa fas av turneringen. Det betyder alltså att ettan respektive tvåan i var grupp är de som tar sig till utslagsfasen av mästerskapet.

Grupp A Grupp B
Gabon Algeriet
Kamerun Senegal
Burkina Faso Tunisien
Guinea-Bissau Zimbabwe

 

Grupp C Grupp D
Elfenbenskusten Ghana
DR Kongo Uganda
Marocko Mali
Togo Egypten

Afrikanska mästerskapen 2017 trupper & spelare

Spelar i Afrikanska Mästerskapen 2017 trupper har många vassa spelare från ligor runt om i Europa. Det finns många bra spelare som kommer vara en del av mästerskapet och kommer att ingå i de olika lagen. Från Premier League kommer vi att få se bland annat Riyad Mahrez från Leicester City till Sadio Mané Liverpool samt Eric Bailly som är lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.

Andra storstjärnor som kommer att ingå i spelartrupperna är bland annat Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund som kommer att representera Gabon.

Bästa spelare i Afrikanska mästerskapens trupper 2017

De bästa spelarna i Afrikanska mästerskapen är utspridda i de olika spelartrupperna och nedan listar vi de största stjärnorna i turneringen:

Gabons trupp: Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Burkina Fasos trupp: Bertrand Traoré (Ajax)

Algeriets trupp: Islam Slimani (Leicester City), Riyad Mahrez (Leicester City)

Kameruns trupp: Moussa Sow (Fenerbahce)

Marockos trupp: Mehdi Benatia (Juventus)

Elfenbenskustens trupp: Serge Aurier (PSG), Eric Bailly (Manchester United), Wilfred Bony (Stoke), Salomon Kalou (Hertha Berlin), Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Togos trupp: Emmanuel Adebayor (Klubblös)

Kongos trupp: Cédric Bakambu (Villarreal)

Egyptens trupp: Mohamed Elneny (Arsenal), Mohamed Salah (AS Roma)

TV-tider Afrikanska Mästerskapen 2017

Spelschemat för Afrikanska mästerskapen 2017 är klart men om eller var man kommer kunna se matcherna är ännu inte satt. Inget tv-bolag har gått ut och bekräftat att man kommer sända matcherna och därför får man försöka följa turneringen på annat sätt. Det mesta tyder på att man inte kommer kunna se mästerskapet på tv men ofta är det så att både Unibet och bet365 sänder tillställningen helt gratis för de som är medlemmar på siten, så är det någonstans det kan dyka upp en stream är det på något av de två sidorna.

Läs mer om afrikansk fotboll

SE LIVE + BONUS
SE LIVE + BONUS
MÄSTERSKAPSBONUS
+ 1500 kr i bonus
+ 1500 kr i bonus + 1500 kr i bonus
Se Afrikanska Mästerskapen 2017 gratis + bonus hos Unibet! Se Afrikanska Mästerskapen 2017 gratis + bonus hos bet365! Spela på Handbolls-VM 2017 hos LeoVegas!
SPELA HÄR! SPELA HÄR! SPELA HÄR!

Afrikanska Mästerskapen 2017 spelschema
Afrikanska Mästerskapen 2017 vinnare
10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply