Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper & spelartrupper

Afrikanska Mästerskapen 2023 grupper & spelartrupper

Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper – nu är AFCON 2024 grupperna lottade och klara!

Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper? Grupperna inför det Afrikanska mästerskapet i fotboll. AFCON 2024 drar igång den 13 januari 2024 och spelas under drygt tre veckors tid fram till den 11 februari 2024. Det är den största fotbollsturneringen i Afrika och arrangeras av CAF, som är Afrikas motsvarighet till UEFA och många spelare från Europas bästa ligor åker då till sina hemländer som de presenterar på landslagsnivå och gör allt för att försöka ta hem titeln som för närvarande innehavs av Elfenbenskusten som vann turneringen för två år sen, detta efter att ha vunnit över Ghana i finalen. Se och spela på AFCON live =>

Turneringen spelas vart udda år, något de gjort under de senaste fyra åren, tidigare spelade man jämna år, detta ungefär samtidigt som EM avgjordes.

Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper - nu är AFCON 2024 grupperna lottade och klara!

Afrikanska Mästerskapen historia

Afrikanska Mästerskapen hölls för första gången 1957, då bara tre landslag deltog. Sydafrika var med men diskvalificerades på grund av apartheid. Antalet deltagande länder nådde 1998 upp till 16 och sedan dess har formatet alltid varit detsamma, med fyra grupper med fyra lag i varje grupp, där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspelet.

Gillar du fotbollsmästerskap och har inte tröttnat efter 2016 års EM-slutspel i Frankrike? Då finns det ännu mer att tillgå under början av 2024 , det är då Afrikanska mästerskapen drar igång. Då det antingen spelas VM eller EM var annat år, spelas afrikanska mästerskapen vart annat år, men detta ojämna årtal.

Även om majoriteten av lagen som är med kanske inte håller världsnivå finns det många intressanta spelare och lag att följa i turneringen som går 13 januari till 11 februari 2024.

I turneringen kommer vi få följa och se stora stjärnor som till vardags hör hemma i de stora internationella ligorna och nu kommer tillbaka till kontinenten för att representera sitt hemland.

Namn som Elneny (Arsenal), Riyad Mahrez (Leicester) Bailly (Manchester United) och Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) är endast några av alla stjärnor som kommer ansluta till turneringen och det kommer bli en stor publikfest i mästerskapen som spelas i Gabon. Se och spela på AFCON live =>

Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper, lag & trupper

Hur ser grupperna ut i Afrikanska mästerskapen 2024 ? I Afrikanska Mästerskapen 2024 deltar totalt 24 lag. Lagen har delats in i sex grupper (Grupp A-F) som gör upp om pokalen. I näst intill varje lag finns det minst en stjärna, en stjärna som drar laget på sina axlar och är den som förväntas vara den avgörande faktorn för laget. De åtta bästa lagen från gruppspelet går vidare till nästa fas av turneringen. Det betyder alltså att ettan respektive tvåan i var grupp är de som tar sig till utslagsfasen av mästerskapet.

AFCON 2024 grupper AFCON 2024 lag och trupper
Grupp A Elfenbenskusten, Nigeria, Ekvatorialguinea, Guinea-Bissau
Grupp B Egypten, Ghana, Kap Verde, Moçambique
Grupp C Senegal, Kamerun, Guinea, Gambia
Grupp D Algeriet, Burkina Faso, Mauretanien, Angola
Grupp E Tunisien, Mali, Sydafrika, Namibia
Grupp F Marocko, DR Kongo, Zambia, Tanzania

Afrikanska Mästerskapen 2024 grupper, lag & trupper

Afrikanska mästerskapen 2024 grupper, trupper & spelare

Spelar i Afrikanska Mästerskapen 2024 trupper har många vassa spelare från ligor runt om i Europa. Det finns många bra spelare som kommer vara en del av mästerskapet och kommer att ingå i de olika lagen. Från Premier League kommer vi att få se bland annat Riyad Mahrez från Leicester City till Sadio Mané Liverpool samt Eric Bailly som är lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.

Andra storstjärnor som kommer att ingå i spelartrupperna är bland annat Pierre-Emerick Aubameyang från Borussia Dortmund som kommer att representera Gabon.

Några av de bästa spelarna i Afrikanska mästerskapens grupper och trupper 2024

De bästa spelarna i Afrikanska mästerskapen är utspridda i de olika spelartrupperna och nedan listar vi de största stjärnorna i turneringen:

Gabons trupp: Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Burkina Fasos trupp: Bertrand Traoré (Ajax)

Algeriets trupp: Islam Slimani (Leicester City), Riyad Mahrez (Leicester City)

Kameruns trupp: Moussa Sow (Fenerbahce)

Marockos trupp: Mehdi Benatia (Juventus)

Elfenbenskustens trupp: Serge Aurier (PSG), Eric Bailly (Manchester United), Wilfred Bony (Stoke), Salomon Kalou (Hertha Berlin), Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Togos trupp: Emmanuel Adebayor (Klubblös)

Kongos trupp: Cédric Bakambu (Villarreal)

Egyptens trupp: Mohamed Elneny (Arsenal), Mohamed Salah (AS Roma)

Afrikanska Mästerskapen grupper & lag 2024

Mer om Afrikanska Mästerskapen 2024

Spelschemat för Afrikanska mästerskapen 2024  är klart men om eller var man kommer kunna se matcherna är ännu inte satt. Inget tv-bolag har gått ut och bekräftat att man kommer sända matcherna och därför får man försöka följa turneringen på annat sätt. Det mesta tyder på att man inte kommer kunna se mästerskapet på tv men ofta är det så att både Unibet och bet365 sänder tillställningen helt gratis för de som är medlemmar på siten, så är det någonstans det kan dyka upp en stream är det på något av de två sidorna.

Läs mer om afrikansk fotboll

Afrikanska Mästerskapen 2024 spelschema
Afrikanska Mästerskapen 2024 vinnare
10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365